Ο Π.Ο. Ελασσόνας «κατατρόπωσε» τον Πυργετό με 1-0

ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΓΚΟΛ Ο ΡΕΤΣΑΣ ΣΤΟ 74΄

Του Γιάννη Μουκίδη

Ήταν ένα πραγματικό τοπικό ντέρμπι, ένα δυνατό παιχνίδι, αυτό που παρακολούθησαν 600 και πλέον φίλαθλοι. Τελικά, ο Π.Ο. Ελασσόνας κατάφερε να πάρει τους τρείς βαθμούς της νίκης, με γκολ του νεοεισελθόντα Ρέτσα, 15 λεπτά πριν το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.
Το Α΄ ημίχρονο, δεν δικαιούται δάφνες ποιότητας. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν το 0-0, ενώ οι γηπεδούχοι έδειχναν ασύνδετοι.
Στο Β΄ ημίχρονο, ο Π.Ο.Ε. παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένος, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και πολλές χαμένες ευκαιρίες, υποχρεώνοντας τον Πυργετό να υποχωρήσει. Τελικά, την εξιλέωση των πρωτοπόρων της βαθμολογίας την έδωσε ο νεοεισελθών Ρέτσας με δυνατό σουτ, γράφοντας το πολύτιμο 1-0, 16΄ πριν τη λήξη του αγώνα.


Φάσεις – γκολ:

11΄: Εκτέλεση επικίνδυνου φάουλ για τους φιλοξενούμενους από τον Μάγγο και μπλοκάρει σταθερά ο Μπαίμάκης.
13΄: Σουτ του Ρόππα του Π.Ο.Ε. και η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ.
19΄: Εκτέλεση φάουλ από τον Μάγγο και ο Μπαϊμάκης μπλοκάρει τη μπάλα.
20΄: Ο Τσατσαλίδης των φιλοξενουμένων, από εξαιρετική θέση, πλασάρει …άουτ.
24΄: Σουτ του Μουρατίδη φεύγει άουτ, χωρίς κανείς παίκτης του Π.Ο.Ε. να βρίσκεται στην πορεία της μπάλας.
30΄: Σκληρά μαρκαρίσματα των ποδοσφαιριστών του Πυργετού υποχρεώνουν φιλάθλους και ποδοσφαιριστές της Ελασσόνας να διαμαρτυρηθούν έντονα στον διαιτητή.
43΄: Σουτ του Καραϊσκου και η μπάλα άουτ.
45΄: Δυνατό σουτ του Δούκα του Πυργετού και η μπάλα φεύγει άουτ.
46΄: Μεγάλη ευκαιρία για τον Π.Ο.Ε. να ανοίξει το σκορ. Ο Καραϊσκος εκτελεί φάουλ, και ο Φλίγκος από καλή θέση με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα μόλις άουτ.
51΄: Σέντρα από δεξιά, και ο καραδοκών Φλίγκος, από καλή θέση, με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα άουτ.
54΄: Μεγάλη ευκαιρία για τον Π.Ο.Ε. όταν και πάλι ο Φλίγκος, μπροστά στην εστία του Πυργετού, σουτάρει, η μπάλα βρίσκει στον Χατζηβαλσάμη του Π.Ο.Ε. και απομακρύνεται.
55΄: Ωραία προσπάθεια του Τσατσαλίδη από τα αριστερά, που σουτάρει και η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ.
63΄: Διαμαρτυρίες των Ελασσονιτών στο διαιτητή, για χέρι αμυντικού του Πυργετού.
68΄: Από δεξιά, έξυπνο δυνατό σουτ του Φλίγκου, που επιχειρεί να κρεμάσει τον τερματοφύλακα του Πυργετού Μπρέλλα, που με υπερπροσπάθεια διώχνει τη μπάλα κόρνερ.
73΄: Νέα ευκαιρία για τον Π.Ο.Ε. Μετά από σέντρα στα καρέ του Πυργετού, ο Μπρέλλας αποκρούει και προλαβαίνει το Φλίγκο, που ήταν έτοιμος να σκοράρει.
74΄: Δυνατό σουτ του νεοεισελθόντα Ρέτσα, και η μπάλα καταλήγει στο πλεκτό της εστίας του Πυργετού, γράφοντας το 1-0, μέσα σε πανηγυρισμούς.
85΄: και πάλι ο Φλίγκος χάνει μοναδική ευκαιρία για να κάνει το 2-0, μπροστά στον τερματοφύλακα Μπρέλλα.
87΄: Ευκαιρία για τον Μπαρούτα του Πυργετού να ισοφαρίσει, όταν από καλή θέση με σουτ στέλνει τη μπάλα …ψηλά άουτ.
90΄: Παραλίγο … αυτογκόλ για τους φιλοξενούμενους.

Ξεχώρισαν από τον Π.Ο.Ε.(που στο Β΄ ημίχρονο παρουσίασε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο) οι Φλίγκος, Χάμος, Τζορμπατζάκης, ενώ από την ομαδα του Πυργετού οι Δούκας, Τσατσαλίδης, Μάγγος.

Δεν απέφυγε τα λάθη η διαιτησία των κ.κ. Μανιάκη, Καραγκιοζόπουλου, Παρασίου(Σ.Δ. Ημαθίας).

Οι συνθέσεις  των ομάδων:
Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ(Γιώργος Καμπερίδης): Μπαίμάκης, Αποστολόπουλος, Τζορμπατζάκης, Ντουτσαρίδης, Αποστόλου, Χάμος, Φλίγκος, Μουρατίδης(84΄ Μακρής), Χατζηβαλσάμης(66΄ Ρέτσας), Καραίσκος(90΄ Αλεξανδρής), Ρόππας.
ΠΥΡΓΕΤΟΣ(Γιάννης Αλεξούλης): Μπρέλλας, Γρηγορίου, Γιαννακόπουλος, Δούκας, Ιορδανίδης, Κουρδής Γ., Τσατσαλίδης(83΄ Μπαρούτας), Γκαμπέτας, Σάββας(64΄ Ελευθεριάδης), Μάγγος, Κωστούλας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:

Καμπερίδης(Π.Ο.Ε.): «Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά για τη νίκη και την προσπάθεια που έκαναν ιδίως στο β΄ ημίχρονο. Σημαντικό το πλεονέκτημα που έχουμε στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά αυτό για εμάς δεν σημαίνει τίποτα. Το δύσκολο είναι να κρατηθούμε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, έχουμε, όπως είπα και πρόσφατα, ακόμη 8 τελικούς στο πρωτάθλημα. Προχωράμε βήμα – βήμα. Θέλω να πω πως αυτά τα παιχνίδια, σαν αυτό με τον Πυργετό, δεν είναι εύκολα. Δεν ήταν ποδόσφαιρο αυτό που έπαιξαν οι φιλοξενούμενοι στο α΄ ημίχρονο. Στο β΄ ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, είχαμε υπομονή, χάσαμε ευκαιρίες και τελικά πήραμε τους 3 βαθμούς. Το παιχνίδι με τον Αμπελώνα είναι δύσκολο. Άλλωστε, όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίσουν τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Έχω δει την ομάδα πως αγωνίζεται στο γήπεδο της. Είναι δυνατή ομάδα. Εμείς θα πάμε στον γειτονικό Αμπελώνα, να παίξουμε για τους 3 βαθμούς της νίκης».

Αλεξούλης(Πυργετός): «Οι ποδοσφαιριστές μου σήμερα έδειξαν τρομερό αγωνιστικό πρόσωπο. Ήταν ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε, ήταν ένα δυνατό ντέρμπι. Στο Α΄ ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί εμείς, στο Β΄ ημίχρονο κυριάρχησε η Ελασσόνα. Για τον Πυργετό, πιο πολύ είναι θέμα ψυχολογίας. Μπορεί να αλλάξει κάτι, να παραμείνει στην Κατηγορία, αρκεί να το πιστέψουν τα ίδια τα παιδιά.
Η επιστροφή μου στην Ελασσόνα, έστω και σαν προπονητής του Πυργετού, είναι ξεχωριστή. Η πατρίδα μου, το σπίτι των γονιών μου, δεν αλλάζουν. Άλλωστε, από εδώ βγήκα και εγώ. Εύχομαι στην Ελασσόνα να βγει στην επόμενη κατηγορία. Καιρός είναι μετά από 30-40 χρόνια η Ελασσόνα να βγει στις επαγγελματικές κατηγορίες».

Add Comment