Στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου οι Σαρακατσαναίοι

Την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου επισκέφτηκαν χθες στο γραφείο της εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων ενόψει του ετήσιου ανταμώματος Σαρακατσαναίων, που φέτος συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Ιουνίου στο Περτούλι.
Τα εντυπωσιακά λιβάδια του Περτουλίου αναμένεται να κατακλυστούν και φέτος από τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής και το ξεφάντωμα των Σαρακατσαναίων, οι οποίοι  συγκεντρώνονται στην περιοχή για να τιμήσουν τις ρίζες τους, να γιορτάσουν τις παραδόσεις τους, να βρεθούν όλοι μαζί και να μοιραστούν τις χαρές του τόπου.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ευαγ. Μαρμαγκιώλης, ο αντιπρόεδρος κ. Γεώργ. Καλόγηρος και  ο πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Σαρακατσαναίων κ. Βασ. Τσιαούσης ενημέρωσαν την αντιπεριφερειάρχη για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του ανταμώματος, ενώ τόνισαν ότι « το ετήσιο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στο Περτούλι αποτελεί τη μεγαλύτερη υπαίθρια πολιτιστική εκδήλωση, που γίνεται στην Ελλάδα».
Η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε ότι «το «αντάμωμα» αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Σαρακατσαναίους, καθώς τους δίνει την ευκαιρία να θυμηθούν και να αναβιώσουν τα ήθη και έθιμα της φυλής τους. Παράλληλα, η παραδοσιακή μουσική, οι χοροί και οι πλείστες  εκδηλώσεις που πλαισιώνουν το αντάμωμα, αποτελούν πόλο έλξης όχι μόνο για τους ίδιους τους Σαρακατσαναίους, αλλά και για πολλούς ακόμη φίλους και επισκέπτες της περιοχής» .

Add Comment