Σε διεθνές φεστιβάλ της Τουρκίας η Λαογραφική Εταιρία Ελασσόνας

ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Του Γιάννη Μουκίδη

Αποτελεί ίσως ακόμη ένα σημαντικό σταθμό στις πλούσιες δραστηριότητες της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας, η συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος του συλλόγου σε μεγάλο διεθνές φεστιβάλ Παράδοσης και Τέχνης, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Buyukcekmece(περιοχή της Κωνσταντινούπολης), στην γειτονική Τουρκία, από τις 2 έως τις 10 Ιουλίου.
Το χορευτικό της Λ.Α.Ε.Ε. θα πάρει μέρος στην όλη διοργάνωση, μαζί με άλλα 20 και πλέον συγκροτήματα από 18 χώρες από όλο τον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας τα ελληνικά χρώματα, την φορά αυτή στο 12ο «INTERNATIONAL B?Y?K?EKMECE CULTURE AND ART FESTIVAL». Ενδεικτικά, θα λάβουν μέρος, μαζί με το Ελασσονίτικο συγκρότημα, συγκροτήματα από τις χώρες: Μεξικό, Κορέα, Ισπανία, Πορτογαλία, Αίγυπτο, Ουγγαρία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ουκρανία, Λετονία, Μολδαβία, Τουρκία, κ.ά.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει χορούς και μουσική από όλες τις περιοχές του Ελλαδικού χώρου, με τις αντίστοιχες φορεσιές, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει εκτός από τις χορευτικές εμφανίσεις και παραστάσεις (συνολικά 5), ξεναγήσεις στα αξιοθέατα της Πόλης (Αγία Σοφία, Τοπ Καπί, Μπλέ Τζαμί), επίσκεψη στο Πατριαρχείο, κρουαζιέρα στο Βόσπορο, παρουσίαση της περιοχής Ελασσόνας και του Ολύμπου σε τουριστικό περίπτερο κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, με ταυτόχρονη παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, εικαστική παρουσίαση της γνωστής Ελασσονίτισσας ζωγράφου – δημιουργού Θωμαής Κόντου, αλλά και ξεχωριστές βραδιές γεμάτες παραδοσιακά «χρώματα» και μουσική.
Την αποστολή της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας, που αναχώρησε οδικώς για την Κωνσταντινούπολη, χθες Σάββατο αργά το απόγευμα, αποτελούν συνολικά 30 άτομα (χορευτές, μουσικοί, συνοδοί), που επιβαρύνονται οικονομικά εξ ολοκλήρου(με δικά τους έξοδα). Όπως έγινε γνωστό, η Ελασσονίτικη αποστολή αναμένεται να επιστρέψει στην Ελασσόνα την Δευτέρα 11 Ιουλίου.

Add Comment