Α.ΠΟ.ΕΛ.: Ακαδημία Ποδοσφαίρου με όραμα και στόχους!

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ: «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ!»
Του Γιάννη Μουκίδη

Όλα έγιναν, βράδυ Σαββάτου, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και με την παρουσία της Δημοτικής Αρχής και δεκάδων φίλων του ποδοσφαίρου, αλλά και πολλών γονέων και …εκκολαπτόμενων ποδοσφαιριστών. Η εκδήλωση της επίσημης «πρώτης» της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Ελασσόνας(Α.ΠΟ.ΕΛ.), που συντόνισε η Νανά Καρασίμου, άρχισε με την παρουσίαση της όλης προσπάθειας από τον πρόεδρο της Α.ΠΟ.ΕΛ. εκπαιδευτικό κ. Ανέστη Καραγκούνη, που επεσήμανε, ανάμεσα στα άλλα:
«Στο ξεκίνημα μας είχαμε την άμεση βοήθεια και συμπαράσταση του δημάρχου Γ. Πασχόπουλου και ιδιαίτερα των υπευθύνων στον τομέα του Αθλητισμού Κ. Κορακίδη, Γ. Πετσέτα, Δ. Έξαρχου, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στις ανάγκες της Ακαδημίας. Και τους ευχαριστούμε γι΄ αυτό. Ακόμη, ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, γιατί χωρίς τη δική τους συμμετοχή δε θα ήταν τόσο εύκολη η επιτυχία του εγχειρήματος. Ακόμη, να ευχαριστήσουμε όσους είχαν την καλοσύνη να γραφτούν μέλη, ώστε μέσα από τη συνδρομή τους να στηριχθεί το οικοδόμημα της Ακαδημίας. Με αφορμή τα παραπάνω, η εγγραφή περισσότερων μελών θα μας δώσει περισσότερη δύναμη και προοπτική. Σας προσκαλούμε όλους. Η συμμετοχή των παιδιών στις προπονήσεις και στους αγώνες, μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο».
[wpg_thumb]
Σε σύντομο χαιρετισμό, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος τόνισε: «Χαίρομαι, που βλέπω σ΄ αυτή την πρώτη συνάντηση της ΑΠΟΕΛ τόσο πολύ κόσμο. Προσπάθεια με ήθος, συλλογική προσπάθεια. Όχι στη διαδικασία του πρωταθλητισμού. Ας απλώνουμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που μπορούμε. Να μην κυνηγούμε μεγάλους στόχους, ας είμαστε προσγειωμένοι. Καλή επιτυχία στη δύσκολη προσπάθεια που ξεκινάει στην Ελασσόνα».
Χαιρετισμό απηύθυνε, ο εκπρόσωπος της ΕΠΣ Λάρισας κ. Τέλης Γκούμας, που ανέφερε, χαρακτηριστικά: «Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα σε μια δύσκολη περίοδο. Οι άνθρωποι της ΑΠΟΕΛ έχουν παίξει ποδόσφαιρο, έχουν ματώσει στα γήπεδα, γνωρίζουν τους κανόνες του ποδοσφαίρου. Πρέπει να δουλέψουμε μόνο με τα μικρά παιδιά. Θα είμαστε κοντά σας. Η Ελασσόνα είναι ποδοσφαιρομάννα της χώρας. 4 Ελασσονίτες αγωνίστηκαν στην ενδεκάδα της παλιάς ΑΕΛ. Το ποδόσφαιρο της Ελασσόνας έχει ηγετική θέση στο νομό Λάρισας. Να πάμε το ποδόσφαιρο εκεί που του αξίζει».
Ο προπονητής Νίκος Οικονόμου υπογράμμισε: «Το σκεπτικό της ίδρυσης της ΑΠΟΕΛ ήταν να καλύψει το ποδοσφαιρικό κενό που υπήρχε στην επαρχία μας, σε μικρές ηλικίες. Σε σύντομο χρονικό διάστημα προσελκύσαμε παιδιά μη ενεργά ποδοσφαιρικά από όλη την επαρχία. Στόχος είναι η σωστή εκμάθηση και εμπέδωση του ποδοσφαίρου από μικρή ηλικία. Σύνθημα μας: αθλητισμός και όχι πρωταθλητισμός! Οι επιτυχίες θα έρθουν μετά από πολύ προσπάθεια και σκληρή δουλειά. Φιλοσοφία μας παραμένει η ανάδειξη του ταλέντου μέσα από αρχές και ήθος. Η επαρχία μας είναι πηγή ταλέντων».
Ο προπονητής Δημ. Δριστέλλας τόνισε: «Είμαστε ανοιχτοί για συνεργασία με όλα τα σωματεία της περιοχής. Θέλει βοήθεια από όλους. Θα χρειαστεί χρόνος, υπομονή. Η Ελασσόνα μπορεί να μεγαλουργήσει».
Μιλώντας στον κόσμο, ο Λαρισαίος προπονητής Γιώργος Πλίτσης υπογράμμισε: «Η περιοχή της Ελασσόνας για πολλά χρόνια ήταν η πρώτη ποδοσφαιρομάννα. Θέλει υπομονή και κουράγιο. Έχουμε να κάνουμε με παιδιά. Πρέπει να υποστηρίζουμε την προσπάθεια τους. Γονείς, είστε ήρωες! Συνεχίστε να λέτε μπράβο στα παιδιά σας και να χαρούν το ποδόσφαιρο. Δείξτε εμπιστοσύνη στα παιδιά σας. Ό,τι πιο υγιές υπάρχει στην κοινωνία μας, κάποιοι θέλουν να το χαλάσουν».
Με τη σειρά του, ο προπονητής της Ακαδημίας Μιχαήλ Ζήσης Γεράσης ευχήθηκε να προχωρήσει η προσπάθεια(δύσκολο εγχείρημα) της ΑΠΟΕΛ και μετέφερε εμπειρίες του από την παρουσία του στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας του Άγιαξ(«στηρίζονται σε βασικές αρχές και αξίες, έχουν ως γνώμονα το ίδιο το παιδί»).
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, μέχρι τωρα στην Α.ΠΟ.ΕΛ. έχουν εγγραφεί 96 παιδιά, από όλη την επαρχία. Με βάση τον αριθμό και την ηλικία των παιδιών έχουν δημιουργηθεί 4 τμήματα: παιδικό, γεννηθέντες 1998-1999, προπαιδικό 2000-2001, τζούνιορ 2002-2003 και προτζούνιορ 2004-2005-2006.
Προπονητές των τμημάτων είναι: Νίκος Οικονόμου(παιδικό τμήμα), Χρήστος Κότυλης(προπαιδικό τμήμα), Δημήτρης Δριστέλλας(τμήματα τζούνιορ).
Οι χορηγοί της Α.ΠΟ.ΕΛ. είναι: Μέγας χορηγός Γιώργος Τζήκας(αλυσίδα καταστημάτων TOP GUN) / Διονύσης Τσιαβές(φαστ φουντ «Απλά κι αλλιώτικα»), Δημήτρης και Γιώργος Τριανταφύλλου(καφετέρια «Οξυγόνο») / Κώστας Ζήδρος(πιτσαρία «Όστρια») / σούπερ μαρκετ «ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ» / Νικηφόρος Τριανταφυλλίδης(καφετέρια «Enjoy»).
Στην παρουσίαση, βρέθηκαν οι προπονητές της περιοχής Αχιλλέας Μαστοροδήμος, Κώστας Καζάκης, Νίκος Φακίτσας, Νίκος Φώλλας, ο πρόεδρος του ΠΟΕ Γιώργος Τριανταφύλλου, ο ποδοσφαιριστής του Τηλυκράτη Λευκάδας Θανάσης Παλάσκας, πολλοί διαιτητές και αρκετοί παλαιοί και νέοι παράγοντες του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού.

Add Comment