Λαογραφική Ελασσόνας: Βράβευσε τον Κ. Αγοραστό για την προσφορά του στην παράδοση

Από τη Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας βραβεύτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για τη συνεισφορά του στην παράδοση και τον πολιτισμό

Από την Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας βραβεύτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για τη συνεισφορά του στη διοργάνωση για έκτη συνεχόμενη χρονιά στο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού & Τεχνών «… στου Ολύμπου την αυλή» που πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα.

Την τιμητική πλακέτα απέμεινε στον κ. Αγοραστό ο πρόεδρος της Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας Γιάννης Σαμώτας συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο Οργανωτικής Επιτροπής της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Ελασσόνας Δημήτρη Χύτα και την περιφερειακή σύμβουλο Μαρία Μαμάρα.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας και Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας στηρίζουμε τις προσπάθειες της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας καθώς αποτελεί προστιθεμένη αξία για την περιοχή.

Οι πόρτες της Περιφέρειας μας είναι πάντα ανοιχτές προκειμένου να στηρίξουμε ανάλογες πρωτοβουλίες. Η παράδοση και ο πολιτισμός αποτελούν πηγή ζωής καθώς ενώνουν το παρών με το μέλλον. Πιστεύουμε, ακόμη, ότι η παράδοση «ξεπλένει» την ψυχή από τη «σκόνη» της καθημερινότητας ενώ ο πολιτισμός δημιουργεί μνήμη και η μνήμη είναι η μόνη διαδικασία που μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα. Οπωσδήποτε ο πολιτισμός αποτελεί μια δύναμη που ενώνει λαούς και δημιουργεί ειρηνικές, δημιουργικές και συμφιλιωτικές καταστάσεις. Δημιουργεί πραγματικές συνέργειες».

[wpg_thumb]

Add Comment