Πρόσκληση στα μέλη του Δικτύου Περραιβία για ενημέρωση

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» καλεί όλους τους Συλλόγους –Μέλη του σε έκτακτη Ενημερωτική Ημερίδα , την ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 και ώρα 19.30 μ.μ. στο Δημαρχείο στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας ,προκειμένου να ενημερωθούν στα εξής θέματα:
1. Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ,που βρίσκεται σε εξέλιξη και λήγει η προθεσμία υποβολής προτάσεων στις 9/7/2011 και έχει ως τελικούς δικαιούχους τις ΜΚΟ.
2. Ενημέρωση από στελέχη της Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε. για την έναρξη εφαρμογής του πρoγράμματος LEADER ,με θέμα: «Πρόγραμμα LEADER και αξιοποίησή του από τους Συλλόγους-Μέλη του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Θα γίνει ενημέρωση για τις δυνατότητες αξιοποίησης του Προγράμματος LEADER στα πλαίσια του Άξονα 4, από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις –Μέλη του Δικτύου Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,αλλά και μεταφορά της εμπειρίας και των καλών πρακτικών στα μέλη του Δικτύου από τα στελέχη της Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε. .
Όπως είναι γνωστό η Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε. διαθέτει την τεχνογνωσία αλλά και την εμπειρία, να διαχειριστεί και να υλοποιήσει το εγκεκριμένο τοπικό πρόγραμμα LEADER στα πλαίσια του Άξονα 4- Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER για την περίοδο 2007-2013 για το σύνολο του Νομού Λάρισας,το οποίο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αυτό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την πρόσκληση υποβολής προτάσεων από τους τοπικούς φορείς , με τελικούς ,όμως, δικαιούχους τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με διαχειριστική επάρκεια , διαδικασία που λήγει στις 9/7/2011.
Η διαδικασία ξεκινά με την υποβολή των προτάσεων, οι οποίες μπορούν να αφορούν έργα συντήρησης ή μικρά κατασκευαστικά έργα δημοσίων ή/και αθλητικών υποδομών, έργα αποκατάστασης οικοσυστημάτων και προστασίας, διαχείρισης και ανάδειξης της βιοποικιλότητας, ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς, αποκατάσταση και βελτίωση αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος, αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων, περιβαλλοντική εκπαίδευση, διαχείριση και προστασία υδάτινων πόρων και δασών, δημιουργική απασχόληση παιδιών, προσωπικές κοινωνικές υπηρεσίες όπως κατ’ οίκον φροντίδα ηλικιωμένων, ΑμEΑ, παιδική φροντίδα, κοινωνικές δράσεις όπως κοινωνικά παντοπωλεία, διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού, οδική ασφάλεια μαθητών, σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών/υποβαθμισμένων περιοχών και έκτακτες ανάγκες πολιτικής προστασίας.
Για τον λόγο αυτό το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» παρακαλεί τους εκπροσώπους των Συλλόγων –Μελών του να ετοιμάσουν συγκεκριμένες προτάσεις ,στα πλαίσια των παραπάνω προγραμμάτων ,ιδιαίτερα για το πρόγραμμα απασχόλησης Ανέργων του Υπουργείου Εργασίας ,που λήγει σε λίγες μέρες.

Add Comment