Βανδάλισαν περίπτερο του Πολιτιστικού Αετοράχης

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

«Βάνδαλοι» χτύπησαν το περίπτερο που έχει στήσει αυτές τις ημέρες ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αετοράχης, στο κέντρο της Ελασσόνας!
Άγνωστοι δράστες, για την ώρα, νυχτερινές ώρες (πιθανόν ξημερώματα Τετάρτης), έκαναν τη δική τους «επίσκεψη» – επίθεση στο περίπτερο που έχει στηθεί για να προβάλλει τις διήμερες εκδηλώσεις του ερχόμενου Σαββατοκύριακου στην Αετοράχη(30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου) και με αιχμηρά αντικείμενα «ξέσκισαν» τα καλαίσθητα πανό, που είχαν τοποθετηθεί γύρω από το περίπτερο!
[wpg_thumb]
Το συμβάν προκάλεσε αλγεινή εντύπωση τόσο στους Ελασσονίτες, στους Αετοραχίτες, στους φίλους του συλλόγου και γενικότερα στο Ποντιακό στοιχείο της περιοχής και όχι μόνο. Η «επίθεση» προβληματίζει και δεν περνάει απαρατήρητη από την τοπική κοινωνία.
Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του προέδρου του δραστήριου Συλλόγου της Αετοράχης κ. Στάθη Κατσίδη στην «Ε»: «Αγανάκτηση και προβληματισμό προκαλεί η επίθεση αυτών που ενήργησαν έτσι. Γιατί ξέσκισαν τα πανό του περιπτέρου μας; Είναι μια επίθεση στον πολιτισμό, στην ιστορία και στην παράδοση μας! Εκφράζουμε τη λύπη μας για αυτό που συνέβη. Δεν υπάρχουν λόγια…».

Add Comment