Την καταδίκη των 10 αγροτών καταγγέλλει το ΚΚΕ Ελασσόνας

κκεΗ Τομεακή Επιτροπή Ελασσόνας του ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράσταση της στους 10 αγρότες της περιοχής μας που δικάστηκαν πριν λίγες μέρες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, με ποινή 7 μήνες στον καθένα με αναστολή. Καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος και την ποινικοποίηση των αγώνων που πάνε χέρι- χέρι με την αντιλαϊκή- αντιαγροτική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστική του κλίματος τρομοκρατίας είναι η πρόταση της εισαγγελέα του δικαστηρίου για ποινή φυλάκισης 3 ετών στον καθένα από τους 10 αγρότες που συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2009 και για το μπλόκο που έστησαν στην Εθνική Οδό Λάρισας- Κοζάνης, έξω από την Τσαριτσάνη. Η τρομοκρατία να μην περάσει!
Η φτωχομεσαία αγροτιά να γυρίσει την πλάτη στους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και άλλους με «όψιμο» τώρα το ενδιαφέρον τους για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Αυτοί που συμβάλλουν στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), της ΕΕ, στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική με ή χωρίς μνημόνια και ποινικοποιούν τη λαϊκή πάλη, καμιά σχέση δεν μπορούν να έχουν με τον αγώνα για την επιβίωσή της αγροτιάς.
Μονόδρομος για τους φτωχούς και μικρομεσαίους αγρότες αποτελεί ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας μέσα από Αγροτικούς Συλλόγους με μαζικές διαδικασίες και δημοκρατική λειτουργία. Προοπτική στον αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς μπορεί να δώσει η συμμαχία με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία στην πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, το κεφάλαιο και την ΕΕ με στόχο την κατάκτηση της δικής τους εξουσίας όπου θα τους ανήκει ο πλούτος που οι ίδιοι παράγουν.
Το ΚΚΕ θα δυναμώσει τον αγώνα του μέσα από την ανάπτυξη πρωτοβουλιών ώστε οι διώξεις να αντιμετωπιστούν, να γίνουν υπόθεση του ίδιου του λαϊκού κινήματος.
Καλούμε τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, να καταδικάσει το γεγονός, να μην φοβηθεί, να μην σκύψει το κεφάλι. Να μην κάνει βήμα πίσω από το δίκιο αγώνα του.

Add Comment