Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην 29η «PHILOXENIA 2013»

Στην 29η Τουριστική Έκθεση «PHILOXENIA 2013» συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με την έκθεση «POLIS 2013» στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO της Θεσσαλονίκης, από 21 έως 24 Νοεμβρίου 2013. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από την Υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεοδ. Καράογλου, επαγγελματιών και φορέων του τουρισμού,  καθώς και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η κα. Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε την 29η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA», ως ένα «τουριστικό Φόρουμ με διεθνή ακτινοβολία». Η φετινή διοργάνωση προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών και φιλοξένησε εμπορικούς επισκέπτες της Διεθνούς Τουριστικής Αγοράς, προερχόμενους τόσο από τις παραδοσιακές αγορές της Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Βαλκανικών χωρών, όσο και από τις πολλά υποσχόμενες αγορές της Ρωσίας, Ουκρανίας, Κίνας και Τουρκίας δίνοντας σημαντική ευκαιρία ανάδειξης των τουριστικών προορισμών στην Ελλάδα.
[wpg_thumb]
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού της προϊόντος και τη μετάβασή της σε έναν πολυθεματικό τουρισμό, ποιοτικά και οικονομικά αποδοτικότερο, έδωσε βαρύτητα στην προβολή των τουριστικών της προορισμών, σαν μια μικρογραφία της Ελλάδας που συνδυάζει βουνό, λίμνες, θάλασσα, νησιά, ιστορία, πολιτισμό και γαστρονομία.
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης δόθηκε ακόμα η δυνατότητα σε Θεσσαλούς επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου να έρθουν σε επαφή με εμπορικούς επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό για την ανάπτυξη συνεργασιών σε θέματα τουρισμού. Στους επισκέπτες του περιπτέρου της Έκθεσης διατέθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έντυπο και ηλεκτρονικό ενημερωτικό υλικό (DVD, τουριστικοί οδηγοί, θεματικά φυλλάδια, αφίσες και χάρτες) και προσφέρθηκαν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία προσέφεραν επιχειρήσεις της περιοχής μας.
Θετικά ήταν τα μηνύματα και οι προοπτικές για αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή μας, ενώ θεσσαλικοί προορισμοί που και φέτος κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης ήταν τα Μετέωρα, οι Σποράδες, το Πήλιο, η Λίμνη Πλαστήρα, ο Όλυμπος, τα παράλια της Λάρισας καθώς και όλες οι προσφερόμενες μορφές εναλλακτικού τουρισμού.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υπουργός Μακεδονίας–Θράκης κ. Θεοδ. Καράογλου, ο υφυπουργός της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού κ. Evgeniy Pisarevskiy, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστας, ο Ολυμπιονίκης και βουλευτής επικρατείας κ. Πύρρος Δήμας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αρκετοί τουριστικοί φορείς και πλήθος κόσμου.
Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν η θεματική αντιπερειφερειάρχης κα Γεωργία Κόκκαλη, ο αντιπερειφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, η θεματική αντιπερειφερειάρχης κα.Μαρία Μαμάρα, η προϊσταμένη Δ/νσης Τουρισμού της Περιφέρειας κα. Ελένη Κατσαρού, η δ/ντρια Ανάπτυξης Π.Ε. Καρδίτσας κα. Μαρία Κόντου και στελέχη των Τμημάτων Τουρισμού των Δ/νσεων Ανάπτυξης Π.Ε. Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Μαγνησίας & Σποράδων, που παρουσίασαν τα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Add Comment