Επαφές Δικτύου Περραιβία για Ορειβατικό Κέντρο

Σειρά επαφών του Δικτύου «Περραιβία» με φορείς για το «Πρότυπο Ορειβατικό Κέντρο Ολύμπου-Κοκκινοπηλός»

Αλλεπάλληλες συναντήσεις πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες το Δ.Σ. του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» προκειμένου να παραδοθούν οι Κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού στην τοπική κοινωνία και να μετατραπούν ,σε ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο για όλη την επαρχία Ελασσόνας και όχι μόνο,με την λειτουργία τους ως «Πρότυπου Ορειβατικού Κέντρου Ολύμπου-Κοκκινοπηλός».
Σημειώνεται ότι το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,απέστειλε επείγουσα επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Γ. Παπανδρέου και όλα τα συναρμόδια Υπουργεία ,με την οποία εκφράζει την έκπληξή του ,την δυσφορία του και την πλήρη αντίθεση του στο ενδεχόμενο χρήσης των Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού ,ως Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών,γεγονός που όταν επαναλήφθηκε ,κατά το παρελθόν ,απέτυχε παταγωδώς και δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην περιοχή.
Παράλληλα ,παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση, με την οποία διεκδικεί την παράδοση των εγκαταστάσεων του Κοκκινοπηλού ,αλλά και του Δημοτικού Σχολείου , στην τοπική κοινωνία ,προκειμένου με τη συνεργασία του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , του Δήμου Ελασσόνας ,όλων των τοπικών φορέων, των ορειβατικών Συλλόγων και του υπό σύσταση Γυναικείου Συνεταιρισμού Κοκκινοπηλού ,να λειτουργήσει το πρώτο στην Ελλάδα «ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΥΜΠΟΥ-ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΣ» .
Η λειτουργία του Ορειβατικού Κέντρου Ολύμπου θα δώσει τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη του ορειβατικού τουρισμού της επαρχίας Ελασσόνας ,αλλά και του Νομού Λάρισας ,δεδομένου ότι αυτό ,σε πλήρη ανάπτυξη μπορεί να φιλοξενήσει περί τους τριακόσιους ορειβάτες και αθλητές βουνού .
Ήδη, το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» απέστειλε επιστολή στην Επιτροπή Κατασκηνώσεων του Ν. Λάρισας με την οποία ζητά να του παραχωρηθεί για εύλογο χρονικό διάστημα ,μόνο η χρήση των εγκαταστάσεων Κοκκινοπηλού,τις οποίες και θα αξιοποιήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας .
Παράλληλα με επιστολή του ζητά επείγουσα συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας ,Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Διαμαντοπούλου ,προκειμένου να εξηγήσει με το επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει ,την αναπτυξιακή προοπτική που προσδίδει στην περιοχή της επ. Ελασσόνας η λειτουργία των Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού ως «Πρότυπου Ορειβατικού Κέντρου Ολύμπου –Κοκκινοπηλός».
Συναντήσεις με πολιτικούς και πολιτειακούς φορείς
Ήδη , το περασμένο Σάββατο ,14/5/2011, το Δίκτυο συναντήθηκε με τον Βουλευτή Λάρισας κ. Αστ. Ροντούλη, ,ο οποίος ήδη ,εδώ και μέρες έχει καταθέσει σχετική επερώτηση στη Βουλή για το θέμα των Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού και αναμένεται η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας..
Επίσης ,την Δευτέρα 16/5/2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό ,στην οποία παραβρέθηκε και ο Βουλευτής Λάρισας κ. Αστ. Ροντούλης ,στην οποία ,πέρα από τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την περιοχή της επ. Ελασσόνας ,συζητήθηκε το φλέγον θέμα των Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού ,προκειμένου να συντονιστούν όλες οι ενέργειες των τοπικών φορέων για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας ίδρυσης του Ορειβατικού Κέντρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο κ. Αγοραστός συμφωνεί απόλυτα με την πρόταση του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,τάσσεται αναφανδόν ,υπέρ της ίδρυσης του Κέντρου και για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιήσει συνάντηση επειγόντως στο Υπουργείο Παιδείας και θα υποβάλλει και γραπτά το αίτημα αυτό, σε συνεργασία και με την Αποκεντρωμένη Περιφερ. Διοίκηση ,προκειμένου το έργο να ενταχθεί στο Ε.Π. 2007-2013,αφού κρίνεται ως έντονα αναπτυξιακό..
Στη συνάντηση του Δικτύου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό ,στην οποία από πλευράς Δικτύου ,πέρα από τον Πρόεδρό του κ. Κων. Σκριάπα, παραβρέθηκαν και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Αστερίου Θωμάς, Μπουζούκη Ελισσάβετ, Φουρκιώτης Κώστας ,Κελεπούρη Κάιτη και Φουνταρλή Ανδρομάχη,διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση σε ότι αφορά τον εξωστρεφή σχεδιασμό των δράσεων του Δικτύου και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προς την κατεύθυνση αυτή.
Για τον λόγο αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα ενισχύσει,με κάθε τρόπο , τις εξωστρεφείς δράσεις του Δικτύου ,που έχουν ως σκοπό την ανάδειξη και την προβολή του Ολύμπου,του πολιτισμού και των μοναδικών προϊόντων της περιοχής της Ελασσόνας,εντός και εκτός Ελλάδος .
Τέλος ,πέραν της συνάντησης που ζητήθηκε με την Υπουργό Παιδείας ,εκκρεμεί συνάντηση του Δικτύου με την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας (Π.Ε. Λάρισας) κ. Ρένα Καραλαριώτου (ερχόμενη Παρασκευή 20/5/2011) και με την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης κ.Πόπη Γερακούδη.

Add Comment