Κατάνυξη στην Ι. Μονή Βαλέτσικου Τσαριτσάνης για το θαύμα!

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΠΙΣΤΩΝ
Του Γιάννη Μουκίδη

Μέσα σε ατμόσφαιρα ιδιαίτερης θείας κατάνυξης και με νωπή την χαρά από την επίσημη παράδοση και τα εγκαίνια του έργου της ασφαλτόστρωσης του δρόμου(μήκους 7,5 χλμ.) που οδηγεί στο ιστορικό μοναστήρι, και βέβαια με την παρουσία εκατοντάδων πιστών και επισκεπτών, τελέσθηκαν οι Ιερές Ακολουθίες της Ι.Μ. Αγίου Δημητρίου(«Βαλέτσικου») Τσαριτσάνης, προς ανάμνηση του θαύματος που έγινε στις 29 Οκτωβρίου του 1905.
[wpg_thumb]
Αρχικά, το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου, στο Καθολικό της ιστορικής Μονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Βασίλειος και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Χαρίτων Τούμπας, ιερείς της περιοχής και μοναχοί από Μονές του Αγίου Όρους.
Στη συνέχεια, στο προαύλιο της Μονής, όπου είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, έγινε η καθιερωμένη Αρτοκλασία.
Εκατοντάδες άτομα προσκύνησαν τις Εικόνες και περιδιάβηκαν στο εσωτερικό της Μονής, στον προαύλιο χώρο της και στο παρεκκλήσι της Αγίας Βαρβάρας, ενώ είχαν την εξαιρετική ευκαιρία να χαρούν την μοναδική θέα που προσφέρει η ιστορική Μονή και ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα στο βάθος του ορίζοντα, σε συνδυασμό με …τον ανοιξιάτικο καιρό του εφετινού φθινοπώρου.
Το πρωί της 29ης Οκτωβρίου, τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία με Θείο Κήρυγμα.
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου(«Βαλέτσικου») Τσαριτσάνης παραβρέθηκαν:
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ρένα Καραλαριώτου και Μαρία Μαμάρα, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας κ. Θεόδ. Λιάπης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μιλτ. Βαρσάμης και Γιάννης Νάνος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Τσαριτσάνης κ. Αχιλ. Μητσιμπόνας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Βάϊα Μουτζίκου – Αργύρη, Αστ. Στούπας, Κώστας Καραγιάννης, ο πρ. δήμαρχος Λιβαδίου κ. Γ. Γαλάνης, ο πρ. κοινοτάρχης Τσαριτσάνης κ. Νικ. Τσιμπόλης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ο υπεύθυνος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ. Σπύρος Αναγνωστάκης, εκπαιδευτικοί, απόδημοι Τσαριτσανιώτες, καθώς και κόσμος από την Τσαριτσάνη, την Ελασσόνα, την Λάρισα, αλλά και προσκυνητές από όμορους Νομούς.

Add Comment