Ημερίδα για την Κοινωνική Οικονομία στην Αθήνα

ΣΚΡΙΑΠΑΣ Κ-ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ [9]ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ

Πρόσκληση Συμμετοχής στην Ημερίδα: «Θεσμοί και Εφαρμογές της Κοινωνικής Οικονομίας»

την Κυριακή 22/12/2013, ώρα 16:00- 18:00, στο Ξενοδοχείο Hilton- αίθουσα ” Τερψιχώρη C ”
Είσοδος ελεύθερη

Μια σπουδαία Ημερίδα θα πραγματοποιήσει το Πανελλήνιο Παρατηρητήριο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών την ερχόμενη Κυριακή 22/12/2013 και ώρα 16.00 -18.00 μ.μ. ,στο Χίλτον Αθηνών , στην οποία θα παρουσιαστούν όλες οι σύγχρονες εξελίξεις στο θέμα της Κοινωνικής Οικονομίας.
Στον τομέα αυτό ,άλλωστε , το Παρατηρητήριο εργάζεται μεθοδικά τα τελευταία χρόνια ,αφού θεωρεί ότι όχι μόνον η Ελλάδα υστερεί στην επιχειρηματικότητα του τρίτου πυλώνα της Οικονομίας , έχοντας απελπιστικά ποσοστά ,σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο, αλλά ακόμα πιστεύει ότι σε μια περίοδο πρωτοφανούς κρίσης ,ο τομέας της Κοινωνικής Οικονομίας ,μπορεί να αυξήσει την απασχόληση ,να μειώσει την ανεργία και να αυξήσει το Εθνικό Προϊόν , ως αποτέλεσμα σοβαρής και μεθοδικής εργασίας από τις ΚοινΣΕπ, δίνοντας εργασία ,αλλά και εισοδήματα σε εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους .

Για τον λόγο αυτό ,όχι μόνο μεταφέρει τις καλές πρακτικές από τη διεθνή αγορά ,αλλά διεκδικεί από την Πολιτεία την επιτάχυνση των διαδικασιών και την ενίσχυση των δράσεων της Κοινωνικής Οικονομίας , μέσα από αναπτυξιακά προγράμματα.
Παράλληλα , μέσα από τα Περιφερειακά Παρατηρητήρια ,που έχουν ,ήδη ,συσταθεί και λειτουργούν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας , στηρίζει την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα ,διαθέτοντας ,πλέον και τεράστια τεχνογνωσία ,αλλά και ένα δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης ,που μπορεί με την αξιοποίησή του να επιταχύνει τις διαδικασίες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας του 3ου πόλου , σε όλη την Ελλάδα.
Γι’ αυτό προχωρά σε δυνατές Συμπράξεις και Σύμφωνα Συνεργασίας με φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού ,αλλά και με Αναπτυξιακές Εταιρίες ,Πανεπιστήμια ,ΤΕΙ ,ΜΚΟ υψηλής τεχνογνωσίας κ.ά.
Το Παρατηρητήριο Θεσσαλίας συμμετέχει ,όπως έκανε ,ήδη, στη Θεσσαλονίκη (Δημαρχείο -20/11/2013 ) , αλλά και σε πολλές άλλες επιστημονικές Ημερίδες , με τον Συντονιστή του κ. Κων. Σκριάπα (Πρόεδρος του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας και του πρωτοποριακού Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ),που με σχετική του εισήγηση θα μεταφέρει πρακτικές εφαρμογές στην πραγματική οικονομία .
Σημειώνεται ότι Συντονιστής του Πανελλήνιου Παρατηρητήριου είναι ο Οικονομολόγος κ Βασ. Τακτικός ,ενώ από πλευράς Θεσσαλίας θα συμμετέχει και ο Οικονομολόγος κ. Χρ. Καραζούπης ,Πρόεδρος της “Εν Δράσει” Αλμυρού.
Πρόγραμμα Ημερίδας
Συντονιστής: ΑΜΚΕ Ερύμανθος
16:00-16:05 Χαιρετισμός – Παρουσίαση ομιλητών (Αντωνοπούλου Ελένη)
16:05-16:20 Οι θεσμοί της Κοινωνικής Οικονομίας και ο ρόλος του Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου της Κοινωνίας των Πολιτών (Τακτικός Βασίλης)
16:20-16:30 Η Ευρωπαϊκή πραγματικότητα στον τομέα της Συνεταιριστικής Οικονομίας (Κοσσίδας Θέμης)
16:30-16:45 Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Σύμφωνα Συνεργασίας μεταξύ Δήμων και του Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου (Κρημνιανιώτης Νίκος)
16:45-17:00 Συντελεστές και φορείς της Κοινωνικής Οικονομίας (Σκριάπας Κώστας)
17:00-17:15 Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα ως διέξοδος από την κρίση (Μιχαηλίδης Δημήτρης)
17:15-17:30 Τομείς εφαρμογής της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (Σπινθάκης Βαγγέλης)
17:30-17:45 Αποτελεσματική δικτύωση και οργάνωση μέσα από τις Περιφερειακές Δομές Στήριξης (Βαρβιτσιώτης Δήμος)
17:45-17:55  Το παράδειγμα Κοινωνικών Συνεταιρισμών της Θεσσαλονίκης (Τζάγκρης Αθανάσιος)
17:55-18:00 Ανοιχτός διάλογος (συντονιστής κ. Βασίλης Τακτικός)
Ομιλητές:
1)      Τακτικός Βασίλης, συντονιστής Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών
2)      Κοσσίδας Θέμης, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Έκφρασης
3)      Κρημνιανιώτης Νίκος, εκπρόσωπος της Εύξεινης Πόλης
4)      Σκριάπας Κώστας, συντονιστής Παρατηρητηρίου Θεσσαλίας
5)      Μιχαηλίδης Δημήτρης, εκπρόσωπος Κοινωνικών Συνεταιρισμών
6)      Σπινθάκης Βαγγέλης, συντονιστής του Παρατηρητηρίου Πελοποννήσου
7)      Βαρβιτσιώτης Δήμος, εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου Δυτικής Ελλάδας
8)      Τζάγκρης Αθανάσιος, εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου Μακεδονίας

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι οι υγιείς Εθελοντικές Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών ,που εκπροσωπούνται από δοκιμασμένους και αναγνωρισμένους ,για το ήθος τους, εκπροσώπους ,έχουν πλέον Πανελλήνια Δικτύωση και Δομή , προηγούνται της εποχής τους , αν και αυτό δεν αρέσει καθόλου σε πολλούς εκπροσώπους του κατεστημένου και του συστήματος ,που έχει οδηγήσει τη χώρα στον μαρασμό .

Add Comment