«Έφυγε» η Ελασσονίτισσα Ισμήνη Παγώνη – Μεζίλη

Του Γιάννη Μουκίδη

«Έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, η Ελασσονίτισσα Ισμήνη Παγώνη – Μεζίλη, που απεβίωσε στη Θεσσαλονίκη και κηδεύτηκε στην Ελασσόνα.
Η εκλιπούσα ήταν μία από τις «φιγούρες» της παλιάς Ελασσόνας, που άφησε το δικό της «στίγμα» στην τοπική κοινωνία. Αγαπητή, ευγενής, φιλόξενη, καλοσυνάτη, άτομο ζωντανό, με ευαισθησίες, δραστήρια, πνευματώδης, με ιδιαίτερη αγάπη στον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μουσική. Παρούσα συχνά στα κοινωνικά «δρώμενα» και σε εκδηλώσεις της περιοχής. Την δεκαετία του ΄80 διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ελασσόνας. Διατηρούσε πνευματικούς δεσμούς με την τοπική Εκκλησία. Ήταν κόρη του παλιού βουλευτή της ΕΔΑ Χρήστου Παγώνη, γαλουχήθηκε με τις ιδέες της Αριστεράς και σύζυγος του επί πολλά χρόνια στο ΠΑΣΟΚ νομαρχιακού συμβούλου Λάρισας Λευτέρη Μεζίλη. Γιός της ο επεμβατικός καρδιολόγος στην Πολυκλινική «Άγιος Λουκάς» της Θεσσαλονίκης Νίκος Μεζίλης και αδελφός της ο Ελασσονίτης γιατρός Θανάσης Παγώνης, που διαμένει και δραστηριοποιείται στην Κέρκυρα. Ευτύχησε να δει 2 εγγονούς, φοιτητές.
Στην Εξόδιο Ακολουθία στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας συλλειτούργησαν ο αρχιμανδρίτης π. Παϊσιος Μπίσμπας και ιερείς της Ελασσόνας.
Ανάμεσα στις παρουσίες, ο βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, πρ. βουλευτές, εκπρόσωποι συλλόγων, οργανώσεων και κομμάτων, αντιστασιακοί και πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας και του νομού Λάρισας.

Add Comment