Διαμαρτυρία εμπόρων στα γραφεία του ΟΑΕΕ

«Αντί για εκβιασμούς και απειλές, θέλουμε ρεαλιστική λύση!»
Του Γιάννη Μουκίδη

Κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας, χθες το πρωί, στα Γραφεία του ΟΑΕΕ της Ελασσόνας, από αρκετούς εμπόρους – επαγγελματίες της περιοχής, που ιδιαίτερα ενοχλημένοι και θορυβημένοι έντονα, ζητούν να σταματήσει αμέσως η αποστολή απειλητικών σημειωμάτων, σε ασφαλισμένους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από μη καταβολή εισφορών.
[wpg_thumb]
Παράπονα, έκδηλος προβληματισμός χωρίς τελειωμό, αλλά και πολύ κουβέντα για το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται στους ασφαλισμένους του Οργανισμού. «Για 24 χρόνια πληρώνω κανονικά τις εισφορές μου. Τώρα δεν μπορώ να πληρώσω, αφού είναι αδύνατο να ανταποκριθώ στις όποιες ρυθμίσεις του Οργανισμού. Αυτό, οι άνθρωποι του ΟΑΕΕ γιατί δεν το καταλαβαίνουν και συνεχίζουν να μας στέλνουν απειλητικά ραβασάκια; Και όλα αυτά, σε περίοδο μεγάλης κρίσης, όπου οι τζίροι μας είναι ελάχιστοι η και μηδενικοί…», τόνισε στην «Ε» έμπορος, ενώ κάποιος άλλος Ελασσονίτης επαγγελματίας στάθηκε στη φροντίδα για ρύθμιση των οφειλών, που έχουν να κάνουν μόνο με τον Κλάδο Ασθενείας, προκειμένου να εισρεύσουν κάποιες εισφορές στον ΟΑΕΕ, αλλά και ο ασφαλισμένος να έχει τουλάχιστον περίθαλψη.
Σε σχετική ανακοίνωση – καταγγελία της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας, που υπογράφεται από τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Οικονόμου και τη γεν. γραμματέα του συλλόγου κ. Άννα Γάτσα υπογραμμίζεται, ανάμεσα στα άλλα:
«Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας καταγγέλλει την απαράδεκτη, προκλητική και εκβιαστική μεθόδευση και καλούμε τη διοίκηση του ΟΑΕΕ να σταματήσει εδώ και τώρα την αποστολή των απειλητικών σημειωμάτων. Ζητάμε από την κυβέρνηση την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με τα συνδικαλιστικά όργανα των εμπόρων και επαγγελματιών, ώστε να εξευρεθεί βιώσιμη και ρεαλιστική λύση. Καλούμε όσους συναδέλφους έχουν λάβει και που θα λάβουν στο μέλλον ειδοποιητήρια να επικοινωνούν με τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας, ώστε να μπορέσουμε να συντονίσουμε τη δράση μας ενάντια στις διώξεις. Κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος του στην κρίση. Και δεν θα είναι! Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε ενάντια στους εκβιασμούς και τις απειλές!!».

Add Comment