Το χορευτικό της Λαογραφικής Ελασσόνας στη Νάουσα

ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΟ 23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ CIOFF – «ΠΥΡΣΟΥ»
Του Γιάννη Μουκίδη

Στο 23ο Φεστιβάλ της CIOFF – «Πυρσού» Νάουσας θα συμμετάσχει το χορευτικό συγκρότημα της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας. Το Ελασσονίτικο συγκρότημα, σήμερα Σάββατο το βράδυ, θα παρουσιάσει 20λεπτο πρόγραμμα χορών από την Θεσσαλία, με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση, θα συμμετάσχουν 450 νέοι και νέες από Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική και Ελλάδα. Στην εφετινή διοργάνωση της Νάουσας, που ξεκίνησε ήδη στις 4 και ολοκληρώνεται στις 8 Ιουλίου, νέοι από τέσσερις ηπείρους με τις παραδοσιακές φορεσιές και τους χορούς του τόπου τους θα κατακλύσουν την όμορφη πόλη της Μακεδονίας μεταφέροντας το πιο αισιόδοξο μήνυμα για το «αύριο». Νεανική δροσιά, ακούσματα, θέαμα, παραδόσεις λαών για μια εβδομάδα ήδη γεμίζουν καθημερινά με φως και χρώματα τον τόπο της Νάουσας, που στηρίζει μια πολύ μεγάλη διοργάνωση – θεσμό για την ίδια, για τη Μακεδονία, για την Ελλάδα. 450 νέοι από το Σινά (Βεδουίνοι), την Τουρκία (Τραπεζούντιοι), το Μεξικό, την Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο, το Κονγκό, τη Σερβία, το Τόγκο, την Αλβανία (φωνητικό), την Γκάνα (συνολικά δέκα ξένα συγκροτήματα), η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας, οι «Αχαιοί» του Αιγίου, οι Πόντιοι της Θεσσαλονίκης και τα χορευτικά τμήματα του οικοδεσπότη «Πυρσού», θα παρουσιάσουν χορούς και μουσικές του κόσμου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι εξ αιτίας της καλής φήμης του συγκεκριμένου Φεστιβάλ, εφέτος οι αιτήσεις ξένων συγκροτημάτων ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Τα συγκροτήματα διαμένουν στην Σχολή Αστυφυλάκων(η οποία διατίθεται δωρεάν) και στα καταλύματα της Περιβαλλοντικής. Πολύ σημαντικές είναι οι προσφορές των Ναουσαίων και των επαγγελματιών της πόλης. Ακόμη, εθελοντές του «Πυρσού» θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την διαμονή και τη φιλοξενία των συγκροτημάτων, ενώ τα αναψυκτικά και τα φρούτα θα είναι προσφορά επιχειρήσεων και συνεταιρισμών της περιοχής.
Η αποστολή της Λαογραφικής Εταιρίας Ελασσόνας αναχώρησε σήμερα το πρωί για τη Νάουσα και αναμένεται να επιστρέψει στην Ελασσόνα τις βραδινές ώρες της Κυριακής.

Add Comment