Ευκαιρία αξιοποίησης του καπνεργοστασίου

Λύση στο κτιριακό πρόβλημα του τμήματος Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας

Επίσκεψη  στο χώρο του καπνεργοστασίου Ελασσόνας πραγματοποίησε ο καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας και γραμματέας του Περιφερειακού Συμβούλιου κ. Κουρέτας Δημήτριος συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Πασχοπουλο Γεώργιο και τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Παιδη Αθανάσιο.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να διερευνηθεί η δυνατότητα μεταστέγασης του τμήματος Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στις κτιριακές εγκαταστάσεις του καπνεργοστασίου κάτι που όπως διαπιστώθηκε θα μπορούσε να είναι εφικτό. Οι χώροι του καπνεργοστασίου είναι σε πολύ καλή κατάσταση χρειάζονται ελάχιστες τροποποιήσεις  ώστε να μπορέσουν να φιλοξενήσουν τη συγκεκριμένη σχολή. Μάλιστα υπάρχει κτιριακή μελέτη για τη σχολή Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας η οποία προσαρμόζεται απόλυτα στο κτίριο του καπνεργοστασίου περιλαμβάνει ισόγειο κτίριο 2.500 τ.μ και όροφο 2.500 τ.μ.

Το τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας στεγάζεται αυτή τη στιγμή σε κτίριο που ανήκε στον οργανισμό σχολικών κτιρίων  και υπάρχει κίνδυνος επιβίωσης για τη σχολή εάν δεν βρεθεί σύντομα λύση στο κτιριακό πρόβλημα.

Μάλιστα στο συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα του καπνεργοστασίου υπάρχουν και αλλά κτίρια τα οποία θα μπορούσαν να διαμορφώνουν για εστία φοιτητών, εστιατόρια κ.λπ.

Ο κ. Κουρέτας δήλωσε ότι ‘παρόλο που το κτίριο βρίσκεται 35 χιλ. από την πόλη της Λάρισας, «θα μπορούσε να αποτελέσει μια πολύ καλή λύση μιας και είναι σε άριστη κατάσταση και με μικρές παρεμβάσεις θα μπορεί να φιλοξενήσει τη σχολή από το νέο ακαδημαϊκό έτος. Επίσης θετικό είναι ότι δίπλα βρίσκεται ένα ίδιο κτίριο το οποίο θα μπορούσε να μετατραπεί σε εστία για να διαμένουν οι φοιτητές. Και στην οικονομική δυσχέρεια που βρίσκονται τώρα οι οικογένειες δεν είναι και λίγο. Άρα θεωρώ την εξέλιξη αυτή μεγάλη τύχη αν προχωρήσει».
Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Ελασσόνας δήλωσε ότι «Σαν Δήμος Ελασσόνας και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους φορείς θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να έχουμε θετική έκβαση».

Ο περιφερειακός Σύμβουλος κύριος Παιδης Αθανάσιος δήλωσε ότι «Το κτίριο είναι σε πολύ κατάσταση και είναι αίτημα όλων το κατοίκων της περιοχής Ελασσόνας να αξιοποιηθεί το Καπνεργοστάσιο της Ελασσόνας δίνοντας πνοή ανάπτυξης και θέσεις εργασίας στην περιοχή Ελασσόνας . Είναι κρίμα να κόβονται συντάξεις και μισθοί, και να μένουν κτίρια εκατομμυρίων ευρώ εγκαταλειμμένα».

Η σχολή βιοχημείας –βιοτεχνολογίας είναι άρτια εξοπλισμένη τμήμα που έχει ανάγκη όμως νέων σύγχρονων χώρων κάτι που το κτίριο του καπνεργοστασίου τις καλύπτει. Μάλιστα η συγκεκριμένη σχολή έχει κατεύθυνση τα τρόφιμα και το περιβάλλον, κατεύθυνση που ταιριάζει απόλυτα με την περιοχή Ελασσόνας.

Add Comment