Συντήρηση εθνικών οδών περιοχής Γεράνειας – Κοκκινόγης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συντηρεί το οδικό δίκτυο της Ελασσόνας η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Ελασσόνας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΔΩΝ 3 ΠΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ 13 ΠΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΕΣΩ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑΣ ΟΔΟΥ: ΓΕΡΑΝΕΙΑ – ΚΟΚΚΙΝΟΓΕΙΟ (Δ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ) ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΑ», προϋπολογισμού: 243.500,00 €. Το έργο υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Κατά την περίοδο του Ιανουαρίου 2017, τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν προβλήματα σε δρόμους της Ελασσόνας. Με το έργο αυτό βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου για την μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη μεταφορά των εμπορευμάτων των επιχειρήσεων της γύρω περιοχής. Παρόλο το μεγάλο γραφειοκρατικό βάρος από την ένταξη ενός έργου μέχρι την δημοπράτησή του, εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Π.Ε. Λάρισας κάναμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται. Πρέπει όμως η Πολιτεία να απλοποιήσει τις διαδικασίες και να προχωρούν γρηγορότερα τα έργα».

Με την παρούσα εργολαβία θα εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης των βλαβών στη “Σύνδεση εθνικών οδών 3 προς Κοζάνη και 13 προς Κατερίνη (μέσω Γεράνειας – Κοκκινόγειο)” λόγω θεομηνίας (χιονοπτώσεις-παγετός), που έπληξε την περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας κατά την περίοδο 5-17 Ιανουαρίου 2017, με αποτέλεσμα να φθαρούν μεγάλα τμήματα του εν λόγω οδικού δικτύου, να αποκολληθούν ασφαλτικές στρώσεις, κλπ. Οι εργασίες διακρίνονται σε εργασίες:
1. καθαρισμού – διαμόρφωσης τάφρου ερείσματος.
2. αποκατάσταση των ασφαλτικών στρώσεων που υπέστησαν βλάβη.
3. σήμανσης των επικίνδυνων θέσεων
4. διαγράμμισης οδού
Οι ανωτέρω επεμβάσεις θα γίνουν σε θέσεις για τις οποίες έχει γίνει καταγραφή και εντοπισμός βλαβών μετά τη θεομηνία από τις 5-1-2017 έως τις 17-01-2017. Όλες οι εργασίες θα γίνουν βάσει των ισχυουσών τεχνικών προδιαγραφών (ΕΤΕΠ) και των υποδείξεων της υπηρεσίας.
Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι η άρση της επικινδυνότητας της οδού Γεράνεια- Κοκκινόγειο που συνδέει την εθνικο οδό 3 προς Κοζάνη με την εθνική οδό 13 προς Κατερίνη (Ν.Πιερίας).

Add Comment