Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε Διεθνή έκθεση στο Ντύσσελντορφ

σκιΗ Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Διεθνή Έκθεση Tour Natur 2013 στο Düsseldorf της Γερμανίας
Παρόν και το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” με εντυπωσιακό υλικό για τον Όλυμπο

Εντυπωσιακές εικόνες του Ολύμπου και των αθλημάτων βουνού ,που αναπτύσσονται στο μυθικό βουνό από φορείς της Θεσσαλίας ,αλλά ιδιαίτερα από το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και από τους υπερδαστήριους ορειβατικούς ,χιονοδρομικούς και αθλητικούς Συλλόγους -Μέλη του ,που έχουν έδρα τον Δήμο Ελασσόνας ,απολαμβάνουν οι χιλιάδες τυχεροί επισκέπτες του όμορφου περιπτέρου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Διεθνή Έκθεση περιπατητικού τουρισμού Tour Natur 2013 στο Düsseldorf της Γερμανίας ,που ξεκίνησε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013 .
Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσωπείται από τον Διευθυντή Ανάπτυξης κ. Σκάρπα Θ. ,όπως επίσης και τον εκπρόσωπο της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Τάσο Γούσιο.
Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ανταποκρινόμενο άμεσα στο κάλεσμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Ρένας Καραλαριώτου -Π.Ε. Λάρισας ,για τη συμμετοχή του στη Διεθνή Έκθεση Tour Nature 2013 , ετοίμασε ,άμεσα, τρία εντυπωσιακά αφιερώματα ,στη Γερμανική γλώσσα ,για τον Όλυμπο ,που σημειωτέο κατά τα 2/3 βρίσκεται στην Π.Ε. Λάρισας (Θεσσαλικός Όλυμπος) .
Τα ξενόγλωσσα αυτά αφιερώματα -VIDEO αφορούν :
1. Το 1ο αφιέρωμα αφορά τις μοναδικές ομορφιές του Ολύμπου ,τη χλωρίδα, την πανίδα ,τους μύθους ,τα θρησκευτικά του μνημεία ,την άγρια φύση και τις διαδρομές του μαγεύουν και κόβουν την ανάσα των επισκεπτών του απ’ όλο τον κόσμο ,οι οποίοι προσεγγίζοντας τον Όλυμπο ,από τη Θεσσαλική του πλευρά (Ελασσόνα ,Κοκκινοπηλός κ.ά. ) ,έχουν την ευκαιρία να ανέβουν στην κορυφή του (Μύτικας ,2917 μ.) με ορειβατική διαδρομή 1.5. ώρας .Υλικό ,για το μοναδικό αυτό οδοιπορικό στον Όλυμπο ,δόθηκε και από το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας ,που εξειδικεύεται στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα ,για τις πρωτοποριακές τους δράσεις .
2. Το 2ο Αφιέρωμα αφορά όλες τις ,διεθνών προδιαγραφών ,αθλητικές δραστηριότητες , όπως είναι η διοργάνωση αγώνων ορειβατικού σκι ,σκληρών μαραθωνίων για υπερ-αθλητές ,ορειβασία ,αναρρίχηση ,αγώνες ποδηλάτου βουνού ,moto -cross κ.ά.
.Συγκεκριμένα το υλικό του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,που καθηλώνει τους επισκέπτες ,αφορά την Πίστα χιονοδρομίας ΚΕΟΑΧ-Βρυσοπούλες ,τον Διεθνή Αγώνα Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο,τον Faethon Olumpus Marathon,το Αεραθλητικό κέντρο Ολύμπου στα Καλύβια Ελασσόνας ,το Mountain Bik (ορεινή ποδηλασία, αγωνιστική ή για λόγους αναψυχής), το Moto Cross ,την Ορειβασία , την Αναρρίχηση ,την ορεινή ιππασία,τον Θρησκευτικό τουρισμό,τον εναλλακτικό τουρισμό , τις βιωματικές περιβαλλοντικές εκπαιδεύσεις . Και όλα αυτά πραγματοποιούνται από επαγγελματικές του χώρου ,από πιστοποιημένους οδηγούς βουνού και αθλητές ,ταξιδεύοντας μαγικές εικόνες του Ολύμπου σε όλο τον κόσμο(.ΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ:www.xoselassonas.gr,ΧΟΣ ΣΠΑΡΜΟΥ:www.sparmos.gr,ΧΟΣ ΜΥΤΙΚΑΣ, ΧΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ,ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ “Ο ΟΛΥΜΠΟΣ “.

3. Το 3ο αφιέρωμα του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” αναφέρεται στον πολιτισμό της περιοχής όλου του σημερινού Δήμου Ελασσόνας , στα αρχαιολογικά μνημεία ,στους θρησκευτικούς Θησαυρούς ,στην παράδοση ,στην Λαογραφία ,στα Γράμματα και τις Τέχνες ,στις Επιστήμες ,στον Ελληνικό Πολιτισμό και Πνεύμα στο σύνολό του ,στη μουσική , στα μοναδικά τοπικά βιολογικά προϊόντα του Θεσσαλικού Ολύμπου ,που κατακτούν συνέχεια νέες αγορές και γενικά σε όλες τις δραστηριότητες ,που αναπτύσσονται από το ίδιο το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , αλλά και τους εξαιρετικούς Συλλόγους -Μέλη του ,που δραστηριοποιούνται ,όχι μόνο στον Δήμο Ελασσόνας ,αλλά και σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο και που το καθιστούν ως Πρότυπο Καλών Πρακτικών ,εντός και εκτός Ελλάδος ,για δράσεις που αφορούν τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον ,την Κοινωνική Αλληλεγγύη ,την Κοινωνική Οικονομία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.
Ο Πρόεδρος του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” κ. Κ.. Σκριάπας , όπως και όλο το ΔΣ του Δικτύου χαιρετίζει αυτή τη σημαντική προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας ,μέσω του κ. Κ. Αγοραστού και της Π.Ε. Λάρισας,μέσω της κ. Ρ. Καραλαριώτου για την ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού στη Θεσσαλία και στον Όλυμπο και γι’ αυτό ανταποκρίθηκε άμεσα σε αυτό το μεγάλο κάλεσμα ,με σκοπό να ταξιδέψουν μαγικές εικόνες του Ολύμπου σε όλο τον κόσμο και να συμβάλει και με τις δικές του δυνάμεις στην ανάπτυξη του Θεσσαλικού Ολύμπου ,που με τόση επιμέλεια και επιμονή ,τα τελευταία χρόνια υπηρετεί με ποικίλες δράσεις διεθνούς εμβέλειας .
Σημειώνεται ότι στην τελική ευθεία είναι και το 2ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου ,που θα διοργανωθεί στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2013 ,υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας -Π.Ε. Λάρισας και ήδη συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων φίλων της Κλασσικής Αυτοκίνησης .
Πληροφορίες: www.visit-olympos.gr,www.diktioelassonas.gr,E-Mail : info@diktioelasonas.gr

Add Comment