Πανελλαδικές εξετάσεις – Ελπίδες και σιγουριά για τους Ελασσονίτες υποψηφίους

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ»

Του Γιάννη Μουκίδη

Αγωνία τέλος, έστω και προσωρινά, για τους Ελασσονίτες υποψηφίους των εφετινών Πανελλαδικών(…και τις οικογένειες τους), μετά και τη χθεσινή…κωδικοποιημένη ανάρτηση των βαθμολογιών τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ελασσονίτες υποψήφιοι τα πήγαν καλά παρά τις δυσκολίες των θεμάτων, κάτι που αφήνει περιθώρια σιγουριάς και ελπίδας για την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή. Όπως και νάχει, η αγωνία παρατείνεται για το που τελικά θα κυμανθούν οι εφετινές βάσεις εισαγωγής. Και αυτή τη χρονιά, αισθητή η απουσία πολλών υποψηφίων με ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες. Λίγοι οι άριστοι. Όπως σημείωναν εκπαιδευτικοί κύκλοι της περιοχής, μετά τις χθεσινές βαθμολογίες αρκετοί Ελασσονίτες τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα είναι φοιτητές.
Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του 1ου Γενικού Λυκείου Ελασσόνας(υπογράφεται από τον διευθυντή του Πέτρο Δημοβέλη), που αναφέρει:
«Εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων, και εγώ προσωπικά σαν διευθυντής και καθηγητής του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας θέλουμε να συγχαρούμε όλους μας τους μαθητές για την συνεχόμενη προσπάθεια που κατέβαλλαν για να φτάσουν στα σημερινά αποτελέσματα.
Ανεξαρτήτως βαθμολογίας που απέσπασαν η επιτυχία τους περιμένει…
Θα ήταν παράληψη μου αν δεν συγχαρώ και όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου οι οποίοι υπερέβαλαν τους εαυτούς τους και επί σειρά ετών οδήγησαν σιγά σιγά και μεθοδικά τους μαθητές μας στην επιτυχία».

Πάντως, αρκετή κουβέντα αλλά και έκδηλος προβληματισμός, όλες αυτές τις ημέρες και ιδιαίτερα χθες(ημέρα ανακοίνωσης των βαθμολογιών των υποψηφίων), για τη νέα κατάσταση που ακούει στο όνομα «προσωπικά δεδομένα». Ήδη, είναι σε ισχύ ο ευρωπαϊκός κανονισμός προστασίας των προσωπικών δεδομένων, GDPR.
Αμφιλεγόμενες οι γνώμες αρκετών Ελασσονιτών, μετά και τη χθεσινή κωδικοποιημένη ανακοίνωση των βαθμολογιών. Κάποιοι συμφωνούσαν με τη νέα κατάσταση, κάποιοι άλλοι υποστήριζαν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος απόκρυψης των ονομάτων των υποψηφίων. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά στην «Ε», «τουλάχιστον οι άριστοι θα πρέπει να ανακοινώνονται με το όνομα τους και…όχι κωδικοποιημένοι». Τέλος, κάποιοι άλλοι τόνισαν: «είναι καλό να μην υπερβάλλουμε με τα προσωπικά δεδομένα».

Add Comment