Συλλήψεις 6 φιλάθλων στην Ελασσόνα

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΕ – ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο στη διάρκεια και μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων Π.Ο. Ελασσόνας και Αναγέννηση Καρδίτσας στην Ελασσόνα, πέντε Έλληνες ηλικίας 19, 28, 26, 24, 17 ετών αντίστοιχα και ένας 29χρονος Σέρβος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση αδικήματα, της παράβασης του νόμου περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων, της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης και της παράβαση του Νόμου περί Αθλητισμού.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία:
Ειδικότερα, πριν την έναρξη του αγώνα κατά των έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί σε φιλάθλους που εισέρχονταν στο γήπεδο, εντοπίστηκε σε θύρα του γηπέδου και συνελήφθη ο 19χρονος ο οποίος κατείχε μία φωτοβολίδα χειρός (πυρσός).
Με τη λήξη του αγώνα στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου συγκεντρώθηκαν 70 περίπου άτομα, τα οποία επιτέθηκαν απρόκλητα εναντίον των αστυνομικών με πέτρες, μεταλλικά αντικείμενα και πέντε βόμβες «μολότοφ»! Ακολούθως, η προαναφερόμενη ομάδα ατόμων διασπάστηκε σε μικρότερες ομάδες των 15 ατόμων και συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών με πέτρες εξυβρίζοντάς τους.
Από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε η χρήση αναγκαίων μέσων για να αποκρούσουν τις επιθέσεις και να αντιμετωπίσουν τα επεισόδια.
Έπειτα από αναζητήσεις, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμη τέσσερις οπαδοί και ένας Σέρβος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης και της παράβασης του Νόμου περί Αθλητισμού.
Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας.
Γιάννης Μουκίδης

Add Comment