Επισκέψεις στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το πρωί της Δευτέρας 14 Μαΐου 2012 σαράντα ένας (41) μαθητές και μαθήτριες της περιβαλλοντικής ομάδας του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας συνοδεία τριών (3) εκπαιδευτικών πραγματοποίησαν επίσκεψη στο ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας στα πλαίσια του προγράμματος «Βιολογική Γεωργία». Οι μαθητές, αφού ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του Κέντρου, παρακολούθησαν μια πολυμεσική εφαρμογή για τη βιολογική γεωργία και στη συνέχεια επισκέφτηκαν αγρό στην Τσαριτσάνη, όπου ενημερώθηκαν για τις πρακτικές της βιολογικής γεωργίας και το χαρακτήρα των παραδοσιακών καλλιεργητικών μεθόδων.
[wpg_thumb]
Το πρωί της Τρίτης 15 Μαϊου 2012 πενήντα τρεις (53) μαθητές και μαθήτριες της περιβαλλοντικής ομάδας της Γ΄ τάξης και Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τερψιθέας Λάρισας συνοδεία πέντε (5) εκπαιδευτικών πραγματοποίησαν επίσκεψη στο ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Υδάτινη Ενέργεια, Νεροτριβές». Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του Κέντρου και παρακολούθησαν μια πολυμεσική εφαρμογή για τη χρήση του νερού. Κατόπιν, επισκέφτηκαν τις νεροτριβές στη λίμνη Κεφαλοβρύσου, όπου και ανέπτυξαν εργασίες πεδίου.
Παράλληλα, το Κέντρο, στο πλαίσιο υποστήριξης περιβαλλοντικών δράσεων συμμετείχε σε εκδήλωση, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το «Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου» και το Δήμο Ρήγα Φεραίου, την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 σε υπαίθριο χώρο της Λίμνης Κάρλας (πλησίον του οικισμού Κανάλια). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Υπεύθυνος του Κέντρου κ. Αναγνωστάκης Σπύρος και ο Αν. Υπεύθυνος κ. Γκανάτσιος Ανδρέας παρουσίασαν τις εκπαιδευτικές δράσεις και το εκπαιδευτικό υλικό με ιδιαίτερη αναφορά στα οικολογικά πεδία στα οποία δραστηριοποιείται το ΚΠΕ Κισσάβου Ελασσόνας.

Add Comment