Στην Ολυμπιώτισσα, το Λιβάδι, τη Σαμαρίνα και την Τσαριτσάνη ο Γ. Κατσιαντώνης

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης στον Επιτάφιο της Παναγίας Ολυμπιώτισσας

Με ευσέβεια, τιμή, και αγάπη προς τη Μητέρα όλων των ανθρώπων ακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας Ολυμπιώτισσας παραμονή του Δεκαπενταύγουστου , μαζί με πλήθος προσκυνητών, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης.
Νωρίτερα παρακολούθησε με ευλάβεια τον αρχιερατικό εσπερινό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ Χαρίτων, συνοδεία και άλλων ιερέων ενοριών της περιοχής, στο επιβλητικό Μοναστήρι της Παναγίας.
Ο Γιώργος Κατσιαντώνης ανηφόρισε από νωρίς στο ιστορικό Μοναστήρι της Ελασσόνας, όπου κατακλύστηκε για ακόμη μια χρονιά από εκατοντάδες πιστούς. Συνομίλησε μαζί τους ευχόμενος “οι προσευχές όλων μας στο πρόσωπο της Παναγίας , να αντλούν δύναμη και ελπίδα για ένα φωτεινό αύριο. Να αποτελούν το καταφύγιο μας, και συνάμα τον οδηγό μας σε μια διαδρομή στολισμένη από αγάπη, ευλογία και καθαρή ψυχή”.

Στο Λιβάδι Ολύμπου ανήμερα της Παναγίας ο Γιώργος Κατσιαντώνης

Με ιερότητα, τιμή και σεβασμό στο πρόσωπο της Παναγίας, της Μητέρας όλων των Χριστιανών, παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στο Λιβάδι Ολύμπου ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης.
Συνέρευσε μαζί με Λιβαδιώτες και επισκέπτες της περιοχής στον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ Χαρίτων , άκουσε τους θεομητορικούς ύμνους προς την Παναγία, και προσκύνησε την Ιερή εικόνα της με ευλάβεια και πίστη.
Αμέσως μετά, κάτω από τη σκιά του αιωνόβιου πλάτανου, στην πλατεία της ιστορικής γραφικής κωμόπολης ο Γιώργος Κατσιαντώνης συνάντησε φίλους και γνωστούς, συνομίλησε μαζί τους και ευχήθηκε τα εξής:
” Κάθε φορά που φιλάμε το Υπεράγιο πρόσωπο της Παναγίας, κάθε στιγμή που καταθέτουμε στην εικόνα της τον πόνο μας και τον καημό μας, φεύγουμε λυτρωμένοι, ανακουφισμένοι και σχεδόν απαλλαγμένοι από όλα αυτά που μας ταλαιπωρούν. Αυτή η Πίστη μας στη Μητέρα Θεοτόκο, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε… Αυτή την Άγια Μέρα ας ευχηθούμε η Παναγία, να ευλογεί όλο τον κόσμο, και να μας έχει κάτω από τη ιερή σκέπη της. Θα έρθουν καλύτερες μέρες…. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους”.
Τις πιο θερμές ευχές του για την ονομαστική της γιορτή έδωσε ο Βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ και στην Περιφερειακή Σύμβουλο Μαρία Μαμάρα, την οποία συνάντησε στην εκκλησία και συζήτησε μαζί της για αρκετή ώρα μετά το τέλος της θείας λειτουργίας.
[wpg_thumb]

Χόρεψε τον “Τσιάτσιο” στη Σαμαρίνα ο Γιώργος Κατσιαντώνης

Αργά και περπατητά, πιασμένος χέρι- χέρι με όσους μπήκαν στο μεγάλο κύκλο, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης έσυρε μαζί τους τον “Τρανό Χορό” στη Σαμαρίνα Γρεβενών.
Παρακολούθησε με θρησκευτική κατάνυξη την αρχιερατική θεία λειτουργία στον ιερό ναό της «Παναγίας της Μεγάλης» , και αμέσως μετά έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από τη συμμετοχή του στο τελετουργικό του Μεγάλου Χορού που έγινε με λαμπρότητα και απόλυτη θρησκευτικότητα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και του παλιού σχολείου.
“Η συμμετοχή στον Τρανό Χορό όλων των κατοίκων της Σαμαρίνας, και των επισκεπτών που ήρθαν από όλα τα μέρη της Θεσσαλίας και της Ελλάδας, η ένωση όλων μας με δεμένα τα χέρια σε δυο δυνατούς και σφιχτούς κύκλους αντικατοπτρίζει τη δύναμη και την ενότητά μας ως Έλληνες. Η σημαία μας κυματίζει περήφανη, ο Βλαχόφωνος Ελληνισμός ανέκαθεν, ορθώνει επιβλητικά τα στήθια του στους αγώνες του Έθνους, στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Με αξιοπρέπεια, ήθος και ψυχή κοιτάζει στο αύριο, πορευόμενος σε μία χώρα που δοκιμάζεται καθημερινά, αλλά που με στυλοβάτες τους ίδιους τους Έλληνες, την Ορθόδοξη πίστη τους, και την τεράστια ιστορία τους, δεν μπορεί παρά να στέκεται ψηλά και να μη λακίζει στα αδιέξοδα”.

Γιώργος Κατσιαντώνης από 13η “Γιορτή Πίτας” : ” Δυναμική σε γεύση και παράδοση η Τσαριτσάνη”

“Αποτελεί πλέον κοινό μυστικό σε όλη την επαρχία Ελασσόνας ότι εσείς οι δυναμικές γυναίκες της Τσαριτσάνης, βάζετε πολύ μεράκι και τέχνη, και δημιουργείτε πίτες που απογειώνουν τον ουρανίσκο μας κάθε φορά που τις δοκιμάζουμε. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι κρατάτε δυνατό ένα σύλλογο που αγκαλιάζει την παράδοση και τη γεύση, και μαγνητίζει σε κάθε κάλεσμα τους μεγαλύτερους αλλά και τους πιο νέους που λαχταρούν να μυηθούν στη γνώση των ηθών και των εθίμων μας”.
Σε αυτή τη γνώση και παράδοση της ιστορικής Τσαριτσάνης έδωσε το παρών όπως κάθε χρόνο, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης.
Έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στον δραστήριο Σύλλογο Γυναικών της περιοχής και στην Πρόεδρό του Ευανθία Ζήσαρου για τη μοναδική σε γευστικότητα διοργάνωση της 13ης “Γιορτής Πίτας” που δε θα μπορούσε να μη βάλει σε πειρασμό και τον ίδιο το Βουλευτή Λάρισας ώστε να δοκιμάσει τις εκλεκτές δημιουργίες τους.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης συνεχάρη και τη χοροδιδάσκαλο και συνεργάτιδά του Βίκυ Δήμου, για την άψογη εμφάνιση των χορευτικών ομάδων.

Add Comment