Χριστουγεννιάτικη παράσταση από τη Λαογραφική

ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΜΠΑΖΑΡ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία έχει την τιμή να φιλοξενεί στην Ελασσόνα, εκπροσώπους από τους συνεργαζόμενους φορείς του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Europe for citizens” με τίτλο “Revealing Solidarity” (Αποκαλύπτοντας την Αλληλεγγύη) για την παρουσίασή του στο κοινό της πόλης και ειδικότερα στα παιδιά, θέλοντας να αναδείξει την «αλληλεγγύη» ως βασική αξία της ζωής μας.

Το πρόγραμμα «Αποκαλύπτοντας την Αλληλεγγύη», που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2011 και συμμετέχουν 16 οργανισμοί από 15 κράτη μέλη της ΕΕ, έρχεται να υπενθυμίσει και να ανανεώσει τη σημασία των αξιών και αρχών της αλληλεγγύης τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο μέσω μιας σειράς δραστηριοτήτων.

Στα πλαίσια αυτών των δραστηριοτήτων, η Λ.Α.Ε.Ε. σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Οργανισμό Κοινωνικής Εκπαίδευσης (ECOSE) παρουσιάζουν την αφηγηματική παράσταση, βασισμένη στο παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ, ο «ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» .

Συμμετέχουν τα παιδιά της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας, η ηθοποιός Χριστίνα Βράκα. Στη μουσική επένδυση της παράστασης συμβάλλουν οι Δημήτρης Τσιαβές, Ευλαμπία Ντούλα και Αντώνης Νάτσιος. Η διασκευή και η σκηνοθεσία της παράστασης είναι της κας Σοφίας Αθανασιάδου και οι χορογραφίες της Νανάς Νατσιούλη – Σολωμού. Μια παράσταση από παιδιά, για τα παιδιά και για όσους αισθάνονται παιδιά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 , στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» με ελεύθερη είσοδο.
Ώρα προσέλευσης: 6.30 μ.μ. – Ώρα: Παράστασης : 7.00 μ.μ.

Μετά την παράσταση θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικο Bazaar με όμορφα χριστουγεννιάτικα είδη, που δημιούργησαν μέλη της ΛΑΕΕ και εργαζόμενοι των προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ελασσόνας. Τα έσοδα του Bazaar θα δοθούν στο Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης.

Ώρα λειτουργίας Bazaar : 8.30 – 10.00 μ.μ.

Οι εκδηλώσεις, στα πλαίσια της παρουσίασης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Europe for citizens” με τίτλο “Revealing Solidarity” (Αποκαλύπτοντας την Αλληλεγγύη), συνεχίζονται την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11.00 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα στολιστούνε Χριστουγεννιάτικα δέντρα – προσφορά του Δασαρχείου Ελασσόνας – δημιουργώντας «Το Παρκάκι των Ευχών». Τα παιδιά σε ένα δημιουργικό εργαστήρι θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, θα γράψουν ευχές για όλο τον κόσμο και θα στολίσουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα ανοίγοντας με τον πιο όμορφο τρόπο την γιορτινή περίοδο στην πόλη μας.

Η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας καλεί όλους τους φίλους της και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να στηρίξουν τις δράσεις του συλλόγου και να «αισθανθούν ζεστασιά μέσα τους, ενώ έξω κάνει κρύο…» όπως αναφέρει και ο Όσκαρ Ουάιλντ στον «Ευτυχισμένο Πρίγκιπα».

Add Comment