Εμπορικός Σύλλογος: “Εμπιστευτείτε την τοπική αγορά”

«Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 2011»

Η αγορά μας  τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, προσκαλεί τους καταναλωτές ίσως στις καλύτερες, μεγαλύτερες και ποιοτικότερες θερινές εκπτώσεις. Η οικονομική κρίση φέρνει πραγματικές ευκαιρίες και φθηνές εκπλήξεις σε όλους τους καταναλωτές. Είδη που, λόγω τέλους εποχής, για τους εμπόρους χάνουν την αξία τους, αποκτούν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία για τους καταναλωτές που, με λιγότερα χρήματα, αγοράζουν περισσότερα και ποιοτικότερα είδη.
Ο  Εμπορικός Σύλλογος  Ελασσόνας πάντα προσδοκά τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και πάντα ελπίζει στη βοήθεια του καταναλωτή, ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να βελτιώσει την έντονη απαισιοδοξία στο λιανικό εμπόριο, καθώς σε όλη αυτήν την περίοδο δοκιμασίας ο σχετικός δείκτης εκτίμησης των πωλήσεων παραμένει στα πολύ χαμηλά επίπεδα των -56 μονάδων. Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές των πωλήσεων, επίσης, σημειώνουν επιδείνωση και το 57% των εμπορικών επιχειρήσεων αναμένει μείωση των πωλήσεων το επόμενο διάστημα ακόμα και κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων.
Είμαστε βέβαιοι ότι για άλλη μια φορά οι καταναλωτές θα στηρίξουν το «πληγωμένο» λιανεμπόριο, ώστε να μπορέσει να ανακοπεί η πτωτική του πορεία.
Καλούμε το καταναλωτικό κοινό να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, των μεγάλων ποσοστών των εκπτώσεων, να συνεχίσει να δείχνει αμέριστη εμπιστοσύνη στην τοπική αγορά μας και πριν φύγει για τις καλοκαιρινές διακοπές του να χαρεί τις αγορές του στα καταστήματα της πόλης μας, που διαθέτουν ποικιλία, επάρκεια, ποιότητα ειδών και βέβαια πολύ χαμηλές τιμές.
Οι  έμποροι της πόλης από την πλευρά μας έχουμε υποχρέωση και οφείλουμε να σεβόμαστε τον καταναλωτή, να τον προστατεύουμε και να τον ανταμείβουμε για την προτίμησή του στα καταστήματά μας, ενισχύοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο την μεταξύ μας σχέση.
Κανένας δεν πρέπει να ξεχνά ότι για τον εμπορικό κόσμο, ο καταναλωτής είναι το κλειδί για την επιβίωση, την επιτυχία και την διατήρηση των επιχειρήσεών μας και έτσι τον αντιμετωπίζουμε. Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθούμε όλοι μαζί, στις απαιτήσεις των καιρών, θα αλληλοϋποστηριχτούμε προς όφελος όλων μας και θα προσπαθήσουμε να επιστρέψει επιτέλους το χαμόγελο στα πρόσωπα εμπόρων και καταναλωτών.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ & ΚΑΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ !
Το Δ.Σ

Add Comment