Χωρίς δασκάλους το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Του Γιάννη Μουκίδη

Εντονότατη είναι η δυσαρέσκεια, η απογοήτευση και οι εύλογες διαμαρτυρίες γονέων μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού του Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γαλανόβρυσης Ελασσόνας, όπου υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού, αν και πέρασε ένας μήνας από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ειδικό Σχολείο…χωρίς δασκάλους Ειδικής Αγωγής!!
Μάλιστα, χθες, απέστειλαν σχετικό υπόμνημα – διαμαρτυρία προς την Περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, που κοινοποιείται προς τον διευθυντή Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Λάρισας, την σχολική σύμβουλο 11ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής, τον προϊστάμενο του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. Λάρισας και τον δήμαρχο Ελασσόνας.
Οι εμπλεκόμενοι στη διαμαρτυρία κάνουν λόγο για υπολειτουργία του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης Ελασσόνας και χτυπάνε «καμπανάκι» στους αρμόδιους: «Είναι λυπηρό μετά από την επίπονη προσπάθεια τόσων χρόνων από την πλευρά των γονιών και του προσωπικού και της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής, για να στηθεί, να οργανωθεί και να λειτουργήσει αυτή η σχολική μονάδα, να κινδυνεύει να τεθεί εκτός λειτουργίας εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού!!!!», υπογραμμίζουν με έμφαση.
Να, τι αναφέρεται στο κείμενο:

«κυρία διευθύντρια,
ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2012 -2013 βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε και να σας καταθέσουμε τις διαμαρτυρίες και την απογοήτευσή μας, που μέχρι σήμερα 1η Οκτωβρίου 2012, το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης– Δημοτικό & Νηπιαγωγείο υπολειτουργεί με μία (1) Κοινωνική Λειτουργό, έναν(1) Γυμναστή και τη Νηπιαγωγό(!!) και σ΄ ένα έκτακτο περιστατικό των παραπάνω να μένει κλειστό.
Ολόκληρο το Σεπτέμβρη περιμέναμε την πρόσληψη αναπληρωτών δασκάλων Ειδικής Αγωγής και δεν σας ενοχλήσαμε. Αλλά με την ανακοίνωση των προσλήψεων είδαμε ότι στο Ν. Λάρισας διατέθηκαν μόνο τρεις (3) δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής(!!) και στο Σχολείο μας τοποθετήθηκε ένας (1) !!
Από την προηγούμενη σχολική χρονιά και μετά την τοποθέτηση του κ. Χουλιαρού στη θέση του διευθυντή του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ, με μια σειρά εγγράφων μας – που σας επισυνάπτουμε με την παρούσα διαμαρτυρία μας – τόσο σε σας, όσο και στην αρμόδια Διεύθυνση μας, επισημάναμε τον κίνδυνο μη λειτουργίας τους Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης για τη σχολική χρονιά 2012-2013 λόγω έλλειψης προσωπικού!!!
Αναλογιστείτε τη θέση και τα συναισθήματα των παιδιών και των γονιών τους που περιμένουν με ενθουσιασμό το άνοιγμα των σχολείων και έρχονται σ΄ ένα σχολείο χωρίς δασκάλους!!!
Πώς να εξηγήσεις στα παιδιά μας τις ελλείψεις, τις παραλήψεις και την αδιαφορία….των ιθυνόντων και μιας πολιτείας που δεν σέβεται τις ανάγκες της Ειδικής Αγωγής και της δίνει την τελευταία θέση στις εκπαιδευτικές προτεραιότητες;
Σας παρακαλούμε, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, να δοθεί προτεραιότητα στη συνέχεια του έργου του Ειδικού σχολείου Γαλανόβρυσης επειδή: Στο Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης φοιτούν παιδιά από την ευρύτερη περιφέρεια Ελασσόνας. Οι δυσκολίες της μετακίνησής των οικογενειών, λόγω χιλιομετρικής απόστασης, από τον τόπο διαμονής τους προς την Λάρισα κάνουν ανέφικτη την πρόσβαση των παιδιών σε ιδιωτικές μονάδες στήριξης και αντιμετώπισης των αναγκών τους. Για τα περισσότερα από τα παιδιά το σχολείο μας είναι η μοναδική λύση αντιμετώπισης, στήριξης και διαχείρισης της αναπηρίας τους. Είναι λυπηρό μετά από την επίπονη προσπάθεια τόσων χρόνων από την πλευρά των γονιών και του προσωπικού και της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής, να στηθεί, να οργανωθεί και να λειτουργήσει αυτή η σχολική μονάδα να κινδυνεύει να τεθεί εκτός λειτουργίας εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού!!!!.
Για την ομαλή λειτουργία του Ειδικού Σχολείου – Δημοτικού & Νηπιαγωγείου για το Νέο Σχολικό Έτος 2012-2013 απαιτούνται ακόμα: 2 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, 1 ψυχολόγος, 1 φυσιοθεραπευτής, 1 λογοθεραπευτής, 1 εργοθεραπευτής, 1 άτομο ειδικό βοηθητικό προσωπικό.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας για ένα τομέα τόσο ευαίσθητο όσο είναι ο τομέας της Ειδικής Αγωγής…».
Το υπόμνημα – διαμαρτυρία υπογράφεται από τους γονείς και τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης και από πλευράς του υπάρχοντος προσωπικού από την κοινωνική λειτουργό κ. Όλγα Προβίδα, τον γυμναστή κ. Δημήτρη Φωτίου και την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου κ. Μαρία Βαλατσού.
Οι χθεσινοβραδινές πληροφορίες έλεγαν πως λόγω της δυσαρέσκειας που επικρατεί, γονείς και προσωπικό του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης φέρονται αποφασισμένοι να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στις αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές της Λάρισας.

 

Νέες δωρεές στο Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης

– Οι οικογένειες των αδελφών του εκλιπόντος Φώτη Φακή προσέφεραν στο Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης το χρηματικό ποσόν των 450 ευρώ αντί στεφάνων.

– Εις μνήμην της αποθανούσας Παρασκευής Μακρή, η οικογένεια της προσφέρει στο Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης το χρηματικό ποσόν των 200 ευρώ αντί στεφάνων.

Add Comment