Εντυπωσίασε η παράσταση «Αναμνήσεις Οπερέτας και Μιούζικαλ»

ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΩΝ

Ενθουσιασμένο έμεινε το κοινό που παρακολούθησε την εντυπωσιακή  μουσική παράσταση  «Αναμνήσεις Οπερέτας και Μιούζικαλ» που παρουσιάστηκε στην πόλη του Βόλου (θέατρο Ν. Ιωνίας)  την περασμένη Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011,με τις  καλύτερες μουσικές δημιουργίες ,που ξεκινούν από την Ελληνική  Οπερέτα και φτάνουν μέχρι τα πλέον γνωστά Μιούζικαλ  της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Η  υψηλής αισθητικής αυτή εκδήλωση που εξελίχτηκε σε ένα φαντασμαγορικό θέαμα  , συνδιοργανώθηκε από τον  Κ.Ο.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου ,την Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου  και τον  Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας στο Βόλο, με τη συμμετοχή εκατό και πλέον συντελεστών ,οι οποίοι παρουσίασαν  ένα υπερθέαμα που χαρακτηρίζονταν από  πρόζα, εκπληκτικές φωνές ,κοστούμια εποχής ,σκηνικά και θαυμάσιες χορογραφίες , από τους καλύτερους καλλιτέχνες του είδους.
Στην εκδήλωση ακούστηκαν  με μοναδικό τρόπο αξέχαστες μελωδίες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής από εξαιρετικούς σολίστ και πολύ γνωστούς μουσικούς, σε  κείμενα που γράφτηκαν ειδικά για την παράσταση αυτή (Γ.Πατελοδήμος) και σε χορογραφίες  από καταξιωμένους επαγγελματίες , με τη συμμετοχή δεκάδων χορευτών (Β. Τηλιοπούλου –Σχολή Chorus Line),σκηνοθεσία ( από τον Καλλιτεχνικό Δ/ντή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου Σπ. Μαβίδη ) και Σκηνικά –Κοστούμια ( από την Ι.Τουλούπη)

Ήταν μια καλά προετοιμασμένη μουσική παράσταση ,υψηλών προδιαγραφών ,που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες μεγάλες παραγωγές που ανέβηκαν μέχρι σήμερα σε μεγάλες σκηνές των Αθηνών ,αφού επί δύο ώρες  μέσα σε μια πανδαισία ήχων ,φωνών ,εικόνων και μουσικής από ένα πλήθος εκατό, περίπου,καλλιτεχνών,παρουσιάστηκαν οι  καλύτερες μελωδίες που όλοι αγαπήσαμε ,ταξιδεύοντας ανάμεσα στην Οπερέτα και το Μιούζικαλ.

Στην εκδήλωση αυτή ,που χαρακτηρίστηκε,απ’ όλους,  ως η μεγαλύτερη παραγωγή και η πλέον εντυπωσιακή , της φετινής χρονιάς  ,αποτελεί ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός  ,που φέρνει κοντά σημαντικούς  φορείς και καλλιτέχνες της πόλης , οι οποίοι συνέπραξαν ,προκειμένου να διοργανωθεί μια εκδήλωση αντάξια της μουσικής ιστορίας του Βόλου  και που αποδεικνύει την δυναμική που περικλείει η συνεργασία μεταξύ φορέων και καλλιτεχνών ,που χρόνια υπηρετούν με πάθος τον πολιτισμό.


Οι συντελεστές της βραδιάς ήταν οι παρακάτω:
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-Συντονισμός εκδήλωσης:Kων. Σκριάπας-
Πρόεδρος Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Σπ. Μαβίδης –Ηθοποιός-Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.   Βόλου
ΚΕΙΜΕΝΑ: Γ. Πατελοδήμος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Γ. Καρυδάκης-Κ. Αποστολοπούλου-Τζ. Χατζηδήμου
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ
Γ. Καρυδάκης
ΟΡΧΗΣΤΡΑ: Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βόλου
SOLIST:
Κατερίνα Αποστολοπούλου  ( σοπράνο )
Τζένη Χατζηδήμου  ( μέντζο σοπράνο )
Αστέρης Τσέτσιλας ( τενόρος )
Θωμάς Σκοτίδας ( βαρύτονος
Συμμετείχαν οι ΗΘΟΠΟΙΟΙ:Μαρία Χαϊντούτη,Μαρίνη Καγιά
Φωνητικά : Βαρβάρα Νεμπή και Ελένη Καμπούρη

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ-ΣΚΗΝΙΚΑ : Ιωάννα Τουλούπη
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ : Βάσω Τηλιοπούλου
ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ : CHORUS LINE
Χόρεψαν :Χορευτές της Σχολής Χορού CHORUS LINE Βόλου.
Χόρεψαν και τραγούδησαν : 20μελές τμήμα της παιδικής Χορωδίας  του 10oυ Γυμνασίου Βόλου(προετοιμασία Κ. Αποστολοπούλου-Β.Τηλιοπούλου)

Ο Πρόεδρος τους Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας κ. Κων. Σκριάπας που είχε την επιμέλεια και τον συντονισμό της εκδήλωσης , δήλωσε ότι « το μεγάλο αυτό αφιέρωμα στην Οπερέτα και το Μιούζικαλ , αποτελεί συνέχεια άλλων μεγάλων και ιδιαίτερα επιτυχημένων εκδηλώσεων ,που διοργάνωσε ο Σύλλογος πρόσφατα ,όπως στο Ν. Καββαδία, στη Σοφία Βέμπο ,τον Στ. Καζαντζίδη, τον Μάνο Χατζιδάκι και φέτος στο Ν. Γκάτσο , εκδηλώσεις οι οποίες, ήδη ,παρουσιάστηκαν  και σε άλλα μέρη της Ελλάδος και ταξιδεύουν μέσω Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο ,λόγω της ξεχωριστής ποιότητας και αισθητικής τους .
Σε ότι αφορά το αφιέρωμα στην Οπερέτα και το Μιούζικαλ  ,αυτό ανεβάζει τον πήχη για την πόλη , πολύ ψηλά, αφού  ήταν μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών και ιδιαίτερης αισθητικής  ,που μπορεί να ταξιδέψει και να παρουσιαστεί στις μεγαλύτερες θεατρικές αίθουσες ,αφού δεν έχει να ζηλέψει τίποτα ,από γνωστές παραγωγές που είδαμε τα τελευταία χρόνια ,πανελλαδικά. Ήταν ,μια πρωτότυπη ιδέα ,που μέσα από τα θαυμάσια κείμενα του Γ. Πατελοδήμου, δέθηκε η Ελληνική Οπερέτα με το Μιούζικαλ. Ήδη ετοιμάζεται η επόμενη εκδήλωση .
Ιδιαίτερα ευχαριστημένος,επίσης, δήλωσε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου κ. Σπ. Μαβίδης από την ανταπόκριση του τυχερού κοινού ,το οποίο στο τέλος καταχειροκρότησε όλους τους συντελεστές της μεγάλης αυτής βραδιάς και πολλοί είναι αυτοί που ζητούν την επανάληψή της .
Στο κατάμεστο θέατρο  παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βόλου κ. Π. Σκοτεινιώτης , ο πρώην Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Βόλου κ. Μαβίδης  και πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων.

Add Comment