Σχέδια απασχόλησης & άλλες ανακοινώσεις της Περιφέρειας

 

Από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι η Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στη Δράση «ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ στις ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» (ΤΟΠ.Σ.Α.) που χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ 2007-2013», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, θα δημοσιοποιηθεί εντός του επομένου 10μέρου.

Η Πρόσκληση θα απευθύνεται στους Δυνητικούς Δικαιούχους, που είναι οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις βάσει του άρθρου 18 του Ν. 4019/2011 και θα αφορά : α) στην υποβολή αίτησης-φακέλου εξέτασης και λήψης Διαχειριστικής Επάρκειας για την υλοποίηση του έργου και β) στην υποβολή αίτησης χρηματοδότησης έργου.

Η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης, είναι απαιτούμενη για υποβολή προτάσεων.

Οι προτάσεις θα αφορούν στην προετοιμασία των ανέργων ωφελουμένωνκαι θα περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης. Στο κόστος των συγκεκριμένων πράξεων δεν περιλαμβάνεται το κόστος δημιουργίας της θέσης απασχόλησης. Οι υλοποιούμενες πράξεις έχουν ως πεδίο αναφοράς τις τοπικές αγορές εργασίας και επικεντρώνονται στην υποστήριξη των ωφελουμένων αλλά και των επιχειρήσεων μιαςοριοθετημένηςπεριοχής, για τη σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας. Έμφαση θα δοθεί τόσο στην εξυπηρέτηση των αναγκών της υπάρχουσας τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, όσο και στη διεύρυνση αυτής μέσω της υποστήριξης και ενίσχυσης νέων επιχειρηματιών και της ανάδειξης νέων βιώσιμων πεδίων επιχειρηματικής δραστηριότητας. Μέσα από τα σχέδια δράσης που θα υποβληθούν θα πρέπει να εξασφαλίζεται ότι (α) οι ωφελούμενοι που θα συστήσουν τη δική τους επιχείρηση θα προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να ιδρύσουν επιχειρήσεις, οι οποίες θα καλύπτουν διαπιστωμένες ανάγκες της περιοχής παρέμβασης και θα βασίζονται στην αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής, όπως περιγράφονται στο σχέδιο δράσης ή/και (β) οι ωφελούμενοι που θα προωθηθούν για επιδότηση/επιχορήγηση από άλλα επενδυτικά κλπ προγράμματα θα προετοιμαστούν κατάλληλα για την ένταξή τους στο αντίστοιχο πρόγραμμα ή/και (γ) οι ωφελούμενοι που θα προσληφθούν από επιχειρήσεις θα έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να καλύπτουν πραγματικές και διαπιστωμένες ανάγκες των επιχειρήσεων που θα τους προσλάβουν.

Η πρόσκληση θα είναιπροϋπολογισμού συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 8.500.000 € και η αξιολόγηση των προτάσεων θα είναι «συγκριτική».

Οι περιοχές της Θεσσαλίας στις οποίες θα προταθούν να υλοποιηθούν τα προγράμματα, καθώς και οι τομείς παρέμβασης, θα προσδιορίζονται στα Σχέδια Δράσης που θα υποβάλλουν οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις.

Η έναρξη υποβολής προτάσεων θα οριστεί στην Πρόσκληση που θα δημοσιοποιηθεί και η καταληκτική ημερομηνία θα είναι μετά από 30 εργάσιμες ημέρες (1 κύκλος συγκριτικής αξιολόγησης).

 

 

Ενημέρωση αμπελουργών για Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελουργικών Εκτάσεων περιόδου 2012-2013

 

 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας ενημερώνει τους αμπελοπαραγωγούς ότι την αμπελοοινική περίοδο 2012-2013 θα υλοποιηθεί το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Οινοποιήσιμων Ποικιλιών Αμπέλου, σύμφωνα με την ΚΥΑ 306206/3-12-2010 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Για την ένταξή στο πρόγραμμα ο ενδιαφερόμενος παραγωγός ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του, υποβάλλει Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση στις κατά τόπους αρμόδιες Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης/ Γεωργίας, έως και δεκαπέντε (15η) Μαΐου. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, αίτηση δύναται να υποβάλει κάθε συνιδιοκτήτης για το μερίδιο που του αναλογεί με την έγγραφη συγκατάθεση των λοιπών συνιδιοκτητών και βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής.

 

Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:

Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση στο πρόγραμμα (Υπόδειγμα 1).

Δήλωση αμπελοκαλλιέργειας στα πλαίσια του Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών για το Αμπελουργικό μητρώο.

Δηλώσεις συγκομιδής σύμφωνα με το άρθρο 8 του Καν(ΕΚ) 436/2009 της Επιτροπής για τις δύο (2) τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα.

Δήλωση εκμετάλλευσης στα πλαίσια της ενιαίας ενίσχυσης που αφορά στην περίοδο ένταξης στο πρόγραμμα, υποχρέωση που πρέπει να τηρηθεί και για τα επόμενα πέντε (5) έτη.

Στην αίτηση ενιαίας ενίσχυσης δηλώνονται από τους παραγωγούς τα επιλέξιμα αμπελοτεμάχια της ομάδας καλλιέργειας και οινοποιήσιμης ποικιλίας και ως παράλληλη δράση «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων» (με τους κωδικούς όπως κάθε φορά ισχύουν π.χ. κωδικός 0602 για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων).

Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης, ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται το Α.Φ.Μ του δικαιούχου – παραγωγού.

Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου.

Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής, και σε περίπτωση έγκρισης ένταξής του στο Πρόγραμμα επικυρωμένο φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής. Ειδικότερα:

Για τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια, οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας / κυριότητας ως εξής:

Συμβόλαια αγοράς νομίμως μεταγραμμένα,

Αποδοχή κληρονομιάς,

Αποδεικτικά δωρεάς ακινήτων,

Κτήση με προσκύρωση,

Με δικαστική απόφαση απονομή κυριότητας,

Κληρονομητήριο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα:

2413 511170 – 171 Λάρισα
24910 22294 Φάρσαλα
24920 22251 Τύρναβος
24930 29713 Ελασσόνα
24950 51484 Συκούριο
24950 41204 Πυργετός

 

Τη συμμέτοχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στα ΤΟΠΕΚΟ αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

 

 

Τα πλαίσια και οι προτάσεις φορέων για ένταξη

 

 

 

 

Στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», έχει εκδοθεί πρόσκληση από το Υπουργείο Εργασίας για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης «Τοπικών Δράσεων Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες».

 

Τα μέλη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (όπως ΑμεΑ, αθίγγανοι, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μετανάστες, μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών), αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εξασφάλιση θέσεων εργασίας και κατ’ επέκταση στην πλήρη ένταξη τους, στο κοινωνικό σύνολο. Η αλματώδης αύξηση της ανεργίας δε, που παρουσιάζεται την τελευταία τριετία στο σύνολο της χώρας, διογκώνει περαιτέρω το συγκεκριμένο πρόβλημα.

 

Αντικείμενο των δράσεων του προγράμματος αποτελεί, η ενεργοποίηση των τοπικών φορέων, με στόχο την δημιουργία θέσεων απασχόλησης, για ανέργους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Οι σχετικές δράσεις περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης δημιουργίας θέσεων απασχόλησης αλλά και τη διατήρηση αυτών, τουλάχιστον για τρεις (3) μήνες. Παραδείγματα τέτοιων δράσεων αποτελούν, η συμβουλευτική υποστήριξη των ανέργων, οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και η εκπαίδευση και δικτύωση των ανέργων-μελών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

 

Φορείς υλοποίησης της δράσεων, μπορούν να είναι μόνο οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις, οι οποίες αποτελούν εταιρικά σχήματα τοπικών φορέων και διέπονται από το άρθρο 18 του Ν.4019/2011. Στις συμπράξεις αυτές η Περιφέρεια μπορεί να είναι μόνον εταίρος και όχι συντονιστής, εκπροσωπείται όμως στο Διοικητικό Συμβούλιο από ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος.

 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συμμετέχοντας στην προσπάθεια αντιμετώπισης του ζητήματος αυτού, αφενός μεν διοργάνωσε ειδική ημερίδα ενημέρωσης (την 1η στην Ελλάδα) με στελέχη του Υπουργείου αφετέρου δε προτίθεται να συμμετάσχει στις υπό ίδρυση Αναπτυξιακές Συμπράξεις φορέων της Θεσσαλίας με τις παραμέτρους που περιγράφονται στον επισυναπτόμενο πίνακα.

 

Οι δράσεις που θα προταθούν προς ένταξη, είναι προσαρμοσμένες, τόσο στις ιδιαίτερες ανάγκες των μελών των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όσο και στις ιδιαιτερότητες της τοπικής αγοράς εργασίας και η τελική έγκριση τους θα γίνει από το Υπουργείο».

 

 

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αποφάσισε την συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις Αναπτυξιακές Συμπράξεις του παρακάτω πίνακα.

 

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ -ΤΟΠΕΚΟ-

 

 

 

ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΕΝΤΟΣ

ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΒΟΛΟΥ

ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΙΣΤΟΣ

ΑΝΑΚΥΚΛΩ-ΖΩ

ΔΙΚΤΥΟ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ &

ΔΡΑΣΗ

ΦΟΡΕΙΣ

ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Περιφέρεια Θεσσαλίας,

ΑΝΚΑ,

Δήμος Μουζακίου,

Δήμος Καρδίτσας

Περιφέρεια Θεσσαλίας,

Δήμος Λάρισας, Δήμος Κιλελερ,

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ, ΙΨΑ,

ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ, ΤΕΙ Λάρισας-ΣΤΕΓ

Περιφέρεια Θεσσαλίας,

Δήμος Βόλου,

ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ,

ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ,

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Περιφέρεια Θεσσαλίας, ΔΕΚΑ Τρικάλων, ΚΕΝΑΚΑΠ,

Δήμος Φαρκαδώνας,

etrikala,

Κινητή Μονάδα “ΣΥΝΕΙΡΜΟΣ”, ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ

Περιφέρεια Θεσσαλίας,

Κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Λαρισαίων,

CARELINEEE,

ΚΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ

Κέντρο Συνοδευτικών Υποστηρικτικων υπηρεσιών

Περιφέρεια Θεσσαλίας,BEEGROUP, Επιμελητήριο Λάρισας,

Επιμελητήριο Τρικάλων, ΑΝΕΝΤ,

ΚΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ,

Σύλλογος Αλλοδαπών μεταναστών Ν. Λάρισας

Περιφέρεια Θεσσαλίας,

ΣΘΕΒ,

ΚΕΚ Δυναμική,

ΙΝΕ ΓΣΕΕ,

ΙΝΑΝΕΠ,

ΚΕΑ ΘΕΣΙΣ,

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Περιφέρεια Θεσσαλίας,

ΙΝΑ ΓΣΕΕ,

ΚΕΚ Δυναμική,

ΚΕΚ Περιφέρειας,

ΙΝΑΝΕΠ,

Γεωπονικός Συλλ.

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,

ΑΝΚΑ,

ΚΕΝΑΚΑΠ,

Αναπτυξιακή Αλμυρού

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

ΑΝΚΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ

ΑΝΕΒΟ

etrikala

CARELINE

BEEGROUP

ΣΘΕΒ

ΙΝΕ ΓΣΕΕ

ΟΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ

90

80

80

80

80

80

70

80

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

2 χρόνια

2 χρόνια

2 χρόνια

2 χρόνια

2 χρόνια

2χρόνια

2 χρόνια

2 χρόνια

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Πληροφόρηση πολιτών –

Δικτύωση δράσεων για την αποτύπωση των αποτελεσμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Πληροφόρηση πολιτών –

Δικτύωση δράσεων για την αποτύπωση των αποτελεσμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Πληροφόρηση πολιτών –

Δικτύωση δράσεων για την αποτύπωση των αποτελεσμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Πληροφόρηση

πολιτών –

Δικτύωση δράσεων για την αποτύπωση των αποτελεσμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Πληροφόρηση πολιτών –

Δικτύωση δράσεων για την αποτύπωση των αποτελεσμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Πληροφόρηση πολιτών –

Δικτύωση δράσεων για την αποτύπωση των αποτελεσμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Πληροφόρηση πολιτών –

Δικτύωση δράσεων για την αποτύπωση των αποτελεσμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Πληροφόρηση πολιτών –

Δικτύωση δράσεων για την αποτύπωση των αποτελεσμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

 

 

 

ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ: 8

 

ΣΥΝΟΛΟ ΟΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ : 640 ΑΤΟΜΑ


 

 

 

Παράταση για τη Βιολογική Γεωργία

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς ότι δημοσιεύτηκε ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την δράση 1.1 «ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ» του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 με την οποία δίνεται παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης και επανακαθορίζονται οι αροτραίες καλλιέργειες.

Αιτήσεις ενίσχυσης από τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους υποβάλλονται στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, στα ΚΕΠΠΥΕΛ και στις Ε.Α.Σ. έως και 12/03/2012.

Επίσης, δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον η μηδική στις αροτραίες καλλιέργειες με άμεσο αποτέλεσμα όσοι θα εντάξουν αγροτεμάχια με περίοδο προσαρμογής στα οποία θα καλλιεργήσουν μηδική να μην έχουν πλέον την υποχρέωση της αγρανάπαυσης αυτών στο ένα από τα δύο πρώτα έτη.

Περισσότερες πληροφορίες και έντυπο υλικό είναι διαθέσιμα:

Στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας

Στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.minagric.gr, www.agrotikianaptixi.gr και www.et.gr.

 

Τεχνικός έλεγχος σε δίκυκλες μοτοσυκλέτες από Αντιπεριφέρεια Λάρισας

Η Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Λάρισας, ανακοινώνει ότι καλούνταιγια τεχνικό έλεγχο όλες οι δίκυκλες μοτοσικλέτες, ανεξαρτήτως κυβισμού, στην άδεια κυκλοφορίας των οποίων αναγράφεται ως διεύθυνση κατοικίας κατόχου ή ως έδρα επιχείρησης κατόχου η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ταξινομήθηκαν πρώτη φορά σαν καινούριες μέχρι και την 31-12-2007, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ
Μοτοσικλέτες των οποίων ο αριθμός κυκλοφορίας λήγει σε 1 Από 01-03-2012 έως 31-03-2012
Μοτοσικλέτες των οποίων ο αριθμός κυκλοφορίας λήγει σε 2 Από 01-04-2012 έως 30-04-2012
Μοτοσικλέτες των οποίων ο αριθμός κυκλοφορίας λήγει σε 3 Από 01-05-2012 έως 31-05-2012
Μοτοσικλέτες των οποίων ο αριθμός κυκλοφορίας λήγει σε 4 Από 01-06-2012 έως 30-06-2012
Μοτοσικλέτες των οποίων ο αριθμός κυκλοφορίας λήγει σε 5 Από 01-07-2012 έως 31-07-2012
Μοτοσικλέτες των οποίων ο αριθμός κυκλοφορίας λήγει σε 6 Από 01-08-2012 έως 31-08-2012
Μοτοσικλέτες των οποίων ο αριθμός κυκλοφορίας λήγει σε 7 Από 01-09-2012 έως 30-09-2012
Μοτοσικλέτες των οποίων ο αριθμός κυκλοφορίας λήγει σε 8 Από 01-10-2012 έως 31-10-2012
Μοτοσικλέτες των οποίων ο αριθμός κυκλοφορίας λήγει σε 9 Από 01-11-2012 έως 30-11-2012
Μοτοσικλέτες των οποίων ο αριθμός κυκλοφορίας λήγει σε 0 Από 01-12-2012 έως 31-12-2012

 

Οι δίκυκλες μοτοσικλέτες που έχουν ταξινομηθεί από 01-01-2008 και μετά ως καινούριες, υποχρεούνται να προσέλθουν για τεχνικό έλεγχο μετά από τέσσερα (4) έτη από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας, με προθεσμία από τρεις (3) εβδομάδες πριν έως μια (1) εβδομάδα μετά την ημερομηνία αυτή.

Οι δίκυκλες εκπαιδευτικές μοτοσικλέτες έχουν υποχρέωση αρχικού τεχνικού ελέγχου άμεσα και περιοδικού τεχνικού ελέγχου κάθε έτος.

Για την πρώτη ταξινόμηση στην Ελλάδα μεταχειρισμένης μοτοσικλέτας και στη συνέχεια την έκδοση άδειας κυκλοφορίας καθώς και για τη μεταβίβαση μοτοσικλέτας, από 01-01-2012 και μετά θα απαιτείται η προσκόμισή της σε εξουσιοδοτημένο ΚΤΕΟ και η κατάθεση, εκτός των άλλων δικαιολογητικών και επικυρωμένου φωτοαντιγράφου του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (Δ.Τ.Ε.) του δικύκλου.

Οι δίκυκλες μοτοσικλέτες που θα αντικαταστήσουν τις πινακίδες τους από 01-01-2012 και μετά, θα προσέλθουν για τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με τον παλαιό αριθμό κυκλοφορίας.

Οι δίκυκλες μοτοσικλέτες που αλλάζουν συγκοινωνιακή περιοχή και προέρχονται από Περιφερειακή Ενότητα στην οποία δεν λειτουργεί ΚΤΕΟ δικύκλων ή λειτουργεί ΚΤΕΟ δικύκλων αλλά μέχρι την ημερομηνία αλλαγής της συγκοινωνιακής περιοχής δεν είχαν την υποχρέωση ελέγχου από ΚΤΕΟ, έχουν την υποχρέωση τεχνικού ελέγχου εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της νέας άδειας κυκλοφορίας με έδρα ή διεύθυνση κατοικίας στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με Ι. ΚΤΕΟ που έχει εξουσιοδοτηθεί από την Υπηρεσία μας για τον τεχνικό έλεγχο δικύκλων, για τον προγραμματισμό της ημερομηνίας Τεχνικού Ελέγχου.

Ο κάτοχος που προσκομίζει δίκυκλη μοτοσικλέτα εκπρόθεσμα για περιοδικό τεχνικό έλεγχο ή επανέλεγχο, υπόκειται στην καταβολή πρόσθετου ειδικού τέλους, σύμφωνα με το Ν. 1350/1983, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 86 του Κ.Ο.Κ.

 

Έρευνα Διεύθυνσης Υγείας Αντιπεριφέρειας Λάρισας για διατροφικές συνήθειες παδιών Λάρισας στην περίοδο της προεφηβείας

Η σωστή διατροφή, κατά την περίοδο της προεφηβείας, είναι εξαιρετικά σημαντική, για την υγεία του παιδιού μετέπειτα.

Με αυτό το κριτήριο η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής) της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες, αλλά και τον τρόπο ζωής των μαθητών των σχολείων της Λάρισας που ήταν στην προεφηβική ηλικία.

Πιο συγκεκριμένα, σκοπός της εργασίας ήταν η καταγραφή των διατροφικών συνηθειών παιδιών της έκτης δημοτικού στο Δήμο Λάρισας, κατά το σχολικό έτος 2010-2011.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα είναι ότι στη Λάρισα υιοθετείται ακόμη το «υγιεινό» μοντέλο μεσογειακής διατροφής.

Η συλλογή των δεδομένων πραγματοποιήθηκε σε 26 από τα 38 δημοτικά σχολεία του Δήμου Λάρισας, όπου μοιράσθηκαν ερωτηματολόγια σε τυχαίο δείγμα 743 παιδιών της έκτης τάξης του δημοτικού, ενώ απαντήθηκαν τα 483.

Το ερωτηματολόγιο, εκτός από τα δημογραφικά χαρακτηριστικά, περιλάμβανε ερωτήσεις για τις διατροφικές συνήθειές του και τις γνώσεις του πάνω στη διατροφή. Επισημαίνεται πως το 95% των παιδιών που απάντησαν είχαν την ελληνική εθνικότητα, ενώ το 54.9% των παιδιών ήταν κορίτσια.

Ακολούθησε στατιστική επεξεργασία των δεδομένων με το πρόγραμμα Εpi Ιnfo.

Αποτελέσματα

Από το σύνολο των παιδιών που συμμετείχαν, το 10% ήταν υπέρβαρα και το 5.4% παχύσαρκα.

Το 67,8% των παιδιών δήλωσε ότι παίρνει πρωινό σχεδόν καθημερινά και είναι κυρίως γάλα, κορν- φλέϊκς ή φέτα με μαρμελάδα ή μερέντα.

Το 42,5% δήλωσε ότι τρώει δεκατιανό 3-5 φορές/εβδομάδα.

Το 50% των παιδιών δεν προμηθευόταν το δεκατιανό του από το κυλικείο. Αυτό σημαίνει ότι το έφερνε κυρίως από το σπίτι και ήταν συνήθως τοστ, κεϊκ, κουλουράκια, φρούτα κ.α.

Το άλλο 50% προμηθευόταν το δεκατιανό του από το κυλικείο και ήταν κυρίως κουλούρι ή τοστ.

Το 66,4% δήλωσε ότι τρώει βραδινό σχεδόν καθημερινά.

Το 100% των παιδιών δήλωσε ότι δεν πίνει καφέ ή αλκοόλ.

Τέλος, το 53.6% δήλωσε ότι νομίζει πως γνωρίζει του βασικούς κανόνες της ισορροπημένης διατροφής.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι το 68% των μαθητών δήλωσε ότι αθλείται συχνά (3-5 φορές την εβδομάδα)

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την έρευνα, το σωματικό βάρος των παιδιών που μελετήθηκαν εντάσσεται στα φυσιολογικά πλαίσια, ενώ οι διατροφικές τους συνήθειες χαρακτηρίζονται γενικά καλές.

Φαίνεται πως στην επαρχία ακολουθείται ακόμη το μεσογειακό μοντέλο διατροφής.

Add Comment