Κ. Μπαργιώτας: Οικογενειακός Γιατρός και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Κακή Ιδέα, Λάθος εφαρμογή

Αρχίζει σήμερα η εφαρμογή του νέου συστήματος επισκέψεων στην πρωτοβάθμια περίθαλψη που θα ολοκληρωθεί την πρώτη του έτους με την εφαρμογή του κλειστού συστήματος παραπομπών. Δυστυχώς η κυβέρνηση συνεχίζει στον ιδεοληπτικό της δρόμο. Αγνοώντας τους πάντες, περιφρονώντας τους γιατρούς οδηγεί τους ασθενείς σε αδιέξοδο.
Το νέο σύστημα θα αναγκάσει ένα μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων πολιτών και των συνταξιούχων, αυτών δηλαδή που στηρίζουν οικονομικά τη λειτουργία του ΕΣΥ στην αδήριτη ανάγκη να πληρώνουν στο 100% όλες τις δαπάνες υγείας που χρειάζονται. Αυτός είναι ο στόχος: Η περικοπή που η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί στην Τρόικα θα εξοικονομηθεί ακριβώς έτσι: Ο λογαριασμός, για ακόμη μια φορά, στους πολίτες.
Στη θέση του ΕΣΥ η κυβέρνηση χτίζει, απολύτως συνειδητά, ένα προνοιακό σύστημα περίθαλψης για τους φτωχούς και τα επείγοντα με υποβαθμισμένες υπηρεσίες, ιατρεία χωρίς γιατρούς και εξοπλισμό και ατελείωτες αναμονές. Όλα αυτά στη χώρα με τους περισσότερους γιατρούς και υποδομές από κάθε άλλη στην ευρωζώνη.
Αντί να συνεχίσει την μεγάλη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΠΥ και της ενοποίησης όλων των διαθέσιμων υπηρεσιών της ΠΦΥ, εμμένει στην ήδη χρεοκοπημένη ιδέα των ΤΟΜΥ. Για χάρη τους δεσμεύτηκε στην τρόικα για πρωτοφανείς περικοπές. Έχοντας κάνει την αρχή με την αφαίρεση 600 εκατομμύριων από τον προϋπολογισμό υγείας, συνέχισε με το πετσόκομμα του Ενιαίου Κανονισμού Παρόχων του ΕΟΠΠΥ για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα της για το 2018 με το ξεφόρτωμα των δαπανών πρωτοβάθμιας υγείας στους πολίτες. Από σήμερα τα φάρμακα, οι εξετάσεις και η επίσκεψη στο γιατρό κοστίζουν πολύ περισσότερο για τους Έλληνες.
Ακόμη μια μνημονική δέσμευση γίνεται πράξη από την κυβέρνηση των αντιμνημονιακων αγωνιστών.

Κώστας Μπαργιωτας

Βουλευτής Λάρισας ΔΗΣΥ
Υπεύθυνος Υγείας

Add Comment