«Ναι» των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ελασσόνας στην απεργία

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ»
Του Γιάννη Μουκίδη

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας συμμετέχει στη Γενική Απεργιακή Κινητοποίηση στις 6/11/2013 που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ με τη ΓΣΕΕ.
Αυτό επισημαίνεται, ανάμεσα στα άλλα, σε ανακοίνωση του Συλλόγου, που υπογράφεται από τον πρόεδρο κ. Βαγγέλη Μάγειρα και τον γεν. γραμματέα κ. Ανέστη Καραγκούνη.
Χαρακτηριστικά, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Αντιστεκόμαστε σε μια πολιτική, που οδηγεί τα δημόσια σχολεία σε αφανισμό και θα μεταθέτει τις ευθύνες στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, σε μια εκπαίδευση, που θέλει τους εκπαιδευτικούς χωρίς αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στη μόρφωση και στη γνώση δεν θα είναι για όλα τα παιδιά, αλλά μόνο για λίγους! Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Η εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να κατασκευάσει με τη βοήθεια των ΜΜΕ, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει κανένα. Το «success story», το πρωτογενές πλεόνασμα και οι εξαγγελίες ότι δεν θα παρθούν νέα οριζόντια μέτρα αποτελούν υποσχέσεις που δεν έχουν κανένα αντίκρισμα. Πέρα από τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται σε βάρος μας και διαψεύδουν τις κυβερνητικές εξαγγελίες η Κυβέρνηση δεν μπορεί, πλέον, να πείσει κανένα ότι δεν συνεχίζει την ίδια πολιτική.
Τα νέα δυσβάστακτα μέτρα, όπως προκύπτουν από το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, αφορούν την πλειοψηφία της κοινωνίας.
Στόχος της Κυβέρνησης και της Τρόικας είναι και πάλι τα δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Προετοιμάζονται νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση προς όφελος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Αντί να επιστρέψουν στα Ταμεία τα κλεμμένα αποθεματικά προωθούν νέες μειώσεις στις συντάξεις. Τα πενιχρά μας εισοδήματα θα δεχθούν νέα επίθεση, νέες μειώσεις αποδοχών, νέα φορολεηλασία.
Η δημόσια παιδεία, η δημόσια υγεία υποβαθμίζονται ακόμη περισσότερο. Κλείνουν δημόσια σχολεία και υπηρεσίες υγείας ενώ ταυτόχρονα επιβάλλονται νέα χαράτσια σε βάρος των πολιτών. Η πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας παραδίδεται στον αδηφάγο Ιδιωτικό Τομέα. Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αλλά και ασφαλιστικές εταιρίες έχουν αρχίσει να διαφημίζουν τα προϊόντα τους μέσω των «καρτών υγείας».

Add Comment