Ελασσόνα – Λιβάδι… 4,5 ώρες δρόμος!

33,5 ΧΛΜ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΛΙΑΝΟ
Του Γιάννη Μουκίδη

«Έβαλε τα πόδια στην πλάτη»(…όπως λέει η λαϊκή έκφραση), ξεκίνησε από την Ελασσόνα και αφού έτρεξε 33,5 χλμ., έφτασε στο Λιβάδι Ολύμπου, μετά από 4,5 ώρες!
Πρόκειται για τον Ελασσονίτη αθλητή μεγάλων αποστάσεων της «Elassona Green Running Team» και συνάδελφο δημοσιογράφο Αντώνη Ταξ. Λιάνο, που …σε μια διαφορετική σκληρή προπόνηση, έτρεξε από την Ελασσόνα στο Λιβάδι, σε μια πρώτη διαδρομή από το αθλητικό πρόγραμμα της GRT με τίτλο «Έλευσις»(έχει να κάνει με τα πιο απομακρυσμένα χωριά της επαρχίας Ελασσόνας).
Ο γνωστός Ελασσονίτης ξεκίνησε από την Ελασσόνα, διέσχισε το Μοναστήρι της Παναγίας Ολυμπιώτισσας, πέρασε από το Μικρό Ελευθεροχώρι, την Καλλιθέα, τη Δολίχη και ανεβαίνοντας στα 1.200 μέτρα υψόμετρο, τερμάτισε στο Λιβάδι, μπροστά στον επιβλητικό ανδριάντα του Λιβαδιώτη ήρωα Γεωργάκη Ολύμπιου!
[wpg_thumb]
Να σημειωθεί πως σε όλη την διαδρομή μαζί του, για υποστήριξη σε νερό και φαγητό, ήταν ο συναθλητής της «GRT» Ηλίας Βογιατζής, κάνοντας ποδηλατοπορεία και απαθανατίζοντας με τον φωτογραφικό φακό τις στιγμές της όλης ασυνήθιστης προσπάθειας.
Φανερά ικανοποιημένος, ιδιαίτερα χαρούμενος αλλά και κατάκοπος από την τελικά επιτυχημένη προσπάθεια του με τερματισμό στο γραφικό και φιλόξενο Λιβάδι, ο Αντώνης Λιάνος, χαμογελαστός, υπενθύμισε στην «Ε» πως ανάλογες προσπάθειες με τέτοιες, ασυνήθιστες για πολλούς, επισκέψεις σε περιοχές της Επαρχίας Ελασσόνας, σαν αυτή στο Λιβάδι, θα συνεχιστούν από τα μέλη της «Elassona Green Running Team» και βέβαια και από τον ίδιο, και στο επόμενο διάστημα.
Άλλωστε, η πρόσφατη «βόλτα» των 33,5 χιλιομέτρων και των 4,5 ωρών έως το Λιβάδι των 1.200 μέτρων, άνοιξε την όρεξη…

Add Comment