Στη Βουλή και το Δίκτυο Περραιβία για τον Όλυμπο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”
ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ
Η παρουσία των Εθελοντικών Οργανώσεων είναι χρήσιμη σε τέτοιες συζητήσεις

Πρόκληση έλαβε   το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , την Τρίτη 17/1/2012,  προκειμένου να παραστεί στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή για τον Όλυμπο με θέμα : “Όλυμπος: Ανάπτυξη και Προβολή -Εναλλακτικός και Θεματικός Τουρισμός”,,την ερχόμενη Πέμπτη ,19/1 στις 1.οο το μεσημέρι και να καταθέσει τις απόψεις και προτάσεις του Δικτύου , για το σοβαρότατο αυτό θέμα . Το Δίκτυο θα  εκπροσωπηθεί από  τον πρόεδρό του κ. Κων. Σκριάπα .
Η συζήτηση αυτή είναι η δεύτερη κατά σειρά  και γίνεται με την παρουσία ,αυτή τη φορά και των εκπροσώπων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας , οι οποίοι με ευθύνη της Βουλής ,δεν είχαν κληθεί στην 1η συζήτηση ,γεγονός που προκάλεσε τις έντονες ,γραπτές , διαμαρτυρίες του Δικτύου προς τον Πρόεδρο της Βουλής και την Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Αντζ. Γκερέκου.
Είναι γνωστό ,άλλωστε ,ότι το Δίκτυο ¨ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ¨, ασχολείται τα τελευταία χρόνια με τον Όλυμπο και  :
1. Έχει διοργανώσει πολύ πρόσφατα  ,στην Ελασσόνα ,δύο μεγάλες Επιστημονικές Ημερίδες με θέμα την ανάπτυξη των αθλημάτων βουνού στον Όλυμπο και την ανάπτυξη Εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή  ( η πρώτη στις 2/8/2010 και η δεύτερη 22/12/2010)
2. Έχει πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας , με τα Μέλη του ,με θέμα τον Όλυμπο και την “ανάπτυξή” του  (31/1/2011) .
3. Έχει συστήσει Ειδική Επιτροπή για την ανάπτυξη των Αθλημάτων βουνού στον Όλυμπο
4. Έχει ως τεχνικούς Συμβούλους ,διακεκριμένους αθλητές αλλά και επαγγελματίες στο χώρο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού
5. Έχει πραγματοποιήσεις δράσεις στον Όλυμπο ,που τον αναδεικνύουν και τον προβάλλουν ,σε όλο τον κόσμο.
6. Έχει προτείνει εγγράφως ,σειρά αναπτυξιακών παρεμβάσεων στον Θεσσαλικό Όλυμπο
7. Πραγματοποιεί δράσεις για την ανάδειξη του μυθικού βουνού και οι Σύλλογοι-Μέλη του πραγματοποιούν ,πολλές και μεγάλες δράσεις στον Όλυμπο, ιδιαίτερα οι υπερδραστήριοι  ορειβατικοί -χιονοδρομικοί Σύλλογοι -Μέλη του
8. Έχει προτείνει ,εδώ και δύο χρόνια ,τη θεσμοθέτηση του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
9. Έχει παρέμβει για την αξιοποίηση των Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού και τη μετατροπή τους σε Πρότυπο Ορειβατικό Κέντρο Ολύμπου-Κοκκινοπηλός .
10. Έχει υλοποιήσει πολλές Ημερίδες ,ανά την Ελλάδα ,με σκοπό την ανάδειξη του Ολύμπου, ως μνημείου της Οικολογίας και του Πολιτισμού .
11. Διαθέτει Επιστημονική Επιτροπή Περιβάλλοντος, η οποία έχει και άποψη και προτάσεις

Από ότι ,λοιπόν ,φαίνεται το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,εδώ και χρόνια,  εργάζεται συστηματικά πάνω στο μεγάλο αυτό θέμα ,της ανάδειξης ,της αξιοποίησης και της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στις παρολύμπιες περιοχές του Θεσσαλικού Ολύμπου και έχει και άποψη και ενδιαφέρουσες και ρεαλιστικές προτάσεις και όραμα για αυτό το τεράστιο Brand Name της Ελλάδος ,τον Όλυμπο .
Έχει επανειλημμένα ζητήσει εγγράφως συγκεκριμένες αναπτυξιακές παρεμβάσεις ,οι οποίες και θα αναδείκνυαν το βουνό των θεών και θα έδιναν αναπτυξιακή δυναμική στις παρολύμπιες περιοχές,χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων ,που δυστυχώς ,τόσα χρόνια ,δεν έιχαν πάρει καμία απολύτως πρωτοβουλία για τη δημιουργία υποδομών.
Ο Όλυμπος χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας ,ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης των παρολύμπιων περιοχών του  (γιατί όχι ένα πρόγραμμα “ΟΛΥΜΠΟΣ”, αντίστοιχο του “ΠΙΝΔΟΣ”;)  και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάδειξης και προβολής του ,με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον,έτσι ώστε να καταστεί ο αγαπημένος τόπος προορισμού για τους ορειβάτες και τους λάτρεις  της Φύσης ,από όλο τον κόσμο ,με την ανάπτυξη όλων των αθλημάτων βουνού .

Το Δίκτυο ζητά από τους  εκπρόσωπος του Ελληνικού λαού ,να μην παρακολουθούν παθητικά τις εξελίξεις ,αλλά να δημιουργούν  το μέλλον του και να του δίνουν  ελπίδα με πρωτοβουλίες που να δημιουργούν αναπτυξιακή δυναμική ,αξιοποιώντας όλα εκείνα τα στοιχεία  που αποτελούν πλούτο για την Ελλάδα και ουδέποτε αξιοποιήθηκαν με σοβαρότητα ,μέθοδο και πολλή εργασία.Και ένα από αυτά ,είναι ο,παγκόσμιας εμβέλειας,Όλυμπος.

Το Δίκτυο ¨ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ¨ ,εκπροσωπώντας τις Εθελοντικές Οργανώσεις της Κοινωνίας των Ενεργών Πολιτών των Ελασσονιτών απ’ όλο τον κόσμο ,επιμένει ότι είναι αδιανόητο να σχεδιάζεται  το μέλλον  ενός τόπου  ,ερήμην των πολιτών του συγκεκριμένου τόπου ,που εκπροσωπούνται από τις Εθελοντικές Οργανώσεις τους και μάλιστα ,όταν αποδεδειγμένα και επανειλημμένα έχει δοθεί δείγμα γραφής και σοβαρότητας  και ήθους  και αξιοπιστίας και επιστημονικής τεκμηρίωσης.

Add Comment