5η θέση ο Τσιαλκατούρας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου

Με δύο αθλητές συμμετείχε το τμήμα Στίβου του συλλόγου “Παλαίστρα” στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στις 18 και 19 Ιουνίου 2011 στην πόλη των Σερρών.
Αθλητές ηλικίας 16-17 ετών απ’ όλη την Ελλάδα συναντήθηκαν προκειμένου να συναγωνισθούν και να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στην κορυφαία διοργάνωση της κατηγορίας τους. Επίσης, δικαίωμα συμμετοχής είχαν και αθλητές που ανήκουν σε μικρότερη κατηγορία, δηλαδή Παμπαίδες-Παγκορασίδες Α’ της τελευταίας χρονιάς (15χρ.).
Ο αθλητής Τσιαλκατούρας Δημήτριος (17χρ.) κατέλαβε την 5η θέση πανελλαδικά στο αγώνισμα του ακοντίου με επίδοση 50.82μ. Η επίδοσή του αποτελεί ατομικό ρεκόρ αλλά και η 5η θέση αποτελεί μια σπουδαία διάκριση πανελλαδικά. Ο αθλητής έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα και μια αξιέπαινη προσπάθεια αφού από τον προκριματικό, αν και προκρίθηκε με την 9η επίδοση σε σύνολο 16 αθλητών στο τελικό του ακοντίου, κατάφερε να περάσει στην 8άδα και τελικά να αναδειχθεί στην 5η θέση του αγωνίσματός του. Θα πρέπει να τονιστεί πως στα πανελλήνια πρωταθλήματα πάνε μόνο όσοι αθλητές έχουν πιάσει από επίσημους αγώνες του ΣΕΓΑΣ τα όρια πρόκρισης γεγονός που καταδεικνύει πως οι αθλητές έχουν ένα υψηλό αγωνιστικό επίπεδο σε αυτούς τους αγώνες.
Επίσης, η αθλήτρια Κωνσταντινοπούλου Γεωργία (15χρ) συμμετείχε πρώτη φορά σε πανελλήνιο πρωτάθλημα στο αγώνισμα των 800μ. σε σύνολο 26 αθλητριών και με μεγάλο αγωνιστικό επίπεδο. Η συγκεκριμένη αθλήτρια αν και έλαβε μέρος σε ένα πρωτάθλημα όπου οι συναθλήτριες ήταν κατά 2 χρόνια μεγαλύτερες, ωστόσο έκανε μια ικανοποιητική κούρσα σημειώνοντας χρόνο 2’.37.56 αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 800μ. Βέβαια ο χρόνος της απείχε από το ατομικό της ρεκόρ (2’.34’’) αλλά αυτό μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός της πρώτης φοράς και της απειρίας σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα που απαιτεί τουλάχιστον μια εμπειρία, ώστε να μπορέσει ο αθλητής να ελέγξει την αγωνιστική του απόδοση ψύχραιμα και χωρίς άγχος. Αναμφίβολα η εμπειρία της αθλήτριας ήταν σημαντική και είχε μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνατότητές της και να προετοιμαστεί αγωνιστικά και ψυχολογικά για το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας της (Παγκορασίδων Α΄) που θα γίνει στις 15-16 Ιουλίου στα Τρίκαλα.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του ακοντίου είχαν ως εξής:

Θέση Ονοματεπώνυμο Έτος γέννησης Σύλλογος Επίδοση

Ακοντίου

1ος Μπατζαβάρης Παρασκευάς 1994 ΓΕ Πόρου Τροιζηνίας 62.77
2ος Τσιόγκας Ιωάννης 1994 Γ.Σ Εύδαμος Κω 60.98
3ος Παπαδόπουλος Αναστάσιος 1994 ΜΑΣ Αετός 53.14
4ος Μάρκου Βαϊτσης 1995 ΑΣΦ.Μυρμιδόνες 52.07
5ος Τσιαλκατούρας Δημήτριος 1994 ΑΣ Παλαίστρα 50.82
6ος Αλβανόπουλος Ιωάννης 1995 ΠΑΟ Καλαμποκίου 50.13
7ος Ματζίρης Αθανάσιος 1995 Ορφέας Ν.Σκοπού 49.60
8ος Ξύδωνας Γεώργιος 1996 ΑΓΕ Βοιωτίας 48.44
9ος Καβλάκης Θεμιστοκλής 1995 ΜΑΣ Αετός 48.07
10ος Καταβάτης Ηλίας 1994 Γ.Σ Πρωτέας Ηγουμεν. 45.60
11ος Μπαμπούλιας Κων/νος 1994 ΑΓΣ Ιωαννίνων 43.69
12ος Ζιώγας Κων/νος 1994 ΑΓΕ Βοιωτίας Α

Το Δ.Σ του Συλλόγου “Παλαίστρα” Ελασσόνας και η προπονήτρια του στίβου κα Καραγιάννη Φανή συγχαίρουν τους αθλητές για την προσπάθειά τους και την επιτυχία του Τσιαλκατούρα Δημήτρη στο αγώνισμα του ακοντίου. Επίσης, θέλουν να εκφράσουν ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον κ Τζήκα Γεώργιο, ιδιοκτήτη καταστημάτων ένδυσης (Top Gun) για την παροχή αθλητικής ενδυμασίας προς του αθλητές του συλλόγου.
Δηλώσεις αθλητών
Ο αθλητής Τσιαλκατούρας Δημήτρης μετά τη λήξη της διοργάνωσης δήλωσε:
«Αισθάνομαι ικανοποιημένος από την 5η θέση που κατέλαβα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, αν και θεωρώ πως φέτος η 3η θέση ήταν ένας στόχος που θα μπορούσα να καταφέρω. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι έχω ρίξει βολή στην προπόνηση στα 53 μ., δηλαδή μέτρα όπου κρίθηκε το χάλκινο μετάλλιο.
Σημασία βέβαια έχει η προσπάθεια και η καλή απόδοση, οπότε αισθάνομαι τουλάχιστον ευχαρίστηση που η χρονιά έκλεισε με μια καλή επίδοση και με μια καλή θέση πανελλαδικά. Σίγουρα το πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για κάθε αθλητή και χαίρομαι που ήμουν παρών σε αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την προπονήτριά μου κα Καραγιάννη Φανή, καθώς και τον έφορο του στίβου κ Φουρκιώτη Κωνσταντίνο, που πάντα είναι δίπλα μας σε όλους τους αγώνες προσφέροντας στήριξη και ενθάρρυνση στον αγώνα μας. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ θα ήθελα να πω στο χορηγό κ Τζήκα Γιώργο, για την παροχή αθλητικής ενδυμασίας, καθώς και στους γονείς μου, που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζουν».
Η μικρή μας αθλήτρια, Κωνσταντινοπούλου Γεωργία, έκανε με τη σειρά της την παρακάτω δήλωση:
«Για μένα ήταν η πρώτη εμπειρία αγωνιστικά σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, γεγονός το οποίο μου δημιούργησε αρκετό άγχος και ανησυχία. Πιστεύω ότι θα μπορούσα να είχα πάει και καλύτερα, ωστόσο λίγο η γρήγορη κούρσα που συμμετείχα, λίγο η απειρία μου στο να κρατήσω το ρυθμό μου και να μην επηρεαστώ αγωνιστικά, αλλά και ο υψηλός ανταγωνισμός να ξεπεράσω αθλήτριες που είχαν μεγαλύτερη αγωνιστική εμπειρία κατά δύο χρόνια, με οδήγησαν να κάνω έναν αγώνα πολύ μακριά από την ατομική μου επίδοση. Πιστεύω όμως πως η συμμετοχή με βοήθησε να πάρω μια σημαντική αγωνιστική εμπειρία που θα πρέπει να εκμεταλλευτώ για το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας μου (16 – 17 Ιουνίου, Τρίκαλα).
Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να κλείσει η χρονιά με έναν καλό αγώνα και με μια καλή επίδοση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την προπονήτριά μου κα Καραγιάννη Φανή και τον κ Φουρκιώτη Κωνσταντίνο, που ήταν δίπλα μας κάθε στιγμή και έκαναν ότι καλύτερο για εμάς».

Add Comment