Σε εργαστήριο επιχειρηματικότητας η Λαογραφική Ελασσόνας

ΦΩΤΟ - ΑΦΙΣΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ [14]ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

Η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας σε συνεργασία με τον Οικολογικό Τουριστικό Οργανισμό «Camena» από την πόλη Drobeta Turnu Severin της Ρουμανίας, αναπτύσσουν από την 1η Ιουνίου έως και στις 31 Οκτωβρίου το πρόγραμμα με τίτλο «EGROW – Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας μεταξύ Ελλήνων και Ρουμάνων». Ο στόχος του έργου είναι η αύξηση των επιχειρηματικών ικανοτήτων των νέων που προέρχονται από μικρές κοινότητες από 2 διαφορετικές χώρες, που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια αρκετά έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες, που βασίζονται στην μαθησιακή διάσταση στον οικονομικό τομέα για τους νέους. Ένα ισχυρό επιχείρημα προς την κατεύθυνση αυτή δίνεται από την κακή οικονομική κατάσταση της περιοχής, τα κοινωνικά ζητήματα που προκύπτουν, την μεγάλη ανεργία, αλλά και την έλλειψη συμμετοχής των νέων στη ζωή της τοπικής κοινωνίας.
Χαρακτηριστικά τα όσα επισημαίνουν στην «Ε» οι άνθρωποι της Λαογραφικής Ελασσόνας: «Η οικονομική κρίση που επηρέασε τόσες πολλές χώρες τα τελευταία χρόνια ενίσχυσε τα θέματα αυτά και πέρα ​​από την ανάλυση των μέσων ενημέρωσης ή τη γενική σύγχυση, μπορούμε όλοι μας, εσείς, εμείς, να δούμε τους ανθρώπους γύρω μας πόσο έχουν επηρεαστεί. Στην δραστηριότητά μας αυτή, εξερευνούμε την έννοια της επιχειρηματικότητας, με στόχο να αυξηθεί η πίστη των νέων στις δυνάμεις και τις δεξιότητές τους, προκειμένου να αξιοποιήσουν το δημιουργικό δυναμικό τους, να αξιολογήσουν τις αξίες τους διοργανώνοντας εργαστήρια και δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης».

Οι στόχοι του συγκεκριμένου έργου, που ήδη «τρέχει» και ολοκληρώνεται στο τέλος του επόμενου μήνα(του Οκτωβρίου), είναι:
– Η ανάπτυξη επιχειρηματικών ικανοτήτων για 8 νέους, που προέρχονται από τη Ρουμανία και την Ελλάδα, για διάρκεια 5 μηνών.
– Ο σχεδιασμός 2 επιχειρηματικών σχεδίων, κατά τη διάρκεια ενός διακρατικού εργαστηρίου.
– Η διάδοση καλών πρακτικών για 200 έμμεσους δικαιούχους

Οι δραστηριότητες του έργου έχουν να κάνουν με: την συνάντηση της ομάδας έργου και την προώθηση του, την εργασία με θέμα «Αξιολόγηση της κρίσης μέσω της νεανικής συνεργασίας», κοινή ημερίδα «E-Grow – Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας μεταξύ Ελλήνων και Ρουμάνων», και βέβαια την δημιουργία ενός οδηγού καλής πρακτικής, την διάδοση των παραδειγμάτων καλής πρακτικής και τέλος την αξιολόγηση της όλης προσπάθειας.
Εταίρος της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας είναι ο Οικολογικός Τουριστικός Οργανισμός «Camena»(εδρεύει στην πόλη Drobeta Turnu Severin της Ρουμανίας), ενώ το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση, Δράση 1.2 – Πρωτοβουλίες Νέων.
Όπως έγινε γνωστό, ήδη η ομάδα του Ελασσονίτικου συλλόγου είναι έτοιμη και θα αναχωρήσει αύριο Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου για την πόλη Drobeta Turnu Severin της Ρουμανίας για την ολοκλήρωση του εργαστηρίου επιχειρηματικότητας μεταξύ Ελλήνων και Ρουμάνων.

Add Comment