Στο Βελιγράδι θα εμφανιστεί η Παιδική χορωδία Δήμου Ελασσόνας

Ενθουσίασε η Παιδική Χορωδία Δήμου Ελασσόνας, η οποία συμμετείχε την περασμένη Δευτέρα 17 Ιουνίου στο «Φεστιβάλ Πηνειού 2013» που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.
Η Παιδική Χορωδία Δήμου Ελασσόνας προσκεκλημένη από την Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Λάρισας στα πλαίσια του «13ου Φεστιβάλ Πηνειού» παρουσίασε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον δείγμα του έργου της με διάφορα έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών από την εποχή του Μεσαίωνα έως και σήμερα. Συμμετείχε το προκαταρκτικό και το νεανικό τμήμα της χορωδίας. Στο πιάνο συνόδεψε η κ. Έφη Φαρμάκη. Τη χορωδία διεύθυνε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.
[wpg_thumb]
Η 50μελής παιδική χορωδία καταχειροκροτήθηκε από τους πολλούς επισκέπτες του φεστιβάλ οι οποίοι παραβρέθηκαν στον χώρο της β’ εξέδρας δίπλα στο ποτάμι. Ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Λάρισας κος Παναγιώτης Κορδάς στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε την χορωδία για την συμμετοχή της για δεύτερη φορά στις δράσεις του προσκοπισμού και τόνισε τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς όλων στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
Η Παιδική Χορωδία Δήμου Ελασσόνας θα συμμετέχει με 35μελή αποστολή στο 4ο διεθνές θερινό μουσικό σεμινάριο για νεανικές χορωδίες-ορχήστρες στο Βελιγράδι της Σερβίας από 29 Ιουνίου ως 3 Ιουλίου 2013 που διοργανώνει το ίδρυμα “KIR STEFAN SRBIN” σε συνεργασία με το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας και τη Στέγη Ελληνικών Χορωδιών. Η παιδική χορωδία θα συμμετέχει σε εμφανίσεις τόσο ομαδικά σε κοινό πρόγραμμα με χορωδίες του σεμιναρίου όσο και ξεχωριστά με δικό της ρεπερτόριο. Τα έξοδα του ταξιδιού καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τα μέλη της αποστολής.

Add Comment