Όμορφες εικόνες του Δημοτικού Καλλιθέας

Το τέρμα του όμορφου ταξιδιού των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας  στο συναρπαστικό κόσμο της  γνώσης σηματοδοτήθηκε με χορούς, τραγούδια και αθλητικά παιχνίδια αλλά και με αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς εκπαιδευτικό του Σχολείου που πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί. Όλα αυτά έλαβαν χώρα στο φιλόξενο χώρο του προαύλιου του Σχολείου την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012. Μέσα απ’ αυτό το ταξίδι τα παιδιά όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους δεν απέκτησαν μόνο γνώσεις, μα προπάντων κατάφεραν να μυηθούν σε αξίες και να τροποποιήσουν, όσο τους ήταν δυνατό, ό,τι αρνητικό τους κατείχε.
[wpg_thumb]
Όλοι, μικροί και μεγάλοι στη σχολική μας κοινότητα, είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που πετύχαμε  τους στόχους που βάλαμε  στο ξεκίνημα αυτής της σχολικής χρονιάς. Ένα μεγάλο μπράβο θέλει να απευθύνει ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολειού Καλλιθέας μέσα απ’ τις γραμμές αυτού του κειμένου σ’ όλα τα παιδιά του σχολείου! Συγχαρητήρια απευθύνει και σ’ όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς για την καθημερινή συνεπή τους παρουσία στο χώρο του Σχολείου και για το παιδαγωγικό ήθος που τους διακρίνει και τους διέκρινε αλλά και για την ευσυνειδησία με την οποία εργάστηκαν προς το όφελος της νέας γενιάς. Βάζαμε πάντοτε πάνω απ’ όλα πρώτα το παιδί ως πρόσωπο και ανθρώπινο οργανισμό.
Αναδείξαμε το Σχολείο μας πόλο επιμόρφωσης για τους ενηλίκους και μόρφωσης για τα παιδιά. Θελήσαμε ένα σχολείο ανοικτό στην Κοινωνία, και όχι ένα σχολείο απομνημόνευσης και απομόνωσης. Κάποιοι γι’ αυτό ενοχλήθηκαν και μας πολέμησαν. Θελήσαμε και ένα σχολείο συνεργασίας με άλλες σχολικές μονάδες.
Δώσαμε έμφαση σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, τον πολιτισμό. Για την προαγωγή της υγείας του μικρού παιδιού συνεργαστήκαμε με το ΕΚΑΒ Λάρισας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και την ΩΡΛ κλινική του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
Συμμετείχαμε σε αγώνες ποδοσφαίρου 7χ7, οι οποίοι διοργανώθηκαν στο στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας στο πλαίσιο του προγράμματος του ΥΠΔΒΜ&Θ: «ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ». Αν και στους αγώνες αυτούς μετρούσε μόνο η συμμετοχή, τα παιδιά μας κατάφεραν να αναδειχτούν άριστα, πρώτα των πρώτων.
Πήραμε μέρος στον τοπικό καλλιτεχνικό και γραπτό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Μητρόπολη Ελασσόνας υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Θεσσαλίας με την ευκαιρία που το 2012 συμπληρώνονται εκατό χρόνια απ’ τον απελευθερωτικό αγώνα που διεξήγαγε ο ελληνικός στρατός το 1912. Ήταν τότε που πρώτα απελευθερώθηκε η Ελασσόνα και στη συνέχεια η Μακεδονία και άλλα μέρη της Ελλάδας.
Η Γ΄ τάξη συμμετείχε με ομαδικό παραμύθι στο διαγωνισμό της unicef με θέμα : « Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν για τα δικαιώματά τους». Οι έπαινοι απονεμήθηκαν στα παιδιά τη μέρα των εκδηλώσεων της λήξης του διδακτικού έτους, τις 13 Ιουνίου, μαζί με τους επαίνους της Σχολικής Συμβούλου προς τα παιδιά που συμμετείχαν στον τοπικό καλλιτεχνικό και γραπτό διαγωνισμό των εκατό χρόνων ελευθερίας της Ελασσόνας .
Δεν παραλείψαμε όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους να διοργανώσουμε και να συμμετάσχουμε σε διάφορες εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις.
Επισκεφτήκαμε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους (Χάνι Χατζηγώγου, Παναγία Κομνηνών στην Αιανή, Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης).
Με τη λήξη του διδακτικού έτους τα παιδιά της Δευτέρας τάξης θέλησαν να μας αποχαιρετίσουν με τη δική τους εφημερίδα και να μας υπενθυμίσουν τόσο μέσα απ’ το περιεχόμενο της εφημερίδας τους όσο και μέσα απ’ την παρουσίαση του περιβαλλοντικού τους προγράμματος ότι η αγάπη για το σχολείο μου έχει σχέση με τη φροντίδα του περιβάλλοντος αλλά και ότι αγαπώ το περιβάλλον σημαίνει το διατηρώ καθαρό. Μια υπενθύμιση σχετική με θέματα υγείας μας έκαναν και τα παιδιά της έκτης τάξης μέσα απ’ την παρουσίαση της εργασίας τους που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, την ώρα της Ευέλικτης Ζώνης, και είχε ως θέμα «Άσκηση και Υγεία». Μας υπενθύμισαν, σε μικρούς και μεγάλους, τα καλά της άσκησης και μας παρότρυναν να αποφεύγουμε όλα εκείνα που επιβαρύνουν την υγεία μας.
Συνοδοιπόρους σ’ αυτό ταξίδι τα παιδιά του Δημοτικού Σχολειού Καλλιθέας είχαν τους: Αμπεριάδου Ειρήνη, Ανδρώνη Ιωάννη, Αποστολάρα Σπύρο, Αρσένη Αθανάσιο, Ζαρκαδή Ελένη, Ζήκο Δημήτριο, Μάγειρα Ευάγγελο, Μπάκα Αναστασία, Μπουλουμπάση Κατερίνα, Νταγιάκη Αθανάσιο, Σαμαρτζή Θεοδώρα, Φίλου Ελένη.

Add Comment