Ο μητροπολίτης Ελασσόνας στην Αγία Πετρούπολη

ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ
Του Γιάννη Μουκίδη

φωτο: romfea.gr

Συνεχίζεται με επιτυχία η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της συνοδείας του στη Ρωσία. Στην αποστολή της Ελλαδικής Εκκλησίας, που ήδη βρέθηκε στην ιστορική Αγία Πετρούπολη, μετέχει και ο μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Βασίλειος.
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης στο Πατριαρχείο της Μόσχας, το περασμένο Σάββατο, η αποστολή έτυχε θερμότατης υποδοχής στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης από τον μητροπολίτη Αγίας Πετρουπόλεως κ. Βλαδίμηρο, εκπροσώπους της τοπικής Εκκλησίας, της Κυβέρνησης της Αγ. Πετρούπολης και του Ελληνικού Προξενείου.
[wpg_thumb]
Ακολούθησε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Νοβοντέβιτσι και στην Θεολογική Ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης.
Την περασμένη Κυριακή, με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, τελέστηκε λαμπρό συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαακίου στην Αγία Πετρούπολη, όπου προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συλλειτουργούντος του σεβ. μητροπολίτη Αγίας Πετρουπόλεως και Λάτογκα κ. Βλαδιμήρου. Ακόμη, συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Δωδώνης Χρυσόστομος, Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Ελασσώνος Βασίλειος, Θήρας Επιφάνιος, Ζιχνών Ιερόθεος, Κερκύρας Νεκτάριος, Γλυφάδας Παύλος, Εδέσσης Ιωήλ, Κυθήρων Σεραφείμ και οι επίσκοποι Χριστιανουπόλεως Προκόπιος και Διαυλείας Γαβριήλ., δεκάδες ιεράρχες της Ρωσικής Εκκλησίας, καθώς και πλήθος κληρικών. Προηγήθηκε θερμή υποδοχή από τον Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης κ. Γκεόργκι Πολτάφτσκενκο.
Ανάμεσα στα άλλα, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Είναι γνωστό σε όλους σας, ότι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια οι αδελφοί σας Ορθόδοξοι Χριστιανοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία δημιούργησε η οικονομική κρίση. Παρόμοια προβλήματα και ανάλογες δυσκολίες αντιμετωπίσατε και εσείς κατά το παρελθόν. Εμείς πιστεύουμε ότι όλα αυτά είναι δοκιμασίες του Θεού, εξ αιτίας των λαθών μας και της απομακρύνσεως μας από την ευσέβεια και την βαθειά πίστη, που μας δίδαξαν οι πρόγονοι μας. Όλοι, κατά βάθος, βλέπουμε και αισθανόμεθα ότι πίσω από τις δοκιμασίες υπάρχει η αγάπη του Θεού. Δεν απελπιζόμεθα και δεν απογοητευόμεθα. Πιστεύουμε, όπως πιστέψατε και πιστεύετε και εσείς, και αγωνιζόμεθα!…».

Add Comment