Παρουσίαση των νέων βιβλίων του Κώστα Προκόβα

Παρουσίαση βιβλίων Προκόβα Θεσσαλονίκη 27.11.13 [1]την Τετάρτη 27/11/2013, ώρα 7.00 μ.μ. στη Θεσ/κη
Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης

Αγαπητά μέλη, φίλες και φίλοι του Συλλόγου Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης «Ο Γεωργάκης Ολύμπιος»
Ο Σύλλογος μας, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την αποτύπωση, καταγραφή και προβολή της ιστορικής και λαογραφικής παράδοσης του Λιβαδίου, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι προχώρησε στην έκδοση δύο νέων βιβλίων, τα οποία μόλις κυκλοφόρησαν. Πρόκειται για:
1. Τα Παιδιά της Μνημοσύνης -Μακρύ ταξίδι στη νιότη μιας γενιάς- (επανέκδοση και κατά πολύ επαυξημένη της αρχικής έκδοσης του 2001, η οποία είχε από καιρό εξαντληθεί), του συγγραφέα Κώστα Προκόβα, πρ. Διευθυντού του Ιδρύματος Μανόλη Τριανταφυλλίδη του Α.Π.Θ. και
2. Τα Τοπωνύμια του Λιβαδίου Ολύμπου, με συγγραφείς τον Κώστα Προκόβα και με την συνεργασία του καθηγητή του Α.Π.Θ. Νίκου Κατσάνη.
Για ακόμη μια φορά, ο κ. Κώστας Προκόβας παραχώρησε τα πνευματικά δικαιώματα των βιβλίων του αυτών στο Σύλλογο Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης και τα αφήνει ως κληρονομιά σε όλους όσοι γεννήθηκαν, ζουν, κατάγονται ή έχουν στη καρδιά τους το Λιβάδι Ολύμπου.
Η έκδοσή τους ολοκληρώθηκε χάρη στην ευγενική συμβολή του αείμνηστου Δημήτριου Ζάννα και της συζύγου του Αρτέμιδος, καθώς και του κ. Αστέριου Μεταξιώτη.
Η επίσημη παρουσίαση των βιβλίων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ.,στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (στο ισόγειο του αιθρίου), την οποία παραχώρησε ευγενώς ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Τα βιβλία θα προλογίσει εκ μέρους του Δ.Σ. ο πρόεδρος κ. Αλέξιος Κουτσιάης και θα παρουσιάσουν ο καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Δημήτριος Λυπουρλής και ο καθηγητής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Αχιλλέας Καψάλης.
Η παρουσία σας θα αποτελέσει μεγάλη τιμή για μας.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου Λιβαδιώτη ευπατρίδη, του αείμνηστου Δημήτρη Ζάννα

Add Comment