Ενημερωτική καμπάνια καταναλωτών για ελληνικά προϊόντα από Αντιπεριφέρεια Λάρισας

Με το σύνθημα «Γεμίζω το καλάθι μου Ελλάδα – Στηρίζω την τοπική αγορά», θα εορτασθεί αύριο Πέμπτη 15 Μαρτίου και στη Λάρισα η Παγκόσμιο Ημέρα Καταναλωτή, με ενημερωτικές δράσεις που οργανώνουν από κοινού η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και το Επιμελητήριο Λάρισας.
Προς αυτή την κατεύθυνση, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού, της Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτ. Γιαννακόπουλου.
Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αύριο το πρωί από 10 π.μ. έως και 3 μ.μ., σε ειδικά διαμορφωμένα σταντ που θα τοποθετηθούν σε τρία κεντρικά σημεία της πόλης, (Κεντρική Πλατεία, Πλατεία Ταχυδρομείου, οδός Κούμα) θα γίνεται διανομή ενημερωτικού υλικού με στόχο την ευαισθητοποίηση των Λαρισαίων πάνω στο θέμα της στήριξης των Ελληνικών αλλά και των τοπικών προϊόντων.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός: «Σε μία περίοδο που οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχώς μειώνονται, γίνεται κατανοητό ότι θα πρέπει να μειωθούν και οι τιμές των διάφορων προϊόντων και να προσαρμοστούν στα επίπεδα διαβίωσης. Σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθούμε σε κοινωνική και οικονομική έκρηξη. Παράλληλα, καλούμε τους καταναλωτές να ψωνίζουν θεσσαλικά και ελληνικά προϊόντα, διότι έτσι διατηρούνται οι θέσεις εργασίας και τονώνεται η τοπική οικονομία».
Από τη μεριά της η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε συγκεκριμένα: «Η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή αποτελεί μία πολύ ευκαιρία για να προχωρήσουμε ως Αντιπεριφέρεια Λάρισας και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο σε δράσεις ευαισθητοποίησης του καταναλωτικού κοινού για τη στήριξη των ελληνικών και τοπικών προϊόντων. Όταν αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα, συμβάλλουμε στην προστασία των θέσεων εργασίας στην Ελλάδα».
Ο κ. Γιαννακόπουλος με τη σειρά του ανέφερε: «Δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα σε τέτοιου είδους δράσεις που έχουν να κάνουν με την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών, ώστε να αποκτήσουν σιγά – σιγά καταναλωτική συνείδηση και συμπεριφορά απέναντι στα ελληνικά προϊόντα. Με δεδομένη την οικονομική κρίση πρέπει να στηρίξουμε η μία κοινωνική τάξη την άλλη, δεδομένου ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει χρηματοδότηση από το εξωτερικό. Τα χρήματα που μας έμειναν πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε στην Ελλάδα».
Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο που θα διανεμηθεί αύριο: «Όταν αγοράζουμε εισαγόμενα προϊόντα αποδυναμώνουμε την ελληνική παραγωγή. Συμβάλλουμε στη διόγκωση του ποσοστού ανεργίας.
Αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα ενισχύουμε την οικονομία της χώρας μας. Διασφαλίζουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Με την κρίση, η στροφή στα ελληνικά προϊόντα είναι μονόδρομος.
Μόνο έτσι θα ενισχύσουμε την εθνική μας οικονομία τώρα που η χώρα μας είναι ανάγκη να στηριχθείς στις δικές της δυνάμεις…».
Παράλληλα, τονίζεται ότι τα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα, αρχίζουν με τον αριθμό 520.

 

Σύσκεψη Συνεργασίας για τη Νέα Δράση ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ

-Τη Δευτέρα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν νευραλγικό σημείο της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής μας, αλλά και της χώρας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει το Νέο Πρόγραμμα ενίσχυσής τους με ποσό 25 εκ. ευρώ για τη Θεσσαλία εκ των πόρων του Ε.Σ.Π.Α..
Το Νέο Πρόγραμμα αναφέρεται στις θεματικές ενότητες μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών και δίνει έμφαση στους δυναμικούς κλάδους δραστηριότητας με υψηλή προστιθέμενη αξία, που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια, καινοτομικότητα και αυξημένη χρήση νέων τεχνολογιών, οι οποίοι θα δώσουν την ζητούμενη ώθηση στην περιφερειακή οικονομία.
Με στόχο τον βέλτιστο σχεδιασμό του Νέου Προγράμματος για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί Σύσκεψη Συνεργασίας, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου και ώρα 17.30 μ.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, προκειμένου να συζητηθούν και συναποφασισθούν οι κατηγορίες και οι κλάδοι που θα προταθούν να χρηματοδοτηθούν από το Νέο Πρόγραμμα, αλλά και ο τρόπος υλοποίησής του, λαμβάνοντας υπόψη τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Στη σύσκεψη έχουν κληθεί τα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας, οι Ενώσεις Ξενοδόχων, οι Σύνδεσμοι Βιομηχάνων, οι Εμπορικοί Σύλλογοι, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Λάρισας και άλλοι αρμόδιοι φορείς της Θεσσαλίας.

 

 

Έγκριση δημοπράτησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για το έργο «Ανάδειξη ιαματικής πηγής Κόκκινου Νερού του Δήμου Αγιάς» προϋπολογισμού 307.500,00 €

Κώστας Αγοραστός: «Σημαντικά οφέλη από την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στη Θεσσαλία»

Αξιοποιούνται οι ιαματικές πηγές στο Κόκκινο Νερό μετά την έγκριση δημοπράτησης που δόθηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Το έργο «Ανάδειξη ιαματικής πηγής Κόκκινου Νερού του Δήμου Αγιάς» προϋπολογισμού 307.500,00 € (με ΦΠΑ), είναι ενταγμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας με φορέα υλοποίησης τη Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός: «Οι ιαματικές πηγές στο Κόκκινο Νερό μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό πόλο τουριστικής έλξης για την ευρύτερη περιοχή των παραλίων της Π.Ε Λάρισας. Αναδεικνύοντας τις εγκαταστάσεις και με την κατάλληλη προβολή φιλοδοξούμε να αποκομίσουμε σημαντικά οφέλη από την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, τόσο στην περιοχή όσο και ευρύτερα στη Θεσσαλία».
Μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα παραδοθεί ένας αναβαθμισμένος χώρος αναδεικνύοντας τις Ιαματικές Πηγές του Κόκκινου Νερού που αποτέλεσαν θεραπευτικό κέντρο.

Το έργο αφορά στην ανάδειξη της Ιαματικής Πηγής στο Κόκκινο Νερό του Δήμου Αγιάς με στόχο την αναβάθμιση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:
α) Εκσκαφή και αποκάλυψη των φυσικών ιαματικών πηγών
β) Λιθόστρωση – Πλακόστρωση
γ) Διευθέτηση του ρέματος και ρύθμιση της ροής των υδάτων
δ) Δημιουργία χτιστών καθιστικών και περιπάτων σε διαφορετικά επίπεδα.
ε) Θέσεις στάθμευσης στην είσοδο/έξοδο της πλατείας.
στ) Αρχιτεκτονικός φωτισμός ανάδειξης.
ζ) Φύτευση.
η) Ανάπλαση του κτιρίου των πηγών
θ) Δημιουργία υπόγειας κατασκευής ροής χειμάρρου

Για το εν λόγω έργο και αναμένεται τις επόμενες ημέρες η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Αγιάς ενώ το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 29/12/2011.

Add Comment