Σοβαρή κατολίσθηση στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας

ΜΕΓΑΛΟΙ ΒΡΑΧΟΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ!
ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Του Γιάννη Μουκίδη

Μια σοβαρή κατολίσθηση μεγάλης έκτασης σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή, στην περιοχή του Κοκκινοπηλού Ελασσόνας, με την αποκόλληση μεγάλων βράχων που είχαν, ως αποτέλεσμα, να κλείσει ο δρόμος που οδηγεί στο χωριό, μόλις 3 χιλιόμετρα πριν τον Κοκκινοπηλό. Οι βράχοι και τα χώματα κατρακύλησαν και σταμάτησαν επάνω στο δρόμο!
Φυσικό ήταν αυτό που συνέβη, να προκαλέσει έκδηλη ανησυχία στους κατοίκους και στους τακτικούς επισκέπτες του γραφικού Κοκκινοπηλού. Η κατολίσθηση, που ουσιαστικά έκοψε για τα καλά την πρόσβαση προς το χωριό(τεράστιοι, αλλά και μικροί βράχοι, χώματα, και συντρίμμια απλώθηκαν στο οδόστρωμα), σήμανε κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών και της Τροχαίας Ελασσόνας.
Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελασσόνας με τους αρμόδιους μηχανικούς βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην τοποθεσία της καταστροφής, και τα συνεργεία επενέβησαν άμεσα για την απομάκρυνση των μεγάλων και μικρών βράχων με μηχανήματα και για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Παρά τις προσπάθειες, η έκταση της κατολίσθησης στον Κοκκινοπηλό δεν επέτρεψε την λύση του προβλήματος. Προχθές, Δευτέρα, ανέλαβαν δράση και τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την οποία είναι αρμόδια η συγκεκριμένη επαρχιακή οδός, και ήδη προσπαθούν να δώσουν τον δρόμο ξανά στην κυκλοφορία. Για την ώρα, η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτήριο δρόμο που διανοίχτηκε προσωρινά, απ’ όπου μπορούν να διέλθουν …μόνο αγροτικά οχήματα.
Ολοκληρώνοντας, θα πρέπει ίσως να θυμίσουμε ότι η περιοχή του Κοκκινοπηλού Ελασσόνας είχε πληγεί παλαιότερα από κατολισθήσεις, που έφεραν καταστροφές και ζημιές, το 1963(…πριν 50 χρόνια), κάτι που δεν ξεχνούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία Κοκκινοπλίτες.

[wpg_thumb]

Δόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος Ελασσόνας -Κοκκινοπηλού

Στην κυκλοφορία δόθηκε ο δρόμος Ελασσόνας – Κοκκινοπηλού, ο οποίος παρέμενε έως χθες κλειστός λόγω μεγάλης κατολίσθησης, έπειτα από άμεση παρέμβαση της Αντιπεριφέρειας Λάρισας.
Η αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, κινητοποιήθηκε άμεσα, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα και να αποκατασταθεί η επικοινωνία της Ελασσόνας με τον Κοκκινοπηλό, με τη διάνοιξη του δρόμου.
Σημειώνεται ότι το ζήτημα ανέκυψε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, όταν μόλις τρία χιλιόμετρα έξω από τον Κοκκινοπηλό, ογκώδης βράχος έκοψε στην κυριολεξία τον δρόμο στα δύο.
Πάντως, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων εξετάζουν τρόπους για την οριστική πλέον αντιμετώπιση του προβλήματος, που θα περιλαμβάνουν αφενός την πλήρη αποκατάσταση και στήριξη του δρόμου σε εκείνο το σημείο κι αφετέρου τη στήριξη των πετρωμάτων του βουνού για αποφυγή νέας κατολίσθησης.

Add Comment