«Χτυπήματα» κατά του παραεμπορίου στο Παζάρι

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

Νέα «χτυπήματα» στο παραεμπόριο, κατάφεραν το τελευταίο διήμερο η Αστυνομική Υποδιεύθυνση και το Α.Τ. Ελασσόνας.
Απογευματινές ώρες προχθές, άνδρες του Τμήματος, έχοντας επικεφαλής τον διοικητή κ. Πέτρο Μουταφίδη, έβγαλαν «λαυράκι», αφού έπιασαν, μέσα στον χώρο της ετήσιας εμποροπανήγυρης της Ελασσόνας, ένα αλλοδαπό, υπήκοο Μπαγκλαντές, που είχε μαζί του 1.050 θήκες κινητών τηλεφώνων και 250 ρολόγια, που σχεδίαζε να τα πουλήσει στο Παζάρι.
[wpg_thumb]
Χθες το πρωί, σε νέους ελέγχους παράνομων μικροπωλητών, αστυνομικοί έβγαλαν νέο «λαυράκι», αφού συνέλαβαν ακόμη ένα αλλοδαπό, υπήκοο Μπαγκλαντές, που δεν διέθετε άδεια και είχε μαζί του…5.383(!) αντικείμενα παραεμπορίου, προκειμένου να τα διαθέσει στο Παζάρι της Ελασσόνας.
Αναλυτικά, η πραμάτεια του είχε να κάνει με: 3.754 τεμάχια σκουλαρίκια, 420 ρολόγια χειρός, 284 βραχιόλια, 290 κολιέ, 580 δαχτυλίδια, 50 αλυσίδες.
Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν προσωρινά στο Α.Τ. Ελασσόνας και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.
Σε βάρος των προσαχθέντων βεβαιώθηκαν διοικητικές παραβάσεις για στέρηση άδειας μικροπωλητή, ενώ τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα καταστραφούν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι έλεγχοι από την Αστυνομία Ελασσόνας για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου θα συνεχιστούν τόσο στο Παζάρι της Ελασσόνας όσο και γενικότερα στην Ελασσόνα και στην γύρω περιοχή. Άλλωστε, πλησιάζει και το Παζάρι της Λάρισας, με ό,τι σημαίνει αυτό για τους παράνομους μικροπωλητές…

Add Comment