Μετά από μήνες κωλυσιεργίας ο Δήμος αντικαθιστά εν μέσω Οκτωβρίου τη στέγη του Δημοτικού Καλλιθέας

Αφού ταλαντεύτηκε για 2-3 χρόνια σχετικά με την αναγκαιότητα του έργου, η δημοτική αρχή του κ. Ευαγγέλου αποφάσισε να προχωρήσει την αντικατάσταση της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, ένα έργο που ήταν προγραμματισμένο από το 2013, αλλά ο κ. Ευαγγέλου αγνόησε, γιατί είχε άλλες προτεραιότητες.

Μετά από πολλές πιέσεις της τοπικής κοινότητας και από τους γονείς των μαθητών, τον περασμένο χειμώνα ο κ. Ευαγγέλου πίεσε το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει την απευθείας ανάθεση (!) του έργου επικαλούμενος λόγους επείγοντος. Αντέδρασε μαζικά η αντιπολίτευση, η οποία δήλωσε ότι το έργο πρέπει να δημοπρατηθεί και όχι να ανατεθεί… Δεν “ίδρωσε το αυτί” του κ. Ευαγγέλου και της ομάδας του, οπότε αποφασίστηκε η απευθείας ανάθεση του έργου λόγω επείγοντος.

Μετά από μερικές εβδομάδες, επανέρχεται το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, ανακαλείται στην ουσία η προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. και προτείνεται η δημοπράτηση του έργου. Κατάλαβαν μάλλον ότι δεν μπορούσε να “περάσει” η απευθείας ανάθεση, αφού δεν υπήρχε στην ουσία κανένας λόγος επείγοντος.

Τελικά, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την άνοιξη τη δημοπράτηση του έργου και ο ανάδοχος υπέγραψε μόλις πριν λίγες μέρες, το Σεπτέμβριο.

Όμως, είχαν ήδη αρχίσει τα μαθήματα και κανείς δεν υπολόγισε ότι οι μαθητές πρέπει να μετακομίσουν σε αίθουσες του Γυμνασίου, με όποιες προεκτάσεις μπορεί να έχει η συστέγαση δημοτικού και γυμνασίου…

Και έτσι εν μέσω Οκτωβρίου, αντί να ζητηθεί μία μεγάλη συγγνώμη από τους μαθητές και τους γονείς για την πολύμηνη καθυστέρηση και τη συστέγαση με το Γυμνάσιο, ο Δήμαρχος βγάζει φωτογραφίες με τους εργολάβους και υποτιμά τη νοημοσύνη μας…

Πέντε χρόνια για μία στέγη και συνεχίζουμε…!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ:

Αντικατάσταση στέγης δημοτικού σχολείου Καλλιθέας

Συμφωνητικό εκτέλεσης έργου μετά από δημοπρασία υπογράφτηκε ανάμεσα στον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου και τον εργολήπτη μηχανικό κ. Μπουλογιάννη Κωνσταντίνο, με αντικείμενο την αντικατάσταση της στέγης στο δημοτικό σχολείο Καλλιθέας. Το συνολικό ποσό του έργου, μετά την έκπτωση, ανέρχεται στις 63.603 ευρώ.

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμφωνητικού ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Καλλιθέας ικανοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το δημοτικό σχολείο της Καλλιθέας θα αποκτήσει καινούργια στέγη, προσφέροντας έτσι ασφάλεια στο εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές του σχολείου.

Στεκόμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα προσπαθώντας να συμβάλλουμε σε λύσεις προβλημάτων, μικρών και μεγαλύτερων, ομαλοποιώντας τις συνθήκες εντός των σχολικών κτιρίων.

Συνεχίζουμε…