Συνάντησαν την Καραλαριώτου εκπρόσωποι του Artfools Video Festival

Θέματα που σχετίζονται με τη διοργάνωση του Νεανικού Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους artfools video festival, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα μέλη της Οργανωτικής του Επιτροπής με την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου κατά τη χθεσινή τους επίσκεψη.
Τόσο η πρόεδρος κ. Άντα Σαρτζή, όσο και τα μέλη του Φεστιβάλ, ανέλυσαν τους πολιτιστικούς στόχους της διοργάνωσης που προβάλλει τη σκέψη των νέων ανθρώπων και τους δίνει δημιουργική διέξοδο έκφρασης και ζήτησαν τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην επόμενη διοργάνωση του 4ου Νεανικού Φεστιβάλ.
Τόνισαν επίσης ότι πρόκειται για ένα εναλλακτικό, νεανικό φεστιβάλ, που δίνει έμφαση στην ποιότητα και προσπαθεί να μεταφέρει μέσω των ταινιών του τον «παλμό» των σύγχρονων νέων ανθρώπων. «Ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των συμμετοχών, ελληνικών και διεθνών, αλλά και ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών από όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για τουριστική προβολή της πόλης μας», ανέφεραν επίσης τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Εύη Μπεκίρη, Βάσια Νημά και Βασίλης Σακκάς
Από τη μεριά της,  η κ. Καραλαριώτου αντιμετώπισε θετικά την πρόταση των Artfools να τεθεί η επόμενη διοργάνωση του φεστιβάλ υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, αφού έλαβε προηγουμένως υπόψιν της το υψηλό ποιοτικό επίπεδο  της διοργάνωσης και επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Η ανάπτυξη του πολιτισμού και η καλλιέργεια κουλτούρας στην περιοχή μας, συγκαταλέγονται ανάμεσα στις βασικές μας προτεραιότητες. Πρόθεσή μας είναι να στηρίξουμε μία τέτοια πολιτιστική κίνηση που προάγει τη δημιουργικότητα των μαθητών και γενικότερα των νέων ανθρώπων  και τους δίνει μία ουσιαστική διέξοδο σκέψης και έκφρασης».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης θέματα που σχετίζονται με τον εμπλουτισμό του περιεχομένου του φεστιβάλ και η αντιπεριφερειάρχης εκδήλωσε τη  βούληση να συναντηθεί εκ νέου με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Artsfool, αυτή τη φορά με συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων για την εκδήλωση, προκειμένου να αναζητηθούν οι τρόποι συνεργασίας των δύο πλευρών, έτσι ώστε το επόμενο φεστιβάλ να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη Λάρισα και να προσελκύσει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και επισκεπτών.

Add Comment