Συναντήσεις μητροπολίτη Ελασσόνας με Πατριάρχη Μόσχας

ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΟΙΑ
ΝΕΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ …ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΡΣΕΝΙΟ

Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΡΩΣΙΑΣ [8]Χρήσιμες συναντήσεις είχε πριν λίγες ημέρες ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσόνος κ. Βασίλειος με τον μακαριότατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, στην διάρκεια της πρόσφατης επίσημης ειρηνικής επίσκεψης, που πραγματοποίησε στην Εκκλησία της Ελλάδος.
Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, τόσο κατά την επίσκεψη του στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος(Δευτέρα 3 Ιουνίου), όσο και στην επίσκεψη του στην Αποστολική Μητρόπολη Βεροίας(Παρασκευή 7 Ιουνίου), συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Ελασσόνος κ. Βασίλειο.
Μέσα σε κλίμα εγκαρδιότητας, στις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις τους, οι δύο κληρικοί έκαναν ευρεία αναφορά στους ισχυρούς δεσμούς του Πατριαρχείου Μόσχας με την Μητρόπολη Ελασσόνος, που τους ενισχύει ακόμη περισσότερο η παρουσία του κοινού Αγίου ιεράρχου Αρσενίου.
Ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασόνος κ. Βασίλειος εξέφρασε την επιθυμία του και πρότεινε στον μακαριότατο Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο, να αφιερώσει ένα από τους πολλούς νεοαναγειρόμενους Ναούς της Μόσχας, στη μνήμη του Αγίου Αρσενίου, Αρχιεπισκόπου Ελασσόνος και Σουσδαλίου.
Από την πλευρά του, ο υψηλός επισκέπτης του Πατριαρχείου Μόσχας κ. Κύριλλος δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά την πρόταση του κ. Βασιλείου, επισημαίνοντας πως θα φροντίσει να ικανοποιήσει το αίτημα του μητροπολίτη Ελασσόνος, αφιερώνοντας ένα νέο Ιερό Ναό της Μόσχας, στη μνήμη του Αγίου Αρσενίου.

Add Comment