Με 90 συμμετοχές το 2ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου

Λάρισα – Ελασσόνα 12 και 13 Οκτωβρίου

Στις 12 και 13 Οκτωβρίου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Όλυμπο… Το 2ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου αναμένεται να αποτελέσει ένα γεγονός όχι μόνο πανελλήνιας, αλλά και διεθνούς εμβέλειας, φέροντας την περιοχή μας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Κλασικά οχήματα – αντίκες, καλλονές διαχρονικής ομορφιάς, θα ξεκινήσουν από τη Λάρισα για να «κατακτήσουν» τον Όλυμπο, σε μία «επετειακή» διαδρομή, 100 χρόνια από την κατάκτηση της κορυφής του.
Δεκάδες διεθνείς συμμετοχές κι εκατοντάδες ελληνικά και ξένα πληρώματα θα γνωρίσουν τον Όλυμπο και την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, θα γευτούν τα τοπικά μας προϊόντα, θα ανακαλύψουν τις ομορφιές και την κουλτούρα μας, με επίκεντρο έναν αγώνα με ειδικές διαδρομές στο μυθικό βουνό.
[wpg_thumb]
Πρόκειται για το 2ο Ιστορικό Ράλι ΟΛΥΜΠΟΥ 2013 (Regularity-2nd Olympus Classic Rally ) που βρίσκεται πλέον, στην τελική ευθεία αφού ολοκληρώθηκε η καταγραφή της διαδρομής των κλασσικών οχημάτων-αντίκα , που θα λάβουν μέρος στον αγώνα.
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στη Λάρισα , την Ελασσόνα και όλη την παρολύμπια περιοχή του Θεσσαλικού Ολύμπου, από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και τη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, του Δήμου Λαρισαίων και του Δήμου Ελασσόνας, με την ευγενική στήριξη του δυνατού Συλλόγου Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ).
Στο πλαίσιο αυτό, συνέντευξη τύπου δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, τον αντιδήμαρχο Λάρισας κ. Άρη Γαλάτο ως εκπρόσωπο του δήμου Λαρισαίων, τον αντιδήμαρχο Ελασσόνας, κ. Μιλτιάδη Βαρσάμη ως εκπρόσωπο του δήμου Ελασσόνας, τον πρόεδρο του δικτύου «Περραιβία» και γενικό συντονιστή του θεσμού κ. Κ. Σκριάπα, και του προέδρου του ΣΚΑΛ κ. Νικ. Γκανάκη.
Στις δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός τόνισε συγκεκριμένα: « Στις 12 και 13 Οκτωβρίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Όλυμπο, τη Λάρισα, την Ελασσόνα και την ευρύτερη περιοχή για το μεγαλύτερο ράλι με αυτοκίνητα – αντίκες που πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Είναι ένα γεγονός με ιστορική σημασία, καθώς φέτος συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την κατάκτηση της κορυφής του Ολύμπου. Οι συμμετοχές από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό ξεπερνούν τις 90 ενώ πρόκειται για σκληρούς αγώνες, με ειδικές διαδρομές. Μέσω των αγώνων θα προβληθεί ο Όλυμπος, θα αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα και οι ειδικές γεωγραφικές διαδρομές που θα ακολουθήσουν τα αυτοκίνητα – αντίκες που θα συμμετάσχουν. Οι αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 2ου Ιστορικού Ράλι Ολύμπου είναι σπάνιοι, δεδομένου ότι συμμετέχουν σε αυτούς μόνο αυτοκίνητα – αντίκες και αξίζει να τους στηρίξουμε, καθώς το να μπορέσει κάποιος να τα απολαύσει από κοντά είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εμπειρία. Ευχαριστώ όλους τους φορείς που συμμετέχουν στη διοργάνωσή του. Καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει, να το «αγκαλιάσει» και να το παρακολουθήσει. Με «όχημα» τους αγώνες, αναβαθμίζουμε τον Όλυμπο, από την πλευρά της Θεσσαλίας».

Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου δήλωσε: «Το 2o Iστορικό Ράλι Ολύμπου πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου και αποτελεί μία προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι, με στόχο να προβληθεί πανελλαδικά αλλά και στο εξωτερικό ο Όλυμπος και η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Θα ξεκινήσει από τη Λάρισα το Σάββατο πρωί, με 90 και πλέον συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τη διαδρομή Λάρισα – Γιάννουλη – Τύρναβος – Ελασσόνα – Λιβάδι Ελασσόνας. Σκοπός μας είναι να αναδειχθούν οι φυσικές ομορφιές του τόπου μας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τον εντυπωσιακό αριθμό των συμμετοχών και αυτό καταδεικνύει ότι πρόκειται για έναν αγώνα υψηλών απαιτήσεων. Τέτοιου είδους ποιοτικές εκδηλώσεις μεγάλης εμβέλειας, κάνουν ευρύτερα γνωστή την περιοχή μας, τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά μας προϊόντα, τις φυσικές μας ομορφιές, εντέλει τον πολιτισμό μας και καθιστούν την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας έναν εξαιρετικό τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου. Κι αυτού του είδους την τουριστική ανάπτυξη επιδιώκουμε για την περιοχή μας. Το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου είναι το δικό μας ράλι, το οποίο οφείλουμε να στηρίξουμε»

Ο κ. Γαλάτος σημείωσε τα εξής: « Ο Δήμος Λαρισαίων είναι ένθερμος υποστηρικτής του Ράλι Ολύμπου, καθότι πέρα από ένα καθαρά αθλητικό γεγονός, πρόκειται για ένα γεγονός με πολιτιστικό χαρακτήρα, τουριστικού ενδιαφέροντος. Εμείς από την πλευρά μας θα θέσουμε κάθε μορφής υπηρεσία για την επιτυχημένη διοργάνωση του, ενώ ευελπιστούμε να εξελιχθεί σε καταξιωμένο θεσμό για την Ελλάδα αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα αντίστοιχα αθλητικά γεγονότα στην Ευρώπη»
Ο κ. Βαρσάμης, με τη σειρά του, ανέφερε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός για την επαρχία της Ελασσόνας, καθώς αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη των ομορφιών του τόπου αλλά και της φιλοξενίας των κατοίκων. Ο Δήμος Ελασσόνας στέκεται αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, που ευελπιστούμε να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια και να καταστεί ένα επιτυχημένος θεσμός για την περιοχή.»
Ο κ. Σκριάπας τόνισε: «Όλα είναι πλέον έτοιμα για την διοργάνωση ενός μεγάλου και σπάνιου γεγονότος, ενός θεσμού που ξεκίνησε πέρυσι, με πρωτοβουλία του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και έχει συγκεντρώσει και φέτος το διεθνές ενδιαφέρον, αναδεικνύοντας την περιοχή του Ολύμπου, από τη Θεσσαλική πλευρά και την πρόσβαση που μπορούν να έχουν όλοι από την πλευρά της Λάρισας και Ελασσόνας στο μυθικό βουνό, γιορτάζοντας, με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, τα 100 χρόνια από την κατάκτηση της κορυφής του.
Πρόκειται για το 2ο Ιστορικό Ράλι ΟΛΥΜΠΟΥ 2013 που αποτελεί τη συνέχεια του περυσινού 1ου Ιστορικού Ράλι , που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε και στήριξε ένθερμα η Αντιπεριφέρεια Λάρισας και προσωπικά η κ. Καραλαριώτου, όπως επίσης και ο Δήμος Ελασσόνας, στη δικαιοδοσία του οποίου πραγματοποιούνται οι περισσότερες διαδρομές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού και τους υπερδραστήριους τοπικούς Συλλόγους της Ελασσόνας και της παρολύμπιας περιοχής, διοργανώνονται μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα (ορεινή χιονοδρομία, μαραθώνιοι για υπέρ-αθλητές, ορειβασία, αγώνες ποδηλάτου βουνού, moto-cross, ορεινή ιππασία, αεροπτερισμός κ.ά.) καταξιώνοντας το Ν. Λάρισας, ως σημαντικό τουριστικό προορισμό για τα αθλήματα βουνού και της φύσης.
Όπως και πέρυσι, ο αγώνας προβλέπεται να αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός, μια ιδιαίτερη εκδήλωση, που συνδυάζει απαράμιλλη φυσική ομορφιά, ευγενική άμιλλα και συγκινήσεις και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης διεθνώς».
Επίσης, ο κ. Σκριάπας μετέφερε χαιρετισμό των προέδρων της ΛΕΚΑΜ κ. Γεώργ. Τσάλιου και της ΛΕΚΟΒ κ. Τέλη Δουλόπουλου – οι οποίοι απουσίαζαν λόγω υποχρεώσεων για τη διοργάνωση του αγώνα – στο οποίο επισημαίνονταν μεταξύ άλλων: «Οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί από τους καλύτερους ειδικούς και η όλη διοργάνωση πληροί τις πιο αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές, με ειδικές διαδρομές που κόβουν την ανάσα. Για τον λόγο αυτό οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και ευχαριστούμε θερμά όλους στηρίζουν μια τόσο σημαντική προσπάθεια ανάδειξης της Θεσσαλίας, μέσα από το κλασσικό όχημα. Ευχαριστούμε θερμά την Π.Ε. Λάρισας και όλους τους φορείς, που στηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες και αναδεικνύουν τη Λάρισα και τη Θεσσαλία σε απόλυτο τουριστικό προορισμό».

Τέλος, ο κ. Γκανάκης, αναφέρθηκε στο αθλητικό κομμάτι της εκδήλωσης κι επεσήμανε: « Η διοργάνωση του 2ου Ιστορικού Ράλι Ολύμπου αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή, καθώς συνιστά άριστη ευκαιρία για την τουριστική προβολή της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Εκατοντάδες συμμετέχοντες με τις οικογένειές τους αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή, στο πλαίσιο των αγώνων, καθιστώντας το ράλι και τουριστικό γεγονός για την περιοχή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη, κ. Αγοραστό, την Αντιπεριφέρεια Λάρισας και την Αντιπεριφερειάρχη, κ. Καραλαριώτου και τους Δήμους Λαρισαίων και Ελασσόνας για τη σημαντική στήριξή τους για την πραγματοποίηση των αγώνων, καθώς και τη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας και τη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Βόλου, για τη συμβολή τους στη διοργάνωση του αθλητικού μέρους της διοργάνωσης».

Αφετηρία η Λάρισα, τερματισμός στην Ελασσόνα
Η Ελασσόνα βρίσκεται στο επίκεντρο φιλοξενίας των κλασσικών οχημάτων, μιας και αποτελεί το σημείο ανασυγκρότησης (Σάββατο μεσημέρι από ώρα 1 μ.μ. έως 5 μ.μ. ), αλλά και τερματισμού του Ιστορικού Ράλι Ολύμπου την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 , στη 1 το μεσημέρι.

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου ώρα 10.30 πμ. ,από την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, σημείο όπου το ίδιο απόγευμα γύρω στις 17.30 έως 19.00 θα τερματίσουν τα αυτοκίνητα την πρώτη ημέρα των διαδρομών. Τα οχήματα θα σταθμεύσουν στην πλατεία μέχρι την επόμενη μέρα, Κυριακή. Οι λάτρεις της διαχρονικής κομψότητας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν α αυτοκίνητα – αντίκες και να λάβουν μέρος στις παράπλευρες εκδηλώσεις. Επίσης την εξέλιξη του Ράλι μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι ελεύθερα σε όλη τη διαδρομή που περιγράφεται παρακάτω ,σε όλα τα χωριά ,αλλά και στα σημεία στάσης των αυτοκινήτων για ανασυγκρότηση, ως εξής:
1. Λάρισα (Σάββατο 12/10, 9 π.μ. έως 12.30 μ.μ. και 5.30 μ.μ. έως 11.30 πρωί Κυριακής 13/10),
2. Λιβάδι (Σάββατο 12/10 από 12.23 μ.μ. έως 2 μ.μ.),
3. Καλλιθέα Ελασσόνας (Σάββατο 12/10 από 11.45 π.μ. έως 1.15 μ.μ (Στάση -προσφορά ποντιακών εδεσμάτων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας
4. Ελασσόνα (Σάββατο 12/10 από 1.15 μ.μ. έως 5.30 μ.μ. και Κυριακή 13/10 από 1 μ.μ. έως 5 μ.μ).

Ο σχεδιασμός της διαδρομής ,αλλά και των σκληρών ειδικών διαδρομών του μοναδικού αυτού Ράλι ,στον μυθικό Όλυμπο, έγινε από εμπειρότατα στελέχη ,που έχουν τεράστια εμπειρία διεθνών αγώνων κλασσικών αυτοκινήτων, αλλά και του Ράλι «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» και καθιερώνουν, ήδη, το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου ,ως έναν διεθνή θεσμό και σημείο συνάντησης ελληνικών και ξένων πληρωμάτων, αφού δεκάδες είναι οι ξένες αποστολές που δήλωσαν συμμετοχή στον μοναδικής ομορφιάς και διεθνών προδιαγραφών αγώνα.
Οι διαδρομές του 2ου Ιστορικού Ράλι Ολύμπου, που σχεδιάστηκαν και καταγράφηκαν με τη φροντίδα του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και τη συνδρομή ειδικών, θα είναι ονειρικές και μοναδικές, μέσα στην άγρια ομορφιά του Ολύμπου, σε μεγάλα υψόμετρα και φαράγγια, με συγκινήσεις που κόβουν την ανάσα, για σκληρούς οδηγούς κλασσικών οχημάτων.
Οι εκατοντάδες Έλληνες και ξένοι οδηγοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όχι μόνο το “βουνό των θεών” 100 χρόνια μετά την κατάκτησή του, αλλά συνάμα την σπουδαία φιλοξενία των κατοίκων, τα θαυμάσια τοπικά προϊόντα και τη βαθιά πολιτισμική κληρονομιά της περιοχής μας.
Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, οινογνωσία και πολιτιστικά δρώμενα, θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα – που αποτελεί το σημείο εκκίνησης και διανυκτέρευσης των πληρωμάτων – το Σάββατο 12 Οκτωβρίου (διαγωνισμός κοινού για το πιο όμορφο όχημα, happenings και μουσική σε ρυθμούς 60ς-70ς με ένα μοναδικό Grease Party ), αλλά και στα πανέμορφα χωριά του Δήμου Ελασσόνας .

Αναλυτικό πρόγραμμα – παράλληλες εκδηλώσεις

1. Λάρισα (συγκέντρωση, τεχνικός έλεγχος, εκκίνηση το Σάββατο (1η μέρα ) και την Κυριακή το πρωί (2η μέρα), τερματισμός 1ης μέρας (Σάββατο απόγευμα), Welcome Event για τους οδηγούς με τοπικές γεύσεις και λειτουργία Κέντρου Τύπου για τις ανταποκρίσεις στο Ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛ, διοργάνωση στην κεντρική πλατεία ενός Grease Party με χορευτές στους ρυθμούς του ’70 και Fire Show στους ίδιους ρυθμούς ,διαγωνισμούς ,κληρώσεις και γενικά μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Τα Ελληνικά και ξένα πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη της Λάρισας, μέσα από τον πολιτισμό της, τη μουσική και τις τοπικές γεύσεις στα δεκάδες πανέμορφα στέκια μιας ζωντανής πόλης.
2. Λιβάδι Ολύμπου (υψόμετρο 1250 μ. – γνωριμία με τα τοπικά προϊόντα, ιστορία,επίσκεψη στο Μουσείο “Γ. Ολύμπιου”)
3. Καλλιθέα Ελασσόνας (γνωριμία με την ιστορία και τις τοπικές γεύσεις των Ποντίων της Καλλιθέας, προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας)
4. «Οινοποιία Ελασσόνας» (ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και στα κελάρια της πασίγνωστης Οινοποιίας , οινογνωσία με τα μοναδικά και πολυβραβευμένα κρασιά βιολογικής καλλιέργειας και τοπικές γεύσεις)
5. Ελασσόνα το Σάββατο το μεσημέρι και κατά τον τερματισμό στην τελετή απονομής των κυπέλλων και αναμνηστικών (γνωριμία με την περιοχή, γευσιγνωσία με τα μοναδικά τοπικά προϊόντα (αρνάκι -κατσικάκι, φέτα Ελασσόνας ,εκλεκτός οίνος κ.ά., παράδοση, λαογραφία και παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά της Λαογραφικής και Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας) και τέλος
6. Σε όλα τα χωριά του Ν. Λάρισας ,απ΄ όπου θα διέρχονται τα κλασσικά αυτοκίνητα -αντίκα επί 1,5 ώρα και θα έχουν την ευκαιρία όλοι να τα απολαύσουν κατά την ανάβασή τους προς τον Όλυμπο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΙ -ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΓΩΝΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
(σε παρένθεση ο πιθανός χρόνος διέλευσης των οχημάτων από κάθε μέρος ενώ οι διελεύσεις των αυτοκινήτων θα ολοκληρώνονται σε 1,5 ώρα )
ΕΚΚΙΝΗΣΗ -ΛΑΡΙΣΑ Κεντρική Πλατεία Εκκίνηση 10:30, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ 10:36 π.μ., ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ 10:51 π.μ., ΤΥΡΝΑΒΟΣ 11:01 π.μ., Νέος ∆ρόµος από Μελούνα, ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ 11:27 π.μ. (Διέλευση μέσα από το χωριό), ΕΛΑΣΣΟΝΑ 11:34 π.μ. , ΛΙΒΑ∆Ι ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Μέσω ∆ολίχης) 12:23 μ.μ. (Στάση, ξεναγήσεις και γευσιγνωσία με τοπικά προϊόντα)
Επιστροφή από την Π.Ε.Ο. Κατερίνης -Ελασσόνας , ΕΛΑΣΣΟΝΑ 1:15 μ.μ. (∆ΙΑΚΟΠΗ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ- ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ)
Αναχώρηση από ΕΛΑΣΣΟΝΑ 4 μ.μ. μέσω Π.Ε.Ο. Ελασσόνας – Λάρισας, ∆ΟΜΕΝΙΚΟ 4:27 μ.μ. (διέλευση μέσα από το χωριό ), ΜΕΣΟΧΩΡΊ, ΤΥΡΝΑΒΟΣ 5:11 μ.μ. , ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ 5 :30 μ.μ., ΛΑΡΙΣΑ – Κεντρική Πλατεία Τερµατισµός 1ης Ηµέρας 5:38 μ.μ. έως 7 μ.μ.).

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΛΑΡΙΣΑ – Κεντρική Πλατεία Εκκίνηση 10 π.μ., ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ 10:06 π.μ., ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ 10:21 π.μ., ΒΡΥΟΤΟΠΟΣ 10:26 π.μ.,
ΡΟ∆ΙΑ 10:37 π.μ., ΣΥΚΑΜΙΝΕΑ 11:13 π.μ., ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ 11:21 π.μ., ΣΠΑΡΜΟΣ 11:34 π.μ., ΟΛΥΜΠΙΑ∆Α 11:36 π.μ., ΚΑΛΛΙΘΕΑ 11.45 π.μ. (Στάση -προσφορά ποντιακών εδεσμάτων από τον Πολιτ. Σύλλογο Καλλιθέας), ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Υποδοχή, Ξενάγηση στα κελάρια, οινογνωσία, προσφορά δώρων )12.25 μ.μ. ,ΕΛΑΣΣΟΝΑ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ -ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ στη 1 μ.μ. .
Θα ακολουθήσει αμέσως μετά η επίσημη τελετή απονομής των επάθλων και των κυπέλλων στους μεγάλους νικητές, σε μια πανηγυρική εκδήλωση με σπάνιες τοπικές γεύσεις, παραδοσιακή μουσική και χορευτές. Όλες αυτές τις ώρες τα κλασσικά οχήματα θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, όπου και μπορούν να τα θαυμάσουν ελεύθερα όσοι επιθυμούν.
Ο αγώνας αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός, μια ιδιαίτερη εκδήλωση, που συνδυάζει απαράμιλλη φυσική ομορφιά, ευγενική άμιλλα και συγκινήσεις και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης διεθνώς μιας και οι εικόνες από τον αγώνα θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, αφού ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μεγάλα κανάλια και δίκτυα, αναδεικνύοντας την Θεσσαλία και ειδικότερα τον Όλυμπο, ως ένα μοναδικό τουριστικό προορισμό.

Σημειώνεται ότι όλες οι Λέσχες ανήκουν όλες στην ΕΟ-ΦΙΛΠΑ -υπό την έγκριση και εποπτεία της οποίας και μόνον, διοργανώνονται όλοι οι αγώνες Ράλι κλασσικών οχημάτων στην Ελλάδα, αφού είναι η μοναδική νόμιμη εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας FIVA.
Ο αγώνας πραγματοποιείται και στο πλαίσιο της 18ης Μακεδονικής Πλοήγησης της ΛΕΚΑΜ και η βαθμολογία προσμετράται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα “ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ” της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ.

Add Comment