Στη Ρωσία ο μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Βασίλειος

ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ
Του Γιάννη Μουκίδη

Στη Ρωσία βρίσκεται, από την περασμένη Τετάρτη, ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσόνας, κ. Βασίλειος συνοδεύοντας τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, που πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη του στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας(έως τις 30 Μαΐου).
[wpg_thumb]
Την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και της μνήμης των Αγίων Ισαποστόλων Αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου, προχθές Πέμπτη, τελέσθηκε Πατριαρχικό και Αρχιεπισκοπικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρεμλίνου. Όπως έγινε γνωστό, ο Πατριάρχης Κύριλλος και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα συζητήσουν τις προοπτικές της διμερούς συνεργασίας των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Ελλάδος στους τομείς της θεολογικής παιδείας, των προσκυνηματικών περιηγήσεων, της κοινωνικής διακονίας κ.α. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, η αποστολή της Ελλαδικής Εκκλησίας θα μεταβεί στην Αγία Πετρούπολη και τη Λαύρα της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Σεργίου, και ο Αρχιεπίσκοπος θα δώσει διαλέξεις στις Θεολογικές ακαδημίες Μόσχας και Αγίας Πετρουπόλεως.
Η συνοδεία του κ. Ιερωνύμου στη Ρωσία απαρτίζεται από τους μητροπολίτες Δωδώνης Χρυσόστομο, Ελασσόνος Βασίλειο, Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο, Γλυφάδος Παύλο, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ, Θήρας, Αμοργού και Νήσων Επιφάνιο, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεο, Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ.

Σημ.: Οι φωτο είναι από την ιστοσελίδα www.romfea.gr

Add Comment