Νίκη και χειροκροτήματα για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης

ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟ «Γ. ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑΣ» ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΜΕ ΣΚΟΡ 2-0

*ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ (22΄, 54΄) * ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ» ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Των Χρήστου Αρχοντούλη-Γιάννη Μουκίδη
Φωτ. Λεωνίδας Τζέκας

Με νίκη και μέσα σε χειροκροτήματα των 600 περίπου φιλάθλων, ο Οικονόμος ολοκλήρωσε τους αγώνες των πλέι οφ στο «Γιώργος Μητσιμπόνας» και χρειάζεται πλέον νικηφόρο αποτέλεσμα την ερχόμενη Κυριακή στο «Παντελής Μαγουλάς», προκειμένου να πανηγυρίσει την άνοδο στη Β΄ Εθνική κατηγορία.
Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα της Τσαριτσάνης κέρδισε λοιπόν τη Ζάκυνθο με 2-0 και μετά το 2-1 που κέρδισε η Νίκη Βόλου στον Πύργο τον Πανηλειακό στις καθυστερήσεις, οι «Πράσινοι» για να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα, θέλουν το… τρίποντο.
Στη χθεσινή αναμέτρηση ο Οικονόμος αν και αγωνίσθηκε με ελλείψεις, ήταν σαφώς ανώτερος της Ζακύνθου που πάλεψε φιλότιμα αλλά παραδόθηκε στην ανωτερότητα και αποφασιστικότητα των γηπεδούχων.
[wpg_thumb]
Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα το τι θα γίνει στη Νέα Ιωνία, οι παίκτες του Οικονόμου είναι άξιοι συγχαρητηρίων διότι συμπληρώνουν σχεδόν ένα χρόνο από την ημέρα που ξεκίνησαν την προετοιμασία και είναι «άθλος», ως εδώ που έφτασαν και αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους τους παίκτες του Γιώργου Καλτέκη, που κατέβαλαν υπερπροπάθεια.
ΤΟ 1-0 ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
Ο Οικονόμος κατάφερε να προηγηθεί στο 22΄όταν σε δυνατό σουτ του Ηλία Καραγιάννη έξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του Θανάση Γεωργίου και έγινε έτσι το 1-0.
Προηγουμένως οι γηπεδούχοι είχαν δυο καλές ευκαιρίες στο 8΄όταν σε κεφαλιά του Οικονόμου ο Στρατομήτρος πάνω στη γραμμή απέκρουσε την μπάλα, ενώ στο 21’σε σουτ του Τσιανάκα η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 16΄και οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή με τον Τεπετό που σούταρε άουτ, ενώ ακολούθησαν δυο ευκαιρίες για την ομάδα της Τσαριτσάνης.
Μια με τον Καράμπελα στο 25’ που πλάσαρε και μπλόκαρε την μπάλα ο τερματοφύλακας και μια με τον Βούλγαρη στο 28’που δέχθηκε την μπάλα από τον Καραγιάννη, αλλά ο γκολκίπερ της Ζακύνθου απέκρουσε την μπάλα.
ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Η Ζάκυνθος δημιούργησε μια σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 33’ με τον Κόντι, που βρέθηκε στη μικρή περιοχή και απέναντι στον Πίτκα, αλλά σούταρε ψηλά άουτ.
Επίσης στο 37’ σε μακρινό σουτ του Σάκη Γεωργίου, ο Πίτκας έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέτρεψε το 1-1.
2-0 ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
Με 1-0 οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο και ο Οικονόμος που είχε μια πολύ καλή στιγμή στο 50’ με τον Τσιανάκα που μετά από κόρνερ του Καράμπελα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, πέτυχε το 2-0 στο 54’.
Από πάσα του Παλάσκα, έγινε λάθος συνεννόηση ανάμεσα στον τερματοφύλακα και τον Πέττα, παρενεβλήθη ο Ηλίας Καραγιάννης και με πλασέ μέσα σε πανηγυρισμούς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Η Ζάκυνθος έφτασε κοντά στο 2-1 στο 57’, όταν σε σέντρα του Διαμαντόπουλου ο Κόντι με πλασέ έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.
Στο υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης δεν είχαμε κάτι το ιδιαίτερο και το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες των δυο ομάδων να αλληλοσυγκρούονται και τους ποδοσφαιριστές του Οικονόμου να εισπράττουν το ζεστό χειροκρότημα των φίλων τους.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Καλή η διαιτησία των κ. Φώτη Στυλ., Κωνστάντιου Κων/νου, Φίλου Δημ. (Εύβοιας), ενώ 4ος ήταν ο κ. Μιχαηλίδης Γιώργος (Βοιωτίας)
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Παλάσκας (43΄-συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες), Μπαλής (76΄) / Σάκης Γεωργίου (6΄), Κούρτης (88΄), Πέττας (90΄+2)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ (Γιώργος Καλτέκης): Πίτκας, Παπακωνσταντίνου, Πρικάκης (58΄Καραγκούνης), Τσιανάκας, Οικονόμου, Νικούλης, Μπαλής, Καράμπελας, Παλάσκας, Βούλγαρης (61΄Κέρη), Καραγιάννης (78΄Φλώρος).
ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Ζόραν Γέφτοβιτς): Θανάσης Γεωργίου, Πέττας, Χαλτσιάς, Κούρτης, Στρατομήτρος, Διαμαντόπουλος (69΄Καλογέρης), Κακολύρης (51’ Κυπαρίσσης), Τεπετός, Κόντι (85΄ Μουζάκης), Φιλάι.
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(5η αγωνιστική)
Οικονόμος- Ζάκυνθος           2-0
Πανηλειακός- Νίκη Βόλου    1-2
Η ΒΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 5 αγώνες)
Νίκη Βόλου 12-6       12
Οικονόμος 7-3           11
Πανηλειακός 7-14     5
Ζάκυνθος 5-9 2
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ
(ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ)
Ζάκυνθος-Πανηλειακός
Νίκη Βόλου- Οικονόμος

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
*Στα αίθουσα VIP του γηπέδου φιλοξενήθηκαν από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Οικονόμος Γιάννη Τόλιο, ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Μητσιούλης και ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Λιόντος με τον γενικό αρχηγό της ομάδας, Μίμη Τσακμακίδη.
*Στο γήπεδο «Γιώργος Μητσιμπόνας» βρέθηκε και ο βοηθός του τεχνικού του ΠΑΟΚ Γιώργου Δώνη, ο Μάκης Αγγελίνας.
*Μαζί παρακολούθησαν τον αγώνα ο βοηθός του Γιώτη Σταματόπουλου ο Μιχάλης Μπίζιος και ο προπονητής τερματοφυλάκων του Τυρνάβου 2005, Λεωνίδας Κιόρογλου.
*Με 15 παίκτες ήρθε στην Τσαριτσάνη η Ζάκυνθος, που έμεινε στη Θεσσαλία μετά τον αγώνα με τη Νίκη Βόλου.
*Το φαξ από την αστυνομία που δεν επέτρεπε μετακίνηση οπαδών διάβαζε προσεκτικά πριν το παιχνίδι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Οικονόμος Γιάννης Μπέης. Σήμερα θα γίνει σύσκεψη στην Α.Δ. Μαγνησίας για τα μέτρα που πρόκειται να παρθούν ενόψει του τοπικού ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου όπου θα κριθεί η άνοδος στη Β’ Εθνική κατηγορία
*Αρχηγοί των δυο ομάδων ήταν ο Αλέξης Νικούλης για τον Οικονόμο και ο Σάκης Γεωργίου για τη Ζάκυνθο.
*Για άλλη μια φορά… γλύκανε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ το ζαχαροπλαστείο Μιχούλη, που πάντα είναι κοντά στον Οικονόμο
*Στο γήπεδο είδαμε και παλαίμαχους παίκτες του Π.Ο.Ε., όπως και τον Ελασσονίτη παράγοντα της ΕΣΚΑΘ, Ζήση Δότα.

Add Comment