Τριήμερες εκδηλώσεις στη Συκέα

Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΚΕΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ σας προσκαλεί στις τριήμερες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για το πανηγύρι μας, που τιμάται η γιορτή της Αναλήψεως Του Σωτήρος και πανηγυρίζει το ομώνυμο μοναστήρι μας. Οι εκδηλώσεις γίνονται από το Μ.Ε.Σ.Συκέας Ελασσόνας σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Συκέας και την ΚΕΔΕ Δήμου Ελασσόνας.

Για πρώτη φορά το πανηγύρι μας ξεκινά μια ημέρα νωρίτερα και το προεδρείο του Συλλόγου παρακαλεί όλους σας να ενισχύσετε και να αγκαλιάσετε το νέο αυτό ξεκίνημα που γίνεται με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας. Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΙΟΥ 2011:

Ποδηλατικός αγώνας, με συμμετοχή ποδηλάτων από το Δήμο Ελασσόνας.
Η αφετηρία και το τέρμα θα είναι στον εξωτερικό χώρο της Ι. Μ. Αναλήψεως, στην Ανάληψη.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 16:00.
Ιππικοί αγώνες, ιππικές επιδείξεις και παρέλαση αλόγων, με τη συμμετοχή των ιππικών ομίλων ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ, ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΓΟΝΝΩΝ και μεμονωμένων αναβατών, στον εξωτερικό χώρο της Ι. Μ. Αναλήψεως, στην Ανάληψη.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 17:15.
Στάση των Εκδηλώσεων για τη Λειτουργία του Μέγα Εσπερινού στην Ιερά Μονή Αναλήψεως Του Σωτήρος.
ΩΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ : 18:30.
Συνέχιση των Ιππικών Αγώνων.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 19:00.
Απονομή Μεταλλίων Ποδηλατικών και Ιππικών Αγώνων.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 20:30.
Λαϊκή βραδιά με μουσικοχορευτική ορχήστρα, στον εξωτερικό χώρο της Ι. Μ. Αναλήψεως, στην Ανάληψη.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 21:30.

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011:

Μεταφορά Ιερής Εικόνας της Αναλήψεως Του Σωτήρος, με τη συνοδεία πιστών, από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Συκέας στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος, στην Ανάληψη.
ΩΡΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ: 18:00.

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011:

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, με τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων ΣΥΚΕΑΣ, ΑΝΑΛΗΨΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ, ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ, ΛΟΦΟΥ, του Δήμου Ελασσόνας, που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία της Συκέας.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 18:00.

Το Προεδρείο του Μ.Ε.Σ.Συκέας σας προσκαλεί για μια ακόμη φορά στο Τριήμερο των Εκδηλώσεων και σας προτρέπει να το αγκαλιάσετε και να το τιμήσετε με την παρουσία σας, για να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση στον τόπο μας!!!!!!

Add Comment