Περιοδεία Γελαλή στη Δολίχη και στα Καλύβια

Στα πλαίσια ενημέρωσης για τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, την πρόταση εξόδου από την κρίση προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία του βουλευτή Λάρισας Δημήτρη Γελαλή περιόδευσαν σε χωριά του Δήμου Ελασσόνας.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας Θεόδωρος Τζιώλας, τα τοπικά στελέχη Χρήστος Παπαδημητρίου και Κώστας Γεωργιάδης και ο Αχιλλέας Μούλιας στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης περιοδεία στα χωριά Δολίχη και Καλύβια. Το κλιμάκιο ήρθε σε επαφή με κατοίκους, μικροεπαγγελματίες και κτηνοτρόφους της περιοχής και συζήτησαν για τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της επαρχίας, υποστηρίζοντας ότι: «Οι μνημονιακές επιλογές της κυβέρνησης έχουν διαλύσει την κοινωνική συνοχή και ότι έχει απομείνει από την οικονομική ζωή σε ολόκληρη την ύπαιθρο. Οι συνέπειες είναι δραματικές για τους επαγγελματίες, τους κτηνοτρόφους και όλους τους κατοίκους των χωριών και οδηγούν σταδιακά σε ερήμωση των ορεινών περιοχών».
[wpg_thumb]
Το κλιμάκιο ενημέρωσε τους κατοίκους της περιοχής για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται στα χωριά αυτά επισημαίνοντας ότι: «Το περίφημο σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά για ανόρθωση της οικονομίας, κατέρρευσε, όπως ήταν αναμενόμενο. Η καταστροφή των εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, επιδεινώνει την ήδη τρομακτική ανεργία και υποσκάπτει τις δυνατότητες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».
Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, βασικό τομέα απασχόλησης των κατοίκων της περιοχής, τονίζοντας την ανάγκη να προστατευτούν οι βοσκότοποι από αλλαγές χρήσης και χαρακτήρα των εδαφών τους καθώς αποτελούν έναν ανεκτίμητο πόρο για την κτηνοτροφία μας και συμβάλλουν καταλυτικά στη μείωση του κόστους παραγωγής των ζώων και στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό για να αποτρέψει την αλλαγή χρήσης των βοσκοτόπων και θα διεκδικήσει ένα ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο χαρακτηρισμού και διαχείρισης των βοσκοτόπων. Στον αγώνα αυτό καλεί σε συμπόρευση τους κτηνοτρόφους, επαγγελματίες και τους κατοίκους των χωριών και των κωμοπόλεων της περιοχής μας για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και την αλλαγή της καταστροφικής πολιτικής.

Add Comment