Ενθουσίασε τους Κινέζους η «Ακαδημία Χορών» Ελασσόνας!

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

Ενθουσίασαν τους Κινέζους οι εμφανίσεις της «Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών» Ελασσόνας, που συμμετείχε με το τμήμα ενηλίκων της στο 24ο Φεστιβάλ Τουρισμού της Σαγκάης, καθώς και σε εκδηλώσεις και σε άλλες πόλεις της Κίνας.
Οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται από την Κίνα κάνουν λόγο για εξαιρετική φιλοξενία και για μοναδική ευκαιρία της Ελασσονίτικης αποστολής να αναδείξει και να προβάλει την Ελληνική παράδοση και τον πολιτισμό σε ένα ευρύ κοινό και σε μια ακόμα μεγάλη διεθνή διοργάνωση με κύρος, που διεξάγεται από το 1990.
[wpg_thumb]
Οι εμφανίσεις και οι παραστάσεις των ενηλίκων της «Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών» Ελασσόνας ξεσήκωσαν τους Κινέζους, που καταχειροκρότησαν τους Ελασσονίτες χορευτές και μουσικούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Ακαδημία Χορών» Ελασσόνας παρουσίασε το πρόγραμμα της στο διάσημο υδάτινο χωριό Zhouzhuang (σε κοντινή απόσταση από τη Σαγκάη), ενώ επισκέφθηκε και τα Longmen Grottos (χώρος όπου βρίσκονται τα πανύψηλα αγάλματα του Βούδα).
Ήδη, η Ελασσονίτικη αποστολή έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στην Σαγκάη(…των 23 εκατομμυρίων κατοίκων!) και σε άλλες περιοχές της Κίνας και γεμάτη αξέχαστες εμπειρίες από το μακρινό πολιτιστικό ταξίδι παίρνει τον δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα(…αναμένεται να φτάσει στην Ελασσόνα αύριο Τετάρτη).

Add Comment