Τα Εργαστήρια Ειδικής Εκπαίδευσης επισκέφτηκε ο Θανάσης Παιδής

Στη γιορτή του Εργαστήριου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για το τέλος της σχολικής χρονιάς παρευρέθηκε ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής .
Ο κ. Παιδής συνεχάρη το εκπαιδευτικό προσωπικό για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν ενώ τόνισε ότι η ειδική αγωγή αποτελεί από τις πρώτες προτεραιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενώ ανέφερε ότι σύντομα ξεκινάνε οι εργασίες ανέγερσης του νέου κτιρίου για ΕΕΕΚ αφού με απόφαση του Περιφερειάρχη Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η κατασκευή του νέου κτιρίου για τις ανάγκες των μαθητών κάτι που ήταν χρόνια αίτημα των οικογενειών των μαθητών που φοιτούν στο ΕΕΕΚ .

Πρόκειται για το πρώτο σχολικό συγκρότημα στη Θεσσαλία που θα κατασκευασθεί εξ αρχής για τη στέγαση μαθητών με αναπηρίες προκειμένου να στεγάσει παιδιά που σήμερα φοιτούν στα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Ατόμων με Αναπηρίες, στο πρώην γυμνάσιο Αγ. Αναργύρων Κιλελέρ, σε ένα σχολείο ακατάλληλο για ΑμεΑ, 16 χλμ από τη Λάρισα.

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας ακριβώς επειδή αφορά σε παιδιά με αναπηρίες που αντιμετωπίζουν πρόσθετα προβλήματα όταν καλούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα σε σχολικά συγκροτήματα, που δεν διαθέτουν υποδομές και συνεπώς δεν μπορούν να υλοποιήσουν τον ρόλο τους που αφορά σε παιδιά με αναπηρίες.

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και τον Περιφερειακό σύμβουλο κ. Αθανάσιο Παιδή για την συνεχή τους στήριξη προς το Εργαστήριου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Add Comment